پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نخستين بارگيري سکوي نفتي بدست متخصصان کشور، فردا
تاريخ خبر: چهارشنبه، 20 ارديبهشت 1391 ساعت: 09:55

به گزارش نفت دیلی، پایه سکوی نفتی( جکت) ساخته شده در بندرعباس فردا بدست متخصصان کشورمان به سمت منطقه ویژه پارس جنوبی بارگیری می شود .

این نخستین بار است متخصصان کشورمان این کار را انجام می دهند، پیش از این بارگیری و انتقال سکوهای نفتی به دریا را شرکتهای خارجی انجام می دادند .

این سکوی نفتی نخستین سکوی مرحله 14 پارس جنوبی است که 81 متر طول و 2 هزار تن وزن دارد و در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران ساخته شده است .

قرار است این پایه سکوی نفتی با کفی های بدون اتاقک با 6 دستگاه کامیون به مسافت 700 متر تا دریا کشیده شود و سپس با بارج مسیر 270 مایلی بندر عباس تا عسلویه رادر خلیج فارس طی کند .

مدیر عامل شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران گفت: شرکتهای خارجی برای انتقال جکت به دریا 3 میلیون دلار دستمزد می گرفتند اما شرکتهای ایرانی این کار را با هزینه کمتر از یک میلیون دلار انجام می دهند .

آقای رضائیان افزود: طرح ساخت 4 سکوی نفتی مرحله 14پارس جنوبی به ارزش 103میلیون دلار از 27 فروردین پارسال در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران شروع شد که ساخت سه جکت دیگر تا سال آینده به پایان می رسد .

4 سکوی مرحله 14 پارس جنوبی هم به ارزش 467 میلیون دلار در شرکت مبین سازه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در دست ساخت است .

مدیرعامل شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران گفت: ساخت این سکوها اکنون بیش از 30 درصد پیشرفت دارد و برای 700 نفر شغل ایجاد کرده است .

جکتها و سکوهای مراحل 2 – 3 – 6 – 7 – 8 و 12 و جکتهای مرحله 16 پارس جنوبی که اکنون در این منطقه مهم اقتصادی نصب است از دستاوردهای مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل در چند سال گذشته است.

5 شرکت مبین سازه، شفق هرمز، بحر گسترش، پرشیا هرمز و ندیم گسترش زیر مجموعه مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در زمینه ساخت جکت و سکو، تأمین تجهیزات، ساخت کشتیهای اقیانوس پیما و تعمیر کشتیهای مختلف و شناورهای کوچک هستند .

مجتمع کشتی سازی و صنایع فرا ساحل ایران از سال 76با تعمیرشناورها فعالیت خود را در بندرعباس آغاز کرد و از سال 82 هم ساخت شناور در آن آغاز شد .