به گزارش نفت ديلي ، شرکت ملی نفت ایران بهره برداری از طرح های تولید زودهنگام از میدانهای یادآوران، سروستان و سعادتآباد و بهرهبرداری از 6 پروژه نمکزدایی، شبکه خطوط لوله و احداث پست برق را تا پایان سال در دستور کار دارد.
طرح تولید زودهنگام از میدان نفتی یادآوران با ظرفیت 20 هزار بشکه در روز از جمله این طرحهاست که شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن) آن را در دست اجرا دارد. طرح تولید زودهنگام از میدان یادآوران به عنوان یکی از بزرگ ترین میدان های مشترک نفتی ایران و عراق در سه فاز اجرا میشود که در فاز نخست حفاری 55 حلقه چاه شامل 46 حلقه چاه توسعهای، سه حلقه چاه توصیفی، سه حلقه چاه دفع پساب و تعمیر سه حلقه چاه اکتشافی موجود برای دستیابی به تولید 85 هزار بشکه نفت پیشبینی شده است. در خلال اجرای فاز نخست این طرح، استخراج زودهنگام روزانه 20 هزار بشکه نفت سبک از لایه فهلیان از طریق هشت حلقه چاه تعریف شده و قرار است این میزان تولید به تاسیسات فرآورشی زودهنگام دارخوین منتقل شود، به همین منظور خط لوله 12 اینچی به طول 60 کیلومتر حد فاصل CTEP یادآوران و واحد بهرهبرداری دارخوین در دست ساخت است. آغاز تولید زودهنگام از میدان های سروستان و سعادتآباد به میزان 10 هزار بشکه در روز نیز، از دیگر برنامههای این شرکت برای سالجاری است.
ذخیره نفت درجای این دو میدان درمجموع یک میلیارد و 402 میلیون بشکه نفت برآورد شده است و پیشبینی میشود پس از اجرای فاز نخست و تولید زودهنگام پروژههای نمکزدایی، جمع آوری گازهای همراه و تزریق گاز به میدان سعادت آباد نیز اجرا شود. بهرهبرداری از سه واحد نمکزدایی تا پایان سال یکی از سه طرح نمکزدایی شرکت ملی نفت برای بهرهبرداری تا پایان سال واحد بهرهبرداری و نمکزدایی دهلران است که هدف از ساخت آن فرآورش و شیرینسازی نفت تولیدی از میدانهای دهلران و دانان و نمکزدایی با ظرفیت 55 هزار بشکه در روز است. این واحد در استان ایلام و با سرمایهگذاری افزون بر 330 میلیارد ریال ساخته شده است و پیشبینی میشود با راهاندازی آن امکان افزایش تولید نفت نمکی میدان دهلران تا سقف 20 هزار بشکه در روز فراهم شود. طرح توسعه نمکزدایی مارون 2 و تجهیزات نمکزدایی مارون 6 نیز، از دیگر پروژههای در آستانه بهرهبرداری امسال است.
این کارخانه با هدف فرآورش نفت نمکی میدان بینک احداث شده و دارای یک مجموعه نمکگیر برقی به ظرفیت 55 هزار بشکه در روز، مخزن متعادل کننده، مبدل های حرارتی نفت و آب، تلمبههای تقویت فشار نفت و کورههای پیش گرمکن نفت غیرمستقیم است. این کارخانه همچنین به سامانههای تصفیه و دفع پساب، ایمنی و آتش نشانی، برق اضطراری و تزریق مواد شیمیایی مجهز است و برای ساخت آن که در شمال غربی شهرستان گناوه در استان بوشهر واقع شده، نزدیک به 250 میلیارد ریال هزینه شده است. طرح توسعه نمکزدایی اهواز 3 نیز با هدف توسعه ظرفیتهای نمکزدایی این واحد که در سال 1367 ساخته شده بود، راهاندازی میشود.
هدف از اجرای این پروژه، شیرینسازی نفت نمکی آسماری و بنگستان با ظرفیت 55 هزار بشکه در روز است. بهرهبرداری از خط لوله حد فاصل واحدهای بهرهبرداری نرگسی ـ بی بی حکیمه به طول 102 کیلومتر و قطر 10 اینچ، بهرهداری از شبکه خطوط لوله گازآوری چاههای خشکی خارگ به منظور افزایش تولید از چاههای کم بهره و بهرهبرداری از پروژه احداث پست 132 به 11 کیلوولت به همراه 40 کیلومتر خط انتقال دو مداره، از دیگر پروژههای در آستانه بهرهبرداری شرکت ملی نفت در سال 90 است