به گزارش نفت ديلي ، سامانه انتقال آنلاین اطلاعات سرچاهی تاپایان امسال برروی 10دستگاه حفاری نصب می شود.
مهندسان حفاری و شرکتهای کارفرما با استفاده از این سامانه در هرکجا که باشند می توانند به راحتی از وضع عملکردی دستگاههای حفاری در محل شرکت آگاه شوند و تصمیمات لازم را اتخاد کنند.
مدیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی حفاری ایران گفت: قرار است این سامانه ها بر روی دستگاههای حفاری مناطق نفتخیز جنوب، نفت فلات قاره و نفت و گاز پارس نصب شود.
آقای دقایقی با اشاره به اجرای نخستین مرحله طرح انتقال آنلاین اطلاعات دستگاه حفاری بر اساس WITSML (نرمافزار انتقال آنلاین اطلاعات سر چاهی) گفت: هم اکنون این سامانه بر روی 3 دستگاه حفاری 59، 65 و 88 فتح، نصب شده است . مدیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی حفاری ایران در مورد نحوه عملکرد سامانه انتقال آنلاین اطلاعات گفت: هرگونه خروجی دیجیتال از دستگاههای سرچاهی (مادلاگین، MWD، لاگین و برخی از دستگاه های سیمانکاری) به وسیله نرم افزار WITSML به فرمت قابل انتقال تبدیل می شود و سامانه های ماهواره ای که بر روی دستگاه های حفاری نصب شده است آن را به مرکز شرکت که اهواز ، تهران و کیش پیش بینی شده است منتقل می کنند. او افزود: سامانه انتقال آنلاین اطلاعات علاوه بر اطلاعات سرچاهی، اطلاعات آنالیزی حفاری هم در اختیار کارفرما قرار می دهد که با استفاده از آن می توان در مورد مخزن، برنامه حفاری چاه، ویژگیهای پتروفیزیکی و زمین شنایی چاه اطلاعات کسب کرد و تصمیمات لازم را گرفت. شرکت ملی حفاری ایران یکی از شرکتهای بالادستی زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران است که با به کار گیری آخرین استاندارد های جهانی در بخشهای عملیاتی، فنی مهندسی، پشتیبانی و ایمنی بیش از 90 درصد حفاری و خدمات تخصصی این صنعت را در مناطق خشکی و دریایی کشور بر عهده دارد. با توجه به اینکه دکلهای حفاری برای حفاری چاههای نفتی وگازی معمولا دارای پراکندگی جغرافیایی هستند و جایگاه ثابتی ندارند از این رو استفاده از روشهای نوین به منظور برقراری ارتباط میان آنها ضروری به نظر می رسد.
شرکت ملی حفاری از سال 74 ارتباطات ماهوارهای را برای ارتباط میان دکلها به کار گرفته است. این ارتباط ابتدا با استفاده از امکانات شرکت مخابرات برقرار شد و در سال 83 شرکت ملی حفاری ، هاب ماهوارهای خرید و از آن پس امکان انتقال پیام و اطلاعات برای دکلهای حفاری برقرار شد.