به گزارش نفت دیلی، مجری طرح توسعه میدان گازی کیش از امضای موافقتنامه فازهای 2 و 3 میدان گازی کیش در آینده نزدیک خبر داد و گفت این فازها به موازات فاز یک و به منظور بهرهبرداری از پتانسیلهای بالای این میدان در دستور کار قرار گرفته است.
همایون کاظمینی اشاره به امضای موافقتنامه احداث فاز نخست پالایشگاه میدان گازی کیش که روز گذشته میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و کنسرسیومی داخلی متشکل شرکتهای ناردیس، فراب و ناموران امضا شد، اظهار داشت: مدت زمان این موافقتنامه 6 ماه بوده است و در این مدت علاوهبر آمادهسازی بستر فعالیتهای قرارداد نهایی انجام میشود.
وی فاز یک طرح توسعه میدان گازی کیش را شامل پالایشگاه، نیروگاه و سایر سرویسهای جانبی مورد نیاز و مدت اجرای کار را 42 ماه اعلام کرد و از تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز از فاز یک طرح توسعه میدان گازی کیش خبر داد.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش ارزش اولیه این موافقتنامه را 1.7میلیارد دلار اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه حلقه چاه در محل این میدان حفاری شده است، خاطرنشان کرد: به واسطه حفر چاه شماره 3 که چاه تحلیلی – توصیفی است، اطلاعاتی بدست آمده که نشان میدهد میزان گاز درجای مخزن بیش از برآوردهای اولیه بوده است.
به گفته وی، برای هر فاز این میدان تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز پیشبینی شده است و انتظار میرود ذخیره گاز درجای این میدان باتوجه به اطلاعاتی که از چاههای حفر شده بدست آمده است، حدود 60 تریلیون فوت مکعب باشد.
وی ادامه داد: به زودی کار حفر چاه شماره چهار نیز با هدف توصیف و تعیین حدود مخزن آغاز میشود و امیدواریم با اطلاعاتی که از حفر آن حاصل میشود بتوانیم مقدمات توسعه فازهای 4، 5 و 6 را نیز برنامهریزی کنیم.
کاظمینی درباره اثرات اجرای این پروژه در بندر آفتاب نیز اظهار داشت: در این پروژه سعی شده تا حد امکان از پیمانکاران و نیروهای بومی منطقه استفاده و با توجه به پاینبدی و تاکید شرکت ملی نفت ایران در راستای حفظ محیط زیست کلیه تاسیسات در بندر آفتاب ساخته شود.
وی تامین گاز مورد نیاز جزیره کیش و ارایه خدماتی مانند ساخت جاده را هم از دیگر اثرات این پروژه در منطقه عنوان کرد.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش با تاکید براینکه شرکتهای داخلی حاضر در این پروژه توانایی انجام این کار را پیشتر به اثبات رساندهاند، واگذاری چنین پروژههایی به شرکتهای داخلی را نشان از اعتماد شرکت ملی نفت ایران به پیمانکاران داخلی دانست.
به گفته کاظمینی، میدان گازی کیش در زیر جزیره کیش واقع در آبهای خلیج فارس، در جنوب غربی بندر لنگه تا شمال غربی جزیره سیری و در جوار جزیره هندورابی و در فاصله 30 کیلومتری لاوان واقع شده است