به گزارش نفت ديلي ، فرید عامری گفت: از سال آینده و با تجهیز جایگاه های سی.ان.جی به سامانه هوشمند سوخت کارت انرژی جایگزین کارت های هوشمند سوخت خواهد شد.
فرید عامری با اعلام این خبر افزود: «کارت انرژی» قابلیت عرضه بنزین و سی.ان.جی (گاز طبیعی فشرده) را به شکل همزمان دارد و از سال آینده با تجهیز جایگاه های سی.ان.جی به سامانه هوشمند سوخت جایگزین کارت هوشمند سوخت خواهد شد.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر چند منظوره بودن کارت های جدید افزود: «کارت انرژی» قابلیت عرضه دیگر فرآورده های نفتی نظیر نفت سفید را نیز خواهد داشت و در آینده مردم می توانند برای عرضه انواع سوخت از آن استفاده کنند.
عامری همچنین تصریح کرد: تجهیز جایگاه های سی.ان.جی به سامانه کارت هوشمند سوخت در نیمه اول سال آینده آغاز خواهد شد و تا اواخر سال 90 به پایان می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران پیش از این گفته بود با اجرای طرح عرضه سی.ان.جی با کارت هوشمند سوخت در سال آینده، از تحویل سوخت به خودروهای دوگانه سوز غیرمجاز در همه جایگاه های کشور جلوگیری می شود.
با افزایش مصرف بنزین در کشور در سال 86، سیاست های قیمتی و سهمیه بندی برای کنترل فزاینده روند مصرف این سوخت در کشور اجرا شد.
هم اکنون عرضه فرآوردههای نفتی بنزین، گازوییل و ال.پی.جی با کارت سوخت انجام می شود، ضمن آن که مرحله نخست عرضه نفت سفید با کارت هوشمند در استان سیستان و بلوچستان نیز در ماه های گذشته آغاز شد.
به گفته علیرضا ضیغمی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در سال 86 همزمان با اجرای پروژه سامانه هوشمند سوخت در کشور میانگین روزانه مصرف بنزین در پیک مصرف 70 تا 75 میلیون لیتر بود و در صورتی که پروژه سامانه هوشمند سوخت در کشور اجرا نمی شد میانگین مصرف بنزین کشور در روزهای پیک مصرف به 100 میلیون لیتر هم می رسید.
بر این اساس در صورت اجرا نشدن پروژه کارت هوشمند سوخت برای تامین روزانه 100 میلیون لیتر بنزین در کشور باید حدود 50 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد می شد که برای واردات این میزان فرآورده به حدود 10 میلیارد دلار بودجه نیاز بود.
اجرای پروژه کارت هوشمند سوخت علاوه بر کنترل مصرف سوخت فرهنگ سازی بسیار گسترده ای در عرصه الکترونیک به همراه داشت. سامان دهی عرصه حمل و نقل عمومی، تشکیل شرکت های بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل از دیگر مزایای اجرای این طرح است. همچنین این طرح بستر لازم برای تصحیح نظام قیمت گذاری سوخت در کشور را فراهم کرد؛ به گونه ای که هم زمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها امکان عرضه سوخت با سه نوع قیمت در جایگاه های کشور وجود دارد.