به گزارش نفت دیلی، وزیر پاکستان تاکید کرد خط لوله گازی ایران-پاکستان در زودترین زمان ممکن ساخته خواهد شد.
یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان روز گذشته (29 بهمن) با اعلام این مطلب افزود: ایران و پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز از ایران توافقنامه امضا کردهاند.
وی همچنین با بیان این که افزایش قیمتهای نفت در پاکستان به دلیل افزایش قیمتهای جهانی این ماده و رکود اقتصادی بوده است، اطمینان داد: یک کمیته برای بررسی این موضوع تشکیل شده است و گفتوگوهایی با وزیر دارایی پاکستان نیز برگزار خواهد شد.
اتاق بازرگانی و صنعت اسلامآباد (آی سی سی آی) نیز تصمیم دولت پاکستان برای شتاب دادن به اجرای پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان را تحسین کرد.
یاسر سخی بوت، رئیس اتاق بازرگانی اسلامآباد روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد: تکمیل این پروژه گازی کمک بزرگی به پاکستان در حل مشکلات برق و عرضه گاز به بخشهای صنعتی خواهد کرد.
وی افزود: قطع عرضه گاز به ویژه به کارخانههای تولید کودشیمیایی داخلی به شدت بر تولید این بخش آسیب رسانده، ضمن آن که سایر بخشهای اقتصادی مانند بخش کشاورزی و تجارت بینالمللی نیز به دلیل کمبود برق آسیب دیدهاند.
این مقام پاکستانی با ابراز امیدواری درباره این که واردات گاز از ایران بحران انرژی پاکستان را کاهش میدهد، گفت: ایران و پاکستان از قدیم روابط دوستانه و عقاید یکسانی داشتهاند که با گذشته زمان این روابط تقویت خواهد شد.
به گفته وی، بهرهبرداری از خط لوله گازی ایران-پاکستان انقلاب انرژی در پاکستان ایجاد و روابط میان دو کشور را تقویت خواهد کرد.
آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان نیز در دیدار روز پنج شنبه (27 بهمن) با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در پاکستان تاکید کرد کشورش به تعهدهای خود برای اجرای این پروژه گازی پایبند است.
در دیدار جداگانه احمدی نژاد با نخست وزیر پاکستان نیز، دو مقام موافقت خود را برای اجرای پرشتاب تر پروژههای انرژی از جمله خط لوله گازی ایران-پاکستان اعلام کردند.
پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.
طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر می کند.