تولید و مصرف انرژی با نگاه صیانتی به ذخایر کشور برنامه ریزی می شود

به گزارش نفت دیلی،  وزیر نفت با اشاره به این که اتکا به منابع هیدروکربوری در درازمدت به صلاح کشور نیست، گفت: وقت آن است که فصل تازه ای در زمینه برنامه ریزی تولید و مصرف انرژی آغاز شده و نگاهی صیانتی به ذخایر هیدروکربوری کشور داشته باشیم.

متن پیام وزیر نفت به همایش ملی انرژی که از سوی علیرضا نیکزاد رهبر، مدیرکل دفتر وزارتی، مشاور وزیر و سخنگوی وزارت نفت خوانده شد، به این شرح است:

با درود و سلام به روح پرفتوح معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) شهدای انقلاب و دفاع مقدس، مقارن با سی و سومین دهه مبارک فجر انقلاب برای مقام معظم رهبری آرزوی سلامت و برای ملت بزرگ ایران سعادت و سربلندی آرزو دارم.

حضار محترم اندیشمندان، صاحب نظران و اساتید گرانقدر حوزه انرژی

جهان امروز در نخستین دهه از قرن بیست و یکم در اوج پیشرفت صنعتی، با وجود دسترسی به گسترده ترین حجم اطلاعات و برخورداری از بالاترین سطح دانش و فناوری با چالش ها و مسائل متعددی مواجه است که بنیان های تمدن بشر را آسیب پذیر ساخته است، یکی از مهم ترین این مسائل چالش تولید و مصرف انرژی است.

روند روبه رشد مصرف انرژی و فرآورده های نفتی در جهان و به تبع آن در ایران و تاثیر مخرب آن بر محیط زیست از یک سو و تهدیدات ناشی از کاهش منابع غیر قابل بازیافت انرژی از سوی دیگر، موجب می شود تا مقوله انرژی دربرنامه های توسعه اقتصادی، و راهبردهای امنیت ملی با نگاهی ویژه مورد بازنگری قرار گیرد.

بدون شک نفت و گاز در طول یک صد سال گذشته به عنوان مهم ترین مولفه تاثیرگذار بر اقتصاد، سیاست و به طور کلی امنیت کشور ما ایفای نقش کرده است اما به تاسی از تحولات شگرف پدید آمده در دانش بشری و روزنه های جدیدی که در زمینه برخورداری از منابع جدید انرژی پیش روی بشر گشوده شده، وقت آن است تا فصل تازه ای در زمینه برنامه ریزی تولید و مصرف انرژی در کشور عزیز ما ایران آغاز شده و با نگاهی صیانتی به ذخایر هیدروکربوری و منابع ارزشمند طبیعی بنگریم.

جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با اتکا به منابع غنی نفت خام، جایگاه خود در بین تولید کنندگان عضو اوپک و  برخورداری از دومین ذخایر گازی جهان، در معادلات ژئوپولیتیک انرژی، تاثیر غیر قابل انکاری داشته و قادر است در تعاملات و معادلات بین المللی نقش اساسی ایفا کند.

با این وجود نباید تردید داشت که اتکا به منابع هیدروکربوری در درازمدت نه امکان پذیر بوده و نه به صرفه و صلاح کشور است. از حیث مصرف نیز روند رشد تقاضا برای منابع هیدروکربوری و فرآورده های نفتی بدون توجه به محدودیت این منابع، به گونه ای نگران کننده در حال افزایش است؛ لذا براساس منطق و استدلال اقتصادی، کاهش تدریجی مصرف نفت و عامل های هیدروکربوری از یک سو و حرکت شتابنده و انقلابی برای جایگزینی منابع قابل بازیافت انرژی از سوی دیگر، تنها راهکار شایسته و بایسته ای است که آینده اقتصاد ایران اسلامی را از گزند حوادث و در مواجهه با چالش های احتمالی مصون خواهد داشت.

جغرافیا و اقلیم خاص کشور ما نیز به گونه ای  است که دسترسی به سایر منابع انرژی را امکان پذیر ساخته است. برخورداری از طولانی ترین خط ساحلی، وجود منابع بالقوه انرژی آبی، بادی و تابش بی وقفه آفتاب در آسمان این سرزمین و اندیشه های پویایی که در زمینه دستیابی به انرژی های جدید از جمله انرژی هسته ای، افق روشنی را پیش روی ما باز می کند که می توانیم براساس آن به آینده اطمینان بیشتری داشته باشیم؛ با این حال عبور از وابستگی به منابع  نفتی و نیز ورود به جرگه کشورهایی که حرکت خود را به سوی دستیابی به منابع قابل بازیافت انرژی آغاز نموده اند، به عزمی جدی و روحیه جهادی و بسیجی نیازمند است.

همایش ملی انرژی که در سال جهاد اقتصادی و با همت حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و اهتمام سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان برگزار گردیده است، فرصتی برای بررسی ابعاد این ضرورت و تبیین و تشریح راهکاری رسیدن به این هدف بزرگ است.

هدفی که با عزم و اراده و برنامه ریزی دقیق مدیران و مسئولان امر انشاءالله زودتر از آنچه تصور می رود، قابل تحقق خواهد بود.

اینجانب برای یک یک دست اندرکاران، فعالان و نیز شرکت کنندگان در این همایش ملی آرزوی توفیق و سربلندی داشته و امیدوارم دستاوردهای علمی همایش ما را به اهداف راهبردی تولید و مصرف انرژی و تعالی و ترقی ایران اسلامی براساس منویات مقام معظم رهبری و سند چشم انداز 1404 نزدیک تر سازد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد