زنگنه: برای افزایش ضریب برداشت از مخازن نفتی باید بسیج شد

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت با بیان این که نفت ثروت بزرگی است و مجاز نیستیم که بپذیریم از آن به‌درستی برداشت نکنیم، گفت: افزایش ضریب برداشت از مخازن نفتی مسئله مهمی است که باید به آن توجه کرد و برای آن در سطح خواص بسیج شد.

بیژن زنگنه ضمن تبریک ایام الله دهه فجر به تشریح عملکرد وزارت نفت در بخش های مختلف نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پرداخت.

وی درباره این که وزارت نفت از جمله دستگاههای پیشتاز در عرصه اقتصاد مقاومتی است در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای دستگاههای مختلف اقتصادی ماموریتهایی در قالب طرح‌ها و برنامه ها با اهداف مشخص تعریف شده است که یکی از این دستگاهها وزارت نفت است.

زنگنه افزود: به طور طبیعی برنامه ای که برای ما تعیین شد در زمینه تولید نفت به‌ویژه از میدانهای مشترک بود و تا حدود زیادی این برنامه را محقق کردیم و بقیه آن در حال اجراست.

وزیر نفت بخش دیگر این برنامه را پروژههای پارس جنوبی عنوان کرد و ادامه داد: به قسمت اعظم اهداف تعیین شده از این میدان مشترک گازی نیز دست یافتیم و  فعالیت در این میدان ادامه دارد.

 

وی افزود: همچنین به اهدافمان در بخش پتروشیمی، گازرسانی روستایی، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و مشخصا زاهدان، بخش پالایش، انتقال فناوری نیز دست یافتیم و این روند ادامه دارد.

 

٥ فاز پارس جنوبی اسفندماه به طور رسمی افتتاح میشود

 

زنگنه درباره این که آخرین خبر درباره فازهای ١٧و ١٨، ١٩ و ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی که حدود یک ماه پیش اعلام کردید که امسال افتتاح می شود، چیست، اظهار کرد: منتظریم در اسفندماه رئیس جمهوری این فازها را به صورت رسمی افتتاح کند، این فازها هم اکنون به‌طور عمده در مدار تولید هستند البته کم و کسری هایی دارند؛ اما ظرف ٢٠ روز تا یک ماه باید جبران کنیم تا این فازها در یک وضع قابل قبول پایدار افتتاح شود.

 

وی در پاسخ به این پرسش که با افتتاح این فازها تولید ثروت در کشور چه تغییراتی خواهد کرد و چه مقدار افزایش می یابد، گفت: این فازهایی که اشاره کردید، فاز ١٩ به اندازه ٢ فاز متعارف است که در کنار فازهای ١٧ و ١٨ و ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی شامل ٦ فاز می شوند که حدود ١٥٠ میلیون مترمکعب گازشیرین برای ما تولید می کند که نزدیک ٥٠ میلیارد متر مکعب در سال می شود.

 

وزیر نفت ادامه داد: این ٦ فاز همچنین حدود ٢٤٠ تا ٢٥٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید می کنند که ٩٠ میلیون بشکه در سال می شود که مجموع آنها بیش از ١٠ میلیارد دلار حداقل ارزش تولیدی است که به اقتصادملی اضافه میکنند.

 

مشعلهای گاز بهزودی در زاهدان روشن میشود

 

زنگنه در باره گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان به ویژه زاهدان که رئیس جمهوری وعده کرده بود تا پایان امسال محقق می شود، هم توضیح داد: این هدف محقق می شود؛ هم اکنون جوشکاری لوله‌ها به پایان رسیده و تست لوله‌ها مانده است که با آب آن را آزمایش و سپس تخلیه و خشک می کنند و پس از آن گاز وارد لوله‌ها می شود.

 

وی با بیان این که قرار بود رئیس جمهوری ٢٦ بهمن ماه این خط لوله را افتتاح کنند، تصریح کرد: با تغییر برنامه، قرار شد ١٠ اسفندماه مشعلهای گاز را در زاهدان روشن کنیم.

 

بعضی از استانهای کشور جشن سبز شدن گرفتند

 

وزیرنفت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره گازرسانی به روستاها که جزو اهداف وزارت نفت برای تحقق اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: هم اکنون نزدیک به ٩٠ درصد جمعیت کل کشور از گاز طبیعی در خانه هایشان استفاده می کنند که از این تعداد حدود ٧٠ درصد آن در روستاها و ٩٥ درصد در شهرها هستند که با افزوده شدن سیستان و بلوچستان و به‌ویژه زاهدان که شهر بزرگی است این عدد به بالای ٩٣ درصد می رسد.

 

وی افزود: رسیدن جمعیت زیر پوشش شبکه گازرسانی به بالای ٩٥ درصد به آن معناست که کل جمعیت کشور تحت پوشش کامل گازرسانی قرار گرفته است زیرا بقیه بخشها یا دور افتاده و پراکنده اند یا گرمسیر هستند که نیازی به گاز ندارند و گازرسانی به آن اقتصادی نیست.

 

وزیر نفت با اشاره به این که طی سالهای اخیر به بیش از هشت هزار روستا گازرسانی شده و تعداد زیادی نیز در حال اجراست، گفت: قولی که داده بودیم برای آخر سال ٩٦، من فکر می کنم محقق شود. ما بالای چهار میلیارد دلار با تصویب شورای اقتصاد منابع برای گازرسانی به روستاها و شهرهای کوچک اختصاص دادیم که پول آن از منابع دولتی پرداخت نشده است بلکه از محل حاصل از صرفه جویی فرآورده‌های نفتی این منابع تامین شده است حتی گازرسانی به زاهدان هم این‌گونه بود و دولت هیچ پولی پرداخت نکرد؛ حتی یک ریال و ما هم دنبال آن نبودیم.

 

زنگنه با بیان این که پوشش گاز رسانی در کشور یکسان نیست، افزود: بعضی از استانها همانند خراسان رضوی، کرمان، آذربایجان غربی، فارس عقب تر هستند و منابع بیشتری به آنها تخصیص داده می شود تا به سطح دیگر استانها برسد و بعضی دیگر جشن سبز شدن استان و پایان گازرسانی را گرفتند.

 

مردم انتظارمان را برای کاهش مصرف سوخت برآورده نکردند

 

وزیرنفت درباره نحوه مدیریتی که سبب شد با توجه به ثبت رکورد جدید مصرف، قطعی گاز نداشته باشیم و این که چرا مصرف از سوی جامعه کنترل نمی شود، اظهار کرد: ما خیلی خواهش کردیم که مردم مصرف را کاهش دهند اما خیلی حرفهای ما در ظاهر اثر نکرد و تغییر تعیین کننده ای در مصرف متاسفانه اتفاق نیفتاد.

 

وی با بیان این که طی هفته گذشته مصرف گاز در بخش خانگی و عمومی به ٥٣٠ میلیون مترمکعب در روز رسیده بود، که رکورد بزرگ و بدی است، افزود: میزان مصرف نسبت به مدت مشابه پارسال، ٢٠ درصد افزایش یافته است.

 

زنگنه نحوه مدیریت برای جلوگیری از قطعی گاز در روزهای سرد سال را کار سختی دانست و ادامه داد: با توجه به سردی هوا، نگرانی در این زمینه وجود داشت بویژه برای استانهای شمالی مازندران و گلستان که در آخر شبکه گازرسانی هستند، البته سال آینده با افتتاح خط ٤٢ اینچ دامغان – نکا- ساری مشکل آخر خط بودن مازندران و گلستان را حل می کنیم.

 

وی همچنین از کاهش گاز نیروگاهها و تغییر دادن سوخت آنها به استفاده از سوختهای مایع، محدود کردن گاز بخش پتروشیمی و صنایع، قطع گاز در ادارات استان مازندران و تعطیلی مدارس این استان را از دیگر اقدامهای صورت گرفته برای تامین گاز خانگی عنوان و از استانداری مازندران و گلستان و کارکنان شرکت ملی گاز ایران در این دو استان قدردانی کرد.

 

وزیر نفت تصریح کرد که به‌طور مستقیم فشار گاز در این استان‌ها را کنترل می‌کرد و به لطف خدا این روزهای سرد با کمک مردم اگرچه انتظارها از آنها بیشتر بود بدون قطع گاز به پایان رسید.

 

ضرورت استفاده از فناوری و سرمایه گذاری برای توسعه میدان‌های نفتی

 

زنگنه درباره این که در برنامه ششم توسعه برای سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت رقم ١٣٠ میلیارد دلاری پیش بینی شده است، از این میزان چقدر سرمایه گذاری داخلی و چه میزان خارجی است، گفت: اگر بخواهیم به اهداف تعیین شده برسیم باید این سرمایه گذاریها انجام شود، ضمن این که استفاده از فناوری افزایش بازیافت نفت نیز ضروری است.

 

وی با بیان کمتر از نصف این میزان سرمایه گذاری از منابع داخلی و صندوق توسعه پیش بینی شده است، افزود:  بقیه سرمایه گذاری قرار است از منابع بین‌المللی تامین کنیم تا بتوانیم تولید نفت خود را افزایش دهیم و هر چقدر هم نفت کمتر به صنوق توسعه ملی مراجعه کند بهتر است زیرا دست بخشهای دیگر اقتصاد، صنعت و تولید را برای استفاده از آن بازمی گذارد.

 

وزیر نفت در این باره که آیا این میزان سرمایه گذاری محقق می شود، گفت: ما باید تلاش کنیم، البته می دانید که مقوله‌های خارجی تک بعدی نیست. مجموعه ای از اتفاق‌هاست که سیاست خارجی یک کشور و روابط و تعامل آن را با جهان شکل می دهد و فقط اقتصاد نیست.

 

«بازیافت» مهمترین چالش بخش بالادستی صنعت نفت

 

وی مهمترین چالش بخش بالادستی صنعت نفت ایران را که در دنیا نیز به آن پرداخته می شود افزایش بازیافت از میدان نفتی عنوان کرد و ادامه داد: برای نمونه ما میدانی همانند آزادگان داریم که حدود ٣٤ میلیارد بشکه نفت در آن کشف شده است اما برآوردهای که برای آن می شود این است که ٩٣ درصد این نفت زیر زمین می‌ماند و فقط هفت درصد را می‌توانیم با این روشهای کنونی استخراج کنیم یعنی ٩٣ درصد آن از دست می رود یا با هزینه های بسیار بالا باید آن را برداشت کنیم.

 

زنگنه افزود: اما اگر از ابتدا، سرمایه گذاری لازم در این زمینه صورت گیرد کار بسیار ساده تر خواهد بود و به‌طور حتم باید روی برداشت صیانتی و بالای نفت حساس بود.

 

وی گفت: در این زمینه باید از برترین فناوریها روز استفاده کنیم، فناوری شرکت‌های داخلی را رشد دهیم، بخش پژوهشی دانشگاههای خود را تقویت کنیم، شرکتهای و نهادهای لازم را در این بخش تاسیس و در تعامل با فناوریهای روز دنیا ارتقا دهیم و این تعامل را حفظ کنیم.

 

 

وزیر نفت تصریح کرد: نفت ثروت بزرگی است که خدا داده است و مجاز نیستیم که بپذیریم ازآن بدرستی برداشت نکنیم و ثروت کشور را از بین ببریم.

 

وی میزان ذخایر نفت درجای ایران را ٧٠٠ میلیارد بشکه عنوان کرد و افزود: یک درصد افزایش برداشت این میزان برابر با هفت میلیارد بشکه برداشت است که با قیمتهای کنونی نفت، ٣٥٠ میلیارد دلار درآمد اضافه را برای کشور به همراه خواهد داشت.

 

در برداشت صیانتی از مخازن موفق نبودیم

 

وزیر نفت درباره این که چقدر در برداشت صیانتی از مخازن موفق بودید، اظهار کرد: برداشت صیانتی یک امر نسبی است اما به نظر من خیلی در این کار به دلایل مختلف موفق نبودیم که بخشی از آن شعار دادن است.

 

وی با تاکید بر این که برداشت صیانتی ما خوب نبوده است و افزایش بازیافت قابل ملاحظه ای نداشتیم، یادآور شد: همیشه در برنامه های توسعه ای هدف گذاری کردیم که سالانه یک واحد درصد افزایش بازیافت داشته باشیم که این مورد زیاد تحقق نیافته است.

 

زنگنه ادامه داد: افزایش بازیافت بیش از سرمایه گذاری نیازمند فناوری است و باید در این راه تلاش کرد زیرا این سرمایه گذاری اشتغال، ثروت و توانمندی ملی ایجاد می کند، اگر تولید ما با همسایگان توازن نداشته باشد این نبود توازن فقط در حوزه اقتصاد نمی‌ماند و در بقیه بخشها هم خود را نشان می دهد.

 

وی ضریب بازیافت کنونی نفت را در ایران ٣٠ درصد عنوان کرد و گفت: شک نکنید این رقم باید بالا برود و بالا هم می رود؛ اکنون میدانهای آزادگان و یادآوران که ضریب بازیافت آن ٦ تا ٧ درصد است خیلی ها می گویند می تواند به بالای ٢٠ درصد هم برسد.

 

وزیرنفت ادامه داد: البته در برخی میدانهای ایران ضریب بازیافت بالای  ٥٠ درصد و در بیشتر مخازن زیر ٢٠ درصد است که می توان با فناوریهای نو این رقم را بالا برد.

 

زنگنه درباره این که میانگین جهانی ضریب بازیافت چه رقمی است، اظهار کرد: نمی توان میانگین جهانی برای ضریب برداشت عنوان کرد زیرا ضریب برداشت هر میدان تابع مشخصات سنگ مخزن و خیلی از مسائل دیگر مربوط به مخزن است اما به‌هرحال همسایگانمان از ما بیشتر برداشت می کنند.

 

به گفته وزیر نفت، افزایش ضریب برداشت از مخازن نفتی مسئله مهمی است که باید به آن توجه کرد و باید برای آن در سطح خواص بسیج شد.

 

کار کارستان؛ رشد ٢,٣ برابری صادارت در ٤ ماه اخیر

 

زنگنه در باره وضع صادرات نفت کشور ادامه داد: صادرات نفت هم اکنون نزدیک به سطح پیش از تحریمها رسیده است و وضع خوبی دارد؛ صادرات نفت خام و میعانات کشور در پنج ماه نخست سال ٩٢، ١,٢ میلیون بشکه در روز بود که در چهار ماه اخیر به ٢.٨ میلیون بشکه در روز رسیده است و این نشان از افزایش ١.٦ میلیون بشکهای صادرات دارد.

 

وی با اشاره به این که افزایش حجم صادرات نفت ایران برای ناظران غربی بسیار اعجاب برانگیز بود، افزود: تصور افزایش یک میلیون بشکه ای نفت خام به سرعت در مدت سه ماه باور نکردنی بود و همکاران ما کار کارستانی انجام دادند که جای تشکر دارد.

 

وزیر نفت درباره مقدار فروش نفت ایران اظهار کرد: فروش امسال کشور حدود ٤٠ میلیارد دلار است که وصول بخشی از آن در سال آینده صورت می گیرد و براساس برآوردها و با احتساب هر بشکه نفت ٥٥ دلار، سال آینده ارزش صادرات نفت خام و میعانات به ٤٥ تا ٥٠ میلیارد دلار خواهد رسید.

 

زنگنه در زمینه وصول مطالبات نفتی ادامه داد: مشکلات بسیار کمی وجود دارد که به دلیل تحریمها هم نیست و مطالبات وزارت نفت گرفته می شود؛ در گذشته به ٤ یا ٥ کشور به میزان حداکثر یک میلیون بشکه صادرات داشتیم که هم اکنون تعداد مشتریان افزایش یافته و محدودیتی هم در میزان صادرات وجود ندارد که سبب بالارفتن قدرت کشور شده است.

 

افزایش قیمت نفت با تعادل عرضه و تقاضا

 

وی درباره حرکت بازار جهانی نفت به سمت تعادل عرضه و تقاضا، نشان از ثبات بازار دارد یا افزایش قیمت را پیش گرفته؟ گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت نفت تعادل عرضه و تقاضاست و وقتی که عرضه بیشتر از تقاضا باشد مازاد عرضه سبب بالارفتن سطح انبارهای نفت می شود که شاخص اصلی تاثیرگذاری بر قیمت نفت نیز وضع ذخایر نفت است.

