حفاری نخستین چاه اکتشافی سردار جنگل تا پایان سال تمام می‌شود

به گزارش نفت دیلی،  مدیرعامل شرکت حفاری شمال از حفاری تا عمق 2 هزار و 563 متری در میدان سردار جنگل خبر داد و گفت: حفاری نخستین حلقه چاه اکتشافی در این میدان امسال به پایان می‌رسد.

 هدایت الله خادمی گفت: پس از گذر از مخزن گازی کشف شده، حفاری را ادامه می‌دهیم تا به منطقه نفتی وارد شویم و تا هر عمقی که بتوانیم عملیات لاینرگذاری را به صورت مطمئن و ایمن انجام دهیم حفاری را ادامه خواهیم داد.

وی ادامه داد: به منظور کسب اطلاعات بیشتر از حجم هیدروکربور و نوع مخزن حفاری دومین حلقه چاه اکتشافی را در سال آینده انجام خواهیم داد و پس آن حفاری چاه های توصیفی و سپس توسعه ای آغاز خواهد شد.

خادمی توضیح داد: حفر چاه های توسعه ای همزمان با برداشت از مخزن و به تبع خرید تجهیزات، دستگاه ها و شناورهای مورد نیاز برای حمل و انتقال نفت و یا گاز انجام می شود و با توجه به فاصله 250 کیلومتری از بهشهر تا موقعیت فعلی، نیازمند شناورها و تجهیزات خاص هستیم.

وی در مورد روش های انتقال هیدروکربور پس از به تولید رسیدن مخزن، گفت: برای انتقال هیدروکربور استحصالی می توان از کشتی های مستقر در محل، شناورهای تفکیک گر و لوله گذاری استفاده کرد البته به دلیل عمق زیاد عملیات لوله گذاری به راحتی امکان پذیر نیست.

خادمی با بیان این که بهترین شیوه انتقال گاز و نفت از میدان سردار جنگل بعد از شناسایی کامل حجم مخزن و بر اساس بودجه ای که از سوی وزارت نفت که به این امر اختصاص داده می شود تعیین خواهد شد، افزود: در صورت اختصاص بودجه مناسب ظرف چند سال آینده بهره برداری از خزر آغاز می شود.

وی تصریح کرد: تکنولوژی حفاری در آب های عمیق و همچنین نگهداری و راهبری دستگاه های حفاری عمیق با دستگاه های خشکی و دریایی در آب ها کم عمق کاملا متفاوت است و نیاز به تجربه و تخصص دارد و خوشبختانه شرکت حفاری شمال در خاورمیانه تنها شرکتی است که این تکنولوژی را در اختیار دارد.

خادمی ادامه داد: البته دو شرکت معتبر در دو کشور هند و چین توانایی حفاری تا عمق حداکثر 250 متری دریا را دارند ولی بیش از این عمق را نمی توانند حفاری کنند، زیرا حفاری در آب های عمیق افزون بر تجربه و تخصص نیاز به دستگاه های فوق مدرن هم دارد.

وی توضیح داد: هر چه عمق زیاد تر باشد ابزار و وسایل مورد نیاز برای حفاری متفاوت تر و مدرن تر خواهد بود به عنوان مثال حفاری درعمق 250 متری نیاز به یک ربات ساده مکانیکی با وزن 2 تن دارد در حالی که رباتی که قرار است در عمق 800 متری فعالیت کند باید برای عمق 1500 متری طراحی شده باشد و افزون بر آن باید وزنی معادل 38 تن داشته باشد.

خادمی تشریح کرد: از دیگر ویژگی های ماشین کنترل از راه دور (رباتی که به منظور انجام برخی فعالیت های و دریافت اطلاعات در حفاری های عمیق استفاده می شود) در حفاری در آب های عمیق می توان به تفاوت در سیستم ها و تجهیزات به کار رفته در آن اشاره کرد به عنوان نمونه در حفاری در عمق 250 متری نیاز به سیستم برگشت به موقعیت قبلی نیست چون موج آب کم است، اما در عمق 800 متری باید ربات به سیستم های برگشت به موقعیت قبلی که خود نیاز به چندین ماهواره و موقعیت یابی به صورت میلیمتری دارد استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت حفاری شمال دستگاه حفاری فوق مدرن امیر کبیر را یکی از پیشرفته ترین دستگاه های حفاری در آب های عمیق معرفی کرد و گفت: هنوز دستگاهی جدید تر از این دستگاه ساخته نشده است ضمن اینکه شرکت حفاری شمال طی سه سال گذشته اکثر کارشناسان خود را به صورت فشرده برای کسب دانش و انتقال تکنولوژی به کشورهای صاحب فن فرستاده و هم اکنون دارای کارشناسان و متخصصان آشنا به حفاری در آب های عمیق است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد