پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ناوگان حمل ال.ان.جي ايران شکل مي گيرد
تاريخ خبر: يکشنبه، 17 ارديبهشت 1391 ساعت: 10:06

به گزارش نفت دیلی، مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران با بیان این که تولید ال .ان.جی ( گاز طبیعی مایع شده) به زودی آغاز می شود ، گفت : بهترین فرصت برای شرکت ملی نفتکش است که نخستین ناوگان کشتی های حمل ال.ان.جی را با موفقیت تشکیل دهد.

حمید بهبهانی افزود: توجه به تولید ملی و تولید محوری در بافت اقتصادی کشور سبب خواهد شد در عرصه صنعت نفت همان طور که وزیر نفت وعده کرده است ، تولید نفت به شش میلیون بشکه و صادرات به چهار میلیون بشکه در روز برسد.

بهبهانی گفت : در این صورت ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران به افزایش ظرفیت نیاز خواهد داشت .

وی با بیان اینکه نیاز مبرم صنایع پتروشیمی کشور ایجاب می کند که دست کم40 فروند تانکر شیمیایی بر ، مخصوص صادرات محصولات پتروشیمی کشور در اختیار داشته باشیم ، گفت: توجه به بخش های دریایی کشور اعم از کشتیرانی ، کشتی سازی ، شیلات ، بنادر و خدمات وابسته به آنها می تواند بیش از دو میلیون شغل جدید در کشور ایجاد و اجرایی شدن رهنمود «تولید ملی» در سطح وسیع نوید دهنده این دستاورد بزرگ خواهد بود.

 

* آمادگی برای استفاده از توان تعمیراتی داخل

 

 

بهبهانی در باره این که آیا شرکت ملی نفتکش برنامه و تمهیدات مشخصی را در مورد

طرح های این شرکت در صدرا و ایزوایکو و فعال سازی آنها در نظر گرفته است ،گفت: شرکت ملی نفتکش ایران همواره در استفاده از امکانات موجود در کشور پیش قدم بوده است و خواهد بود اما ظرفیت فعلی حوضچه های خشک کارگاههای تعمیرات کشتی مناسب برای کشتی های غول پیکر نیست و مجبوریم کشتی های نفتکش را که عموماً پهن پیکر است در کارگاههای دبی و غیره تعمیر کنیم.

وی افزود : در صورت تکمیل زیر ساخت ها و تامین کارگاههای جنبی که لازمه کارگاه های تعمیرات کشتی است ، حتما از کارگاههای تعمیراتی داخل کشور استفاده خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش درباره رویکرداین شرکت در بخش تأمین قطعات و مواد مصرفی مورد نیاز کشتی ها و دیگر خدمات تدارکاتی که امکان تامین آنها در داخل کشور وجود دارد اظهار داشت : شرکت ملی نفتکش ایران هم اکنون عمدتاً از رنگ دریایی و روغن موتور تولیدی و دیگر ملزومات ساخته شده در داخل کشور استفاده می کند و مشوق سرمایه گذاران ایرانی برای انواع تولیدات و خدمات دریایی بوده و است ، به طوری شرکت های تولیدی رنگ و روغن ایرانی مورد اشاره با تشویق و همکاری شرکت ملی نفتکش ایران تاسیس شده است و خدمات خود را در سطح بین المللی ارائه می کنند.

 

وی درباره تامین آموزش نیروی انسانی مورد نیاز کشتی های ملکی شرکت ملی نفتکش از داخل کشور افزود: این شرکت از معدود شرکت های کشتیرانی در جهان است که برای آموزش های دریایی مورد نیاز خود سرمایه گذاری های هنگفت کرده است و با تاسیس دانشکده دریایی در محمودآباد از طریق کنکور سراسری دانشجوی بورسیه می پذیرد.

بهبهانی ، علت عمده توجه شرکت ملی نفتکش ایران به آموزش های دریایی را کمبود کارکنان دریایی آموزش دیده در سطح جهان و همچنین نیازهای داخلی به ویژه با توجه به افزایش تعداد کشتی های ملکی در سال های آینده اعلام کرد.

وی گفت : مرکز آموزش های دریایی شرکت ملی نفتکش در محمودآباد هم اکنون

به انواع کارگاههای فنی برای آموزش های عملی ، سمیلاتورهای ( شبیه سازی های ) پیشرفته و امکانات آموزشی سمعی و بصری مجهز است در سال گذشته 3117 نفر در این مرکز آموزش های لازم را فرا گرفته اند و سال 46 دوره آموزشی در محمودآباد برگزار شده که دوره های سرمهندسی و افسر اولی از این جمله است.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران برای رفع مشکلات ریشه ای موجود در روند فعالیت های کشتیرانی کشور راهکارهایی را پیشنهاد کرد که از جمله آن می توان به توسعه هر چه بیشتر فعالیت های دریایی که از نظر ارزی و ریالی درآمدزایی کافی دارد ، اشتغال مولد با قابلیت جهانی و جلب حمایت دولت برای کاهش مالیات ها ، حقوق و عوارض گمرکی و تعرفه های بندری اشاره کرد.

به اعتقاد بهبهانی ؛ تسهیلات بانکی با بهره کم و قائل شدن یک دوره تنفس دو ساله برای واحدهای دریایی که اقساط بانکی می پردازد ، تحویل سوخت به صاحبان کشتی ایرانی به قیمت یارانه ای و بکارگیری هر چه بیشتر کشتی های ایرانی برای صادرات و واردات از دیگر راهکارهایی است که می توانددر این بخش مورد توجه مسئولان کشور قرار گیرد.