 

وزیر نفت با بیان این که باید سعی شود میزان ذخایر نفتی در همین سطح کنونی باقی بماند، افزود: با کاهش روزانه ١,٢ میلیون بشکه نفت کشورهای عضو اوپک و ٥٠٠ هزار بشکه نفت در روز کشورهای غیر عضو اوپک، ثبات به بازار نفت بازمی گردد و پیش بینی می شود که مصرف از عرضه پیشی می گیرد که این موضوع به نفع قیمت نفت است.

 

زنگنه با اشاره به این که کشورهای عضو اوپک هم اکنون به دنبال افزایش قیمت نیستند، تصریح کرد: با افزایش قیمت نفت به بالای ٦٠ دلار، شیل اویل ها در آمریکا فعال می شود و با افزایش عرضه آنها، قیمت نفت دوباره سیکل کاهشی به دلیل نبود توازن میان عرضه و تقاضا پیدا میکند.

 

وی ادامه داد: براساس پیش بینی ها، در صورتی که قیمت نفت خام برنت در سال آینده حدود ٥٦ تا ٥٧ دلار برای هر بشکه باشد، نفت خام ما نیز به‌طور میانگین ٥٣ تا ٥٤ دلار فروخته میشود اما همه این قیمت‌ها برآورد شده اند که عوامل متعدد سیاسی روی قیمت تأثیر گذار است.

 

پایان صادرات میعانات گازی با افزایش ظرفیت پالایشی

 

زنگنه در باره فعالیت‌های انجام شده به منظور فاصله گرفتن ایران از خام فروشی نفت و گاز و افزایش صادرات فرآورده های نفت و گاز گفت: در حوزه گاز، برای نخستین بار همراه با توسعه پارس جنوبی حرکت بزرگی برای ساخت مجتمع‌های پتروشیمی در عسلویه انجام شد که افتخار بزرگی برای کشور است؛ گفتنی است که بیشتر مجتمع های پتروشیمی که در عسلویه ساخته شدند متکی به خوراک گاز هستند.

 

وزیر نفت احداث یک واحد ال ان جی برای افزایش صادرات گاز و همچنین ساخت پالایشگاه ٣٦٠ هزار بشکه ای میعانات گازی ستاره خلیج فارس در بندرعباس را که امیدواریم نخستین تولید بنزین آن را تا پایان امسال داشته باشیم، از دیگر فعالیت‌های انجام شده برای جلوگیری از خام فروشی دانست.

 

به گفته وی، با ساخت یک واحد ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی در شیراز، طرح فرگیر پالایشی سیراف با ٤٨٠ هزار بشکه مصرف میعانات گازی و مصرف ١٢٠ هزار بشکه دیگر از سوی مجتمعهای پتروشیمی عسلویه و بندرامام تا چند سال آینده میعانات گازی برای صادرات نخواهیم داشت و همه آن در کشور به محصولات با ارزش تر تبدیل می شوند.

 

ظرفیت پالایشی کشور بیش از ٥٠ درصد ظرفیت تولید

 

زنگنه ظرفیت پالایشی کشور را حدود ١,٧ میلیون بشکه عنوان و اظهار کرد: با احتساب میعانات گازی، پالایشگاه آناهیتا و بهمن گنو در جاسک ظرفیت پالایشی کشور به سه میلیون بشکه خواهد رسید که این رقم بسیار رقم خوبی با در نظرگرفتن ٥.٦ تولید نفت خام و میعانات برای آینده است.

 

وزیر نفت درباره سیاست گذاریها و برنامه های سوآپ نفت خام ادامه داد: در دوره پیشین وزارت بنده، خط لوله تهران نکا با ظرفیت ٥٠٠ هزار بشکه انتقال نفت‌خام و پایانه نفتی نکا ساخته شد که به دلایلی سوآپ به مدت سه سال قطع بود و پس از آن در دوران تحریم هم انجام آن امکان پذیر نبود اما هم اکنون وزارت نفت به دنبال فعال کردن سوآپ نفت خام است که با توجه به این که تولیدکنندگان نفت مسیرهای دیگری برای خود پیدا کرده اند این کار بسیار سخت و زمانبر است.

 

وی افزود: تنها سود سوآپ اهمیت ندارد بلکه ایجاد پیوند میان اقتصادها و ورود نفت ایران به بازارهای بین المللی از نظر امنیتی و بین المللی بسیار مهم است.

