سال آینده بیش از 100 دکل در ناوگان حفاری کشور فعالیت می‌کند

به گزارش نفت ديلي ، با توجه به برنامه های مصوب برای خرید دکل های حفاری خشکی از سوی شرکت های داخلی تعداد دکل های حفاری در دسترس تا پایان سال آینده به حدود 100 دستگاه می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه تعداد دکل های حفاری خشکی در سال اینده به 100 دستگاه می رسد ، اعلام کرد شرکت های داخلی برای تأمین دکل های مورد نیاز تعمیر و نگهداری400 حلقه در پارس جنوبی ، خود را آماده کنند.

احمد قلعه‌بانی گفت: پس از بهره‌برداری از مجموعه فازهای پارس جنوبی و سایر میدان‌های تحت مسئولیت شرکت نفت و گاز پارس (از سال‌های 1393 به بعد) برای انجام عملیات تعمیرات و نگهداری 400 حلقه چاه در این حوزه، به دکل‌های حفاری دریایی نیاز که شرکت‌های داخلی برای تأمین آنها از هم اکنون برنامه ریزی کنند.

وی تعداد دکل های حفاری خشکی کشور را حدود 85 دستگاه اعلام کرد و گفت : با توجه به برنامه های مصوب برای خرید دکل های حفاری خشکی از سوی شرکت های داخلی ، تعداد دکل های حفاری در دسترس تا پایان سال آینده به حدود 100 دستگاه می رسد .

حفر 1300چاه تولیدی

قلعه‌بانی با بیان اینکه برای حفاری 2400 حلقه چاه تولیدی، توصیفی، تزریقی و تعمیری در برنامه پنجم توسعه برنامه‌ریزی شده است، اظهار داشت : از این تعداد چاه ، بیش از 1700 حلقه خشکی و حدود 700 حلقه دریایی و در مجموع 1300 حلقه آن تولیدی خواهد بود.

وی با بیان این که در برنامه پنجم توسعه ، باید به طور میانگین سالانه 570 دکل در صنعت نفت فعالیت کند ، یادآور شد : شرکت های ایرانی در حال توسعه ناوگان حفاری خود هستند ، به طوری که تا پایان سال اینده تعداد دستگاه های شرکت ملی حفاری ایران به بیش از 80 دستگاه می رسد .

بیش از یک چهارم سرمایه گذاری های بالادستی در حفاری

معاون وزیر نفت با بیان اینکه سال آینده، نخستین سال برنامه پنجم توسعه (از سال 1390 تا 1394) است، افزود: در این برنامه قرار است در بخش بالادستی 150 میلیارد دلار و در بخش پایین‌دستی صنعت نفت حدود 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود.

وی ادامه داد: از مجموع 150 میلیارد دلار پیش‌بینی شده برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت ،‌ 40 میلیارد دلار به حفاری 2400 حلقه چاه اختصاص دارد.

توسعه حفاری افقی در میدان های مرزی

مهندس قلعه‌بانی یکی از اولویت های شرکت ملی نفت ایران را توسعه حفاری‌های افقی و استفاده از فناوری‌های روز آن برای ارتقای بهره‌وری، افزایش دبی چاه‌های تولیدی و تثبیت تولید ذکر کرد.

وی با بیان اینکه در صنعت نفت سراسر دنیا تا کنون 74 هزار حلقه چاه حفر شده که 26 هزار حلقه آن افقی بوده است، ادامه داد: بیش از 300 حلقه چاه در ایران به روش افقی حفاری شده که بخش چشمگیری از آنها در حوزه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این شرکت به تکنولوژی نوین حفاری افقی دست یافته است ، اعلام کرد : این شرکت در حال توسعه فناوری های روز در این حوزه است و در نظر دارد تا حفاری افقی و جهت دار را در چاه های میدان های مشترک و به ویژه در پارس جنوبی توسعه دهد .




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد