پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


برنامه روس‌ها برای ترانزیت ال ان جی از میدان اشتوکمان
تاريخ خبر: يکشنبه، 20 فروردين 1391 ساعت: 15:37

به گزارش نفت دیلی، شرکت روسی گازپروم احتمال دارد گاز میدان اشتوکمان را به جای ترانزیت با خط لوله در قالب ال ان جی انتقال دهد.

الکساندر مدودوف، معاون رئیس شرکت گازپروم روز گذشته (19 فروردین) با اعلام این مطلب افزود: این شرکت احتمال دارد برنامه خود را بیشتر روی تولید ال ان جی از میدان گازی اشتوکمان واقع در دریای بارنتز متمرکز کند.

این نخستین بار است که شرکت گازپروم چنین طرحی را اعلام کرده است.

این طرح همچنین به نظر می‌رسد در بحبوحه افزایش تقاضای سوخت در بازارهای آسیا، سبب افزایش نگرانی اروپایی‌ها درباره این موضوع شود که آیا می‌توانند به روسیه به عنوان یک عرضه‌کننده بلند مدت انرژی اعتماد کنند یا خیر.

شرکت‌های اروپایی شکایت کرده‌اند که شرکت گازپروم، تامین کننده یک چهارم نیازهای گازی اروپا، درخواست آنها برای تحویل گاز اضافی در طول سرمای شدید در ماه فوریه گذشته را نپذیرفته است.

 

شرکت گازپروم نیز اعلام کرده بود قادر به تامین همه تقاضا‌ی اضافی این شرکت‌ها نبوده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، ماه گذشته میلادی (مارس) گفته بود: روسیه باید وابستگی خود را به تحویل گاز به اروپا با خط لوله کاهش دهد و به طرح‌های تولید ال ان جی که می تواند بدون محدودیت زیرساختی با کشتی به اروپا، خاورمیانه و آسیا ترانزیت شود، روی آورد.

مدودوف که در مراسم بهره‌برداری از یک حلقه چاه جدید گازی در اورنگوی در قطب شمال سخنرانی می‌کرد، گفت: صادرات گاز شرکت گازپروم به اروپا احتمال دارد کمتر از 154 میلیارد مترمکعب برآورد شده باشد.

وی با بیان این که صادرات گاز شرکت گازپروم در سال جاری میلادی به طور کلی 154 میلیارد مترمکعب خواهد بود، افزود: حتی اگر این رقم امسال 150 میلیارد مترمکعب باشد، درآمدهای این شرکت کاهش نخواهد یافت.

ذخایر میدان گازی اشتوکمان روسیه واقع در اعماق دریای بارنتز، 3 تریلیون و 900 میلیارد متر مکعب برآورد شده که برای مصرف یک سال گاز جهان کافی است، ضمن آن که دهمین میدان گازی بزرگ جهان به شمار می‌رود.

گاز این میدان قرار است از سال 2016 با خط لوله نورد استریم از روسیه به اروپا و از سال 2017 نیز در قالب ال ان جی ترانزیت شود.

کنسرسیوم میدان گازی اشتوکمان مارس گذشته برای سومین بار از ماه مارس 2011، درباره نهایی سازی تصمیم‌های سرمایه‌ای برای توسعه این میدان که آیا با سرمایه‌گذاری اولیه حدود 30 میلیارد دلاری این پروژه را توسعه دهند یا خیر، اختلاف نظر داشتند.

شرکت گازپروم 51 درصد، توتال 25 درصد و استات اویل 24 درصد از سهام میدان گازی اشتوکمان را در اختیار دارد.