پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ساخت 5 هزار کیلومتر خط لوله فشارقوی گاز تا پایان برنامه پنجم
تاريخ خبر: شنبه، 2 ارديبهشت 1391 ساعت: 15:15

به گزارش نفت دیلی،  مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از اجرای 5 هزار کیلومتر خط لوله و راه اندازی 40 واحد تاسیسات تقویت فشار گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد.

علیرضا غریبی در روز پایانی نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: از 40 تاسیسات تقویت فشار یاد شده 19 تاسیسات در اولویت قرار دارند و 21 تاسیسات تقویت فشار دیگر نیز به دلیل نداشتن اولویت، به تدریج وارد مدار خواهد شد.

به گفته وی در برنامه چهارم توسعه، 7 هزار کیلومتر خط انتقال گاز و 36 تاسیسات تقویت فشار گاز اجرا و راه اندازی شده است.

وی با بیان این که در پایان برنامه 5 ساله گاز تولیدی کشور به یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید، اظهار کرد: باید تلاش کرد تا برای این مقدار جا به جایی گاز در زمان یاد شده زیرساخت ها اعم از خطوطو لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز آماده شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مهم ترین نیاز و چالش پیش رو برای اجرای طرح ها را تامین به موقع منابع مالی اعلام کرد و گفت براورد می شود در سال جاری نیاز به 6 هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار مالی باشد که انتظار می رود این مبلغ به موقع برای اجرای طرح ها در اختیار این شرکت قرار گیرد.

وی همچنین اعتبار براورد شده برای اجرای طرح ها در سال گذشته را همین مقدار (6 هزار و 800 میلیارد تومان) اعلام و تصریح کرد: تنها 3 هزار و 800 میلیارد تومان از این مقدار در سال گذشته محقق شد.

غریبی درباره اجرای برخی خطوط اننقال گاز از جمله خطوط لوله سراسری ششم، هفتم و یازدهم گفت: ادامه خط ششم و پایان این طرح از جمله اولویت های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است که هم اکنون با پیشرفت 30 درصدی ادامه دارد و تلاش می شود تا ابتدای سال 93 به طور کامل پایان یابد.

وی در باره ادامه خط هفتم سراسری گفت: این خط انتقال گاز به طول 907 کیلومتر به منظور تامین نیاز گاز استان سیستان و بلوچستان و با هدف صادرات پیش بینی شده است.

غریبی گفت: خط هفتم سراسری در داخل کشور به طور کامل انجام شده و ادامه آن از ایرانشهر به پاکستان با جدیت پیگیری می شود.

وی تصریح کرد: روند اجرای کار در خصوص ادامه خط هفتم سراسری مطلوب است و گاز ایران در سال 2014 به پاکستان خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: اجرای خط یازدهم به طول 1200 کیلومتر با قطر 56 اینچ نیز به این شرکت ابلاغ شده است