تدوین قراردادهای نحوه مشارکت بخش خصوصی در توسعه میدان های نفت و گاز

به گزارش نفت دیلی،  مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تدوین قراردادهای لازم برای چگونگی مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های بالادست صنعت نفت خبر داد.

احمد قلعه‌بانی با بیان این که در پایان برنامه پنجم، ظرفیت تولید نفت کشور باید به بیش از 5 میلیون بشکه و ظرفیت تولید گاز نیز به هزار و 400 میلیون مترمکعب در روز برسد، گفت: در بخش دیگری از قوانین برنامه پنجم وظایفی مبنی بر واگذاری اپراتوری تولید به بخش خصوصی برای شرکت ملی نفت ایران تعیین شده است.

وی درباره جزئیات اجرایی این قانون تصریح کرد که این وظیفه طبق ماده 125 قانون برنامه پنجم به عهده شرکت ملی نفت ایران گذاشته شده است و بخش‌های اکتشاف،‌ توسعه و تولید را در بر می‌گیرد.

در ماده 125 قانون برنامه پنجم آمده که وزارت نفـت مجاز است با ایجاد شرایط رقابتی، نسبت به صدور پروانه اکتشاف، توسعه و تولید برای بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت‌ میدان‌های نفت و گاز و افزایش تولید صیانتی اقدام کند که به نظر می‌رسد منظور از شرایط رقابتی، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای حضور شرکت‌های خصوصی دارای صلاحیت در حوزه بالادست صنعت نفت باشد.

قلعه‌بانی با بیان اینکه برای پیروی از این قانون و استفاده از توان بخش خصوصی در بخش بالادست صنعت نفت در حال طراحی قراردادهای مربوط به آن هستیم، خاطرنشان کرد که روند فعالیت‌های بخش خصوصی در میادین تحت کنترل و نظارت کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و در چارچوب قوانین انجام خواهد شد.

معاون وزیر نفت میدان‌های نفت و گاز را از جمله دارایی‌های ذاتی شرکت ملی نفت ایران دانست و تاکید کرد که منظور از واگذاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی، بحث تولید و نگهداشت را شامل می‌شود نه دارایی‌های شرکت.

وی حضور شرکت‌های خصوصی توانمند در بخش بالادستی صنعت نفت را سبب افزایش بهره‌وری در این بخش خواند و افزود: هیچ‌گونه محدودیتی برای استفاده از قراردادهای مشارکت بخش خصوصی برای تولید از میدان‌های مشترک و مستقل وجود ندارد ولی آنچه مسلم است، این است که اولویت شرکت ملی نفت توسعه میدان‌های مشترک را دربر می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در باره اختصاص بخشی از نفت تولید شده به عنوان عایدی بخش خصوصی توسعه‌دهنده، گفت: همان طور که در بسیاری از کشورهای دیگر نیز رایج است، بخش خصوصی توسعه‌دهنده می‌تواند بعد از سرمایه‌گذاری و توسعه میدان، بخشی از نفت تولیدی را به عنوان حق‌الزحمه در اختیار بگیرد و در این زمینه شرکت ملی نفت به دنبال وضع قوانین و آیین نامه‌های لازم است.

وی با اشاره به برگزاری کنفرانسی با عنوان تحول نظام توسعه و بهره‌برداری در بخش بالادستی نفت و گاز گفت: در این کنفرانس که اوایل اسفند امسال برگزار می‌شود، شیوه‌های نوین سرمایه‌گذاری، قراردادهای جدید برای توسعه بالادست نفت و چگونگی حضور بخش خصوصی در این قراردادها تشریح می‌شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد