به گزارش نفت دیلی، اولین واحد بازیافت بخار بنزین (وی.آر.یو) به شیوه تبریدی در انبار نفت شمال غرب تهران (کن) راه اندازی شد.
واحد بازیافت بخار بنزین (وی آر یو) به شیوه تبریدی (سرمایی) در انبار نفت شمال غرب تهران مورد بهره برداری قرار گرفت.
شیوه بازیافت بخار بنزین در این واحد تبریدی (سرمایی) است که بازوهای بارگیری کار انتقال بخار به این سیستم را انجام داده و بخار بنزین از طریق روش تبریدی استحصال می شود.
این طرح توجیه اقتصادی بالایی داشته و بازگشت سرمایه آن متناسب با هزینه راه اندازی این دستگاه است.
به ازای هر لیتر سوخت فسیلی مانند مازوت 5 کیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید می شود که در حال حاضر به ازای هر 5 کیلووات ساعت برق مصرفی در این سیستم حداقل 20 لیتر بنزین از این طریق استحصال می شود.
این سیستم از طریق 12 بازوی بارگیری کار انتقال بخار بنزین به سیستم را انجام می دهد.
از طریق بازیافت بخار آب در این سیستم نیز سالانه 2 هزار و 500 متر مکعب فرآورده استحصال می شود که سودآوری معادل 1.8 میلیارد تومان به همراه دارد.
برای ساخت این سیستم 1.8 میلیارد تومان هزینه شده است که پیش بینی می شود ظرف یک سال این هزینه بازگشت داده شود.
طرح کهاب شامل کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین بر سطح مجاری عرضه نفتکش ها و انبارهای نفت به منظور کاهش آلودگی زیست محیطی است شامل تجهیز 80 انبار نفت، 3 هزار جایگاه عرضه فرآورده و 10 هزار نفتکش است.
این پروژه در دو گام جلوگیری از انتشار بخار بنزین در مجاری عرضه و هدایت آن از مخزن زیرزمینی جایگاه به نفتکش و جلوگیری از انتشار بخار بنزین در زمان سوختگیری خودرو و هدایت آن از باک خودرو به مخازن زیرزمینی جایگاه اجرایی می شود.
اجرای آزمایشی واحدهای بازیافت بخار بنزین در 3 منطقه کشور به صورت آزمایشی اجرا شده است که اجرای آن در انبار نفت شمال غرب تهران به شیوه تبریدی در انبار نفت کرج به شیوه غشایی و در پالایشگاه بندرعباس به شیوه هیدروکربنی بوده است.