پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


آمادگی یک شرکت ایرانی برای حفاری در همه فازهای پارس جنوبی بدون کمک خارجی
تاريخ خبر: پنجشنبه، 10 تير 1389 ساعت: 02:45

به گزارش نفت دیلی ، مدیر حفاری شرکت پتروپارس گفت: این شرکت با تشکیل مدیریت حفاری آمادگی دارد تا مسئولیت حفاری کلیه فازهای جدید پارس جنوبی را با کمک نیروهای صددرصد ایرانی به عهده بگیرد.

  

محمود جوادیان اظهار داشت: پتروپارس در طول 12 سال گذشته در فازهای 1، 4، 5 ،6 ، 7 و 8 پارس جنوبی عملیات حفاری خود را به شرکت‌های خارج از خود سپرده بود و عمدتا شرکت‌های خارجی عملیات حفاری این فازها را انجام دادند.

وی افزود: برای اولین بار شرکت پتروپارس طی دو سال گذشته با تجهیز مدیریت حفاری جدید با کمک نیروهای صد در صد ایرانی شروع به کار عملیات حفاری در فاز 12 کرد و طی این مدت 3 حلقه چاه توصیفی را با Performance نسبتا خوب حفاری کرد.

 

مدیر حفاری پتروپارس اضافه کرد: در حال حاضر دو دستگاه حفاری سوپر ریگ که جزو مدرنترین ریگ‌های ساخته شده در سالهای اخیر است را از شرکت آبان هند اجاره کردایم و در بعضی موارد Performance ما حتی از حداقل هایی که تا الان در پارس جنوبی وجود داشته بهتر و زمان کمتری را داشته است به طوری که در طول 400 روز عملیات حفاری در یکی از سکوهای فاز 12 نزدیک 18 درصد از نظر زمانی نسبت به برنامه ای که POGC در اختیار ما گذاشته ،یعنی صرف زمان 75 روز برای حفر هر حلقه چاه، جلوتر هستیم.

وی تصریح کرد: احتمال می‌دهیم به طور متوسط برای چاه‌هایی که 75 روز زمان حفر آنها بوده، بیش از 60 تا 65 روز زمان صرف نشود که این کار با بودجه قابل قبول و صرفه‌جویی نسبتاً خوب انجام می‌شود.

جوادیان افزود: در حفاری تلاش کردیم تجربه کلیه چاههایی که در پارس جنوبی توسط آجیب، توتال، استات اویل و POGC زده شده را جمع‌بندی کرده و در فاز 12 از آنها استفاده کنیم.

 

وی گفت: در حال حاضر 60 نفر در بخش حفاری ما فعال می باشند و برنامه داریم این تعداد را به 100 نفر ارتقا دهیم و تعدادی نیروی جدید کارشناسی ارشد حفاری با معدل بالا را جذب کرده و آموزش دهیم و برای آینده شرکت پتروپارس به خصوص در فاز یک که اخیرا حفر 4 حلقه چاه در آن حفاری خواهد شد ونیز فاز 19 استفاده کنیم.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر شرکت پتروپارس با تواناییهای موجود خود می‌تواند مدعی باشد که صاحب قوی‌ترین تیم حفاری در پارس جنوبی است و در مقایسه با چاه‌هایی که در حال حاضر زده می‌شود ما کمترین مشکل، کمترین زمان و کمترین هزنیه را داریم.

 

وی اضافه کرد: آمادگی داریم این توانایی خود را در فازهای دیگر پارس جنوبی ارائه دهیم و با توجه به مذاکرات انجام شده احتمال آن وجود دارد که بخشی از عملیات حفاری در همه فازهایی که به تازگی قرارداد آنها بسته شده به خصوص در حوزه خرید و امثال آن به پترو پارس به دلیل تجربه این شرکت و ارتباطات خوبی که با سازندگان دارد و قراردادهایی که با کمترین قیمت بسته است ارجاع شود.

 

مدیر حفاری پتروپارس با بیان اینکه ما حتی با شرکت‌هایی مانند شلمبرژه قراردادهای خوبی داریم و در عین حال با شرکت‌های ایرانی برای سرویس‌های حفاری نیز قراردادهای قابل توجهی بسته‌ایم، اظهار داشت: قراردادی که با " آبان " بسته‌ایم کمترین نرخی است که در طول سالهای اخیر برای سوپر ریگ بسته‌ شده است و به نرخ‌های بین‌المللی نزدیک است.

 

وی تصریح کرد: نرخ‌هایی که ما در ایران داریم به دلیل مشکلات تحریم بالا است و مثلا برای سوپر ریگ حدود 170 هزار دلار در روز دریافت می‌شود در صورتی که نرخ قرارداد ما بسیار پایین‌تر از این بوده و شاید کمترین نرخی است که در طول‌ سالهای اخیر بسته شده است.

جوادیان اضافه کرد: نرخ متوسط جهانی از این رقمها پایین‌تر است اما این ریگ‌ها را به ما نمی‌دهند چرا که ریگ‌های جدید غالبا آمریکایی هستند کما اینکه در حال حاضر در خلیج فارس چندین ریگ بیکار وجود دارد که کار نمی‌کنند اما ما به دلیل تحریم چون این ریگها آمریکایی هستند نمی‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

وی افزود: در حال حاضر 2 سوپر ریگ فعال داریم که تکنولوژی بالای آنها به Performance خوب ما کمک می‌کند.

 

مدیر حفاری تروپارس در ادامه با بیان اینکه پیش‌بینی ما این است که در طی 2 سال و نیم آینده کل عملیات 45 حلقه چاه فاز 12 را به پایان ببریم، اظهار داشت: البته در مرحله اول 36 حلقه چاه برای فاز 12 در نظر گرفته شده بود. اما چون این فاز در کناره میدان قرار دارد و ذخیره میدان در این نقطه کمتر از مرکز آن است، POGC مجبور شد یک سکوی اضافه و 9 حلقه چاه جدید را به ما ابلاغ کند.

 

وی افزود: در فاز 12، 4 سکو و 45 حلقه چاه داریم که حجم عملیات بسیار بالایی را می‌طلبد و نزدیک 1 میلیارد و 700 میلیون دلار بودجه‌ای است که برای حفاری به آن نیاز داریم، در فاز 19 نزدیک به 20 حلقه چاه و در فاز 1 نیز قرار است 4 حلقه چاه حفر کنیم که در مجموع 69 حلقه چاه می‌شود که باید آن را در طول 3 سال آینده حفاری کنیم و بودجه‌ای بالغ بر 2.5 میلیارد دلار نیاز دارد.