 

میلیاردها دلار کمک به توسعه مترو

 

زنگنه در باره طرح توسعه مترو که وزارت نفت در شورای اقتصاد مطرح کرده است، اظهار کرد: مدت زمان زیادی است که این طرح ارائه شده است که براساس هر یک نفر که مترو جابه جا می کند مبلغی به ازای صرفه جویی در میزان سوخت از سوی وزارت نفت برای بازپرداخت ارقام فاینانس شده واریز می شود.

 

وی تصریح کرد: در صورت تصویب این طرح، میلیاردها دلار به توسعه مترو در کشور کمک می‌کند.

 

وزیر نفت درباره ضرورت تشکیل کارگروه راهبری ساخت گروه‌های مهم کالایی و وظایف آن گفت: ١٠ قلم اصلی خانواده کالایی در صنعت نفت تعیین شده است که اولویت های مهم وزارت نفت برای ساخت آنها در داخل کشور است.

 

زنگنه با اشاره به این که بخشی از قراردادهای ساخت این کالاها انجام شده و بخشی نیز در مراحل پایانی است، ادامه داد: سامان دهی ساخت این تجهیزات در داخل کشور با استفاده از فناوری‌ شرکت‌های بین المللی، ایران در سه سال آینده یکی از سازندگان خوب این تجهیزات در منطقه خواهد شد که قابل صادرات با تأیید شریک خارجی هم خواهد بود.

 

وی در مورد برنامه‌های وزارت نفت برای استفاده از موتورهای کم مصرف در خودروها اظهار کرد: وزارت نفت  از طریق ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید می تواند به سازندگان خودروهایی که مصرف سوخت بالایی دارد برای اصلاح خط تولید کمک کند؛ یکی از برنامه های وزارت نفت جایگزین کردن تاکسی‌های فرسوده با تاکسی های پایه گازسوز است که تأثیر بسیار زیادی در محیط زیست، کاهش دی اکسیدکربن، ارتقای فناوری و کاهش مصرف سوخت دارد.

 

وزیر نفت در باره طرح توسعه پالایشگاه آبادان گفت: این پالایشگاه قدیمی ترین پالایشگاه ایران است که نماد ملی شدن صنعت نفت کشور با ظرفیت پالایشی حدود ٤٠٠ هزار بشکه است اما به دلیل قدمت، پایین بودن فناوری و فرسوده شدن تجهیزات سالی حدود ٧٠٠ میلیون دلار ضرر می دهد در نتیجه این پالایشگاه باید نوسازی شود نه بازسازی؛ در طرحی که هم اکنون نهایی شده، یک شرکت داخلی با همکاری یک شرکت چینی یک پالایشگاه مدرن جدید ٢١٠ میلیون بشکه در آن جا احداث کنند، ١٥٠ هزار بشکه هم از واحدهایی که سالم هستند از نظر فرآیندی به پالایشگاه جدید پیوند می خورد که در نتیجه یک پالایشگاه مدرن ٣٦٠ هزار بشکه خواهیم داشت.

 

وی با اشاره به این که در حین اجرای این پروژه حدود ٦ تا هفت هزار اشتغال در منطقه ایجاد می شود، گفت: هزینه این طرح حدود ٢,٧ میلیارد دلار است که طبیعی است بالای ٥٠ درصد آن در ایران اجرا شود.

 

بی سابقه ترین افزایش ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در یک سال

 

زنگنه در زمینه برنامه ریزی های انجام شده برای جهش دوم صنعت پتروشیمی افزود: امسال با اجرای برنامه های وزارت نفت و بهره برداری از واحدهای آماده، ارزش محصولات پتروشیمی ٦ میلیارد دلار بالا می رود.

 

وی ادامه داد: پلی اتیلن لرستان با ظرفیت ٣٣٠ هزارتن، اسیدسولفوریک ارومیه، پلی اتیلن خطی مهاباد، اوره و آمونیاک مرودشت، پتروشیمی تخت جمشید و فاز ٢ پتروشیمی کارون از طرح هایی هستند که امسال به بهره برداری رسیده اند.

 

به گفته وزیر نفت، طرح‌های اتیلن گلایکول مروارید، پلی استایرن انتخاب، پلی اتیلن کردستان تا پایان سال و فاز ٣ پتروشیمی پردیس و متانول کاوه نیز تا پایان دولت یازدهم به بهره برداری می‌رسند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد