پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


احتمال مشارکت توتال در خط لوله ترنس آناتولین
تاريخ خبر: چهارشنبه، 16 فروردين 1391 ساعت: 14:58

به گزارش نفت دیلی،  شرکت فرانسوی توتال احتمال دارد در پروژه احداث خط لوله گازی ترنس آناتولین مشارکت کند.

در پی برنامه اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به واردات گاز از روسیه، شرکت فرانسوی توتال، سومین شرکت بزرگ انرژی اروپا احتمال دارد به پروژه احداث خط لوله گازی قفقاز جنوبی موسوم به ترنس آناتولین (تی ای ان ای پی) بپیوندد.

از شرکت توتال دعوت شده تا در پروژه احداث خط لوله گازی ترنس آناتولین که از سوی آذربایجان، ترکیه، شرکت بی پی انگلیس، استات اویل نروژ و شرکای آنها در طرح توسعه میدان گازی شاه‌دنیز آذربایجان طراحی شده، مشارکت کند.

کریستین گیدیسلی، مدیرعامل شرکت توتال در آذربایجان گفت: چند ماه طول می کشد که شرکای میدان فراساحل شاه‌دنیز درباره مسیر احداث خط لوله ترنس آناتولین تصمیم بگیرند.

وی افزود: شرکت توتال با جدیت در حال بررسی و ارزیابی این پیشنهاد است.

خط لوله ترنس آناتولین که هزینه اجرای آن 5 تا 7 میلیارد دلار برآورد شده است، گاز فاز دوم توسعه میدان شاه‌دنیز آذربایجان را از مسیر ترکیه به اروپا صادر می‌کند.

بنا بر اعلام مقام‌های آگاه، ظرفیت اولیه ترانزیت گاز این خط لوله قرار است سالانه 30 میلیارد مترمکعب باشد، اما در ابتدا سالانه 16 میلیارد مترمکعب گاز را ترانزیت خواهد کرد.

گیدیسلی اظهار کرد: شرکای میدان گازی شاه‌دنیز قصد دارند ظرفیت انتقال گاز خط لوله 692 کیلومتری قفقاز جنوبی را که پایانه سانگاچال در نزدیکی باکو را از مسیر گرجستان به شهر شرقی ترکیه ارزوروم متصل می کند، سه برابر کنند.

به گفته وی، با افزودن ایستگاه‌های تقویت فشار و احداث یک خط لوله گازی موازی با خط لوله قفقاز جنوبی، ظرفیت انتقال گاز این خط لوله از 8 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب به 24 میلیارد مترمکعب در سال افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت توتال یادآور شد: افزایش ظرفیت انتقال گاز این خط لوله پیش از طرح توسعه فاز دوم میدان گازی شاه‌دنیز در سال 2017 تکمیل خواهد شد.

 

شرکت توتال دسامبر 2011 پس از اعلام کشف یک ذخیره گازی در میدان گازی آبشرون، در حال ادامه فعالیت کشف و توسعه این میدان با مشارکت شرکت دولتی نفت آذربایجان (سوکار) و جی دی اف سوئز فرانسه است.

وی همچنین با بیان این که برآوردهای اولیه توتال از ذخایر میدان آبشرون چندین تریلیون فوت مکعب است، اظهار کرد: ارزیابی ها درباره ذخایر گازی این میدان هنوز زیاد است، زیرا این شرکت تا کنون فقط یک حلقه چاه حفر کرده است.

شرکت سوکار اعلام کرده است، میدان آبشرون احتمال دارد 300 میلیارد مترمکعب گاز و 45 میلیون تن میعانات گازی داشته باشد.

شرکت توتال و سوکار  هر یک 40 درصد و شرکت جی دی اف سوئز 20 درصد سهام میدان گازی آبشرون را در اختیار دارد.

گیدیسلی گفت: تولید گاز از میدان آبشرون احتمال دارد در دهه 2020 آغاز شود، ضمن آن که شرکای این میدان میلیاردها دلار در این میدان سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

وی افزود: شرکت توتال با سابقه حضور 15 ساله در آذربایجان، به دنبال افزایش حضور در این کشور است.