به گزارش نفت دیلی، عوارض 20 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی، در صورت تصویب، کمتر از 10 محصول را شامل میشود.
مدیرعامل پتروشیمی مارون اظهار کرد: هم اکنون هیچ گونه عوارضی از پتروشیمیها برای صادرات دریافت نمیشود و قرار است در آینده درباره این موضوع تصمیمگیری شود، اما در صورت وضع عوارض 20 درصدی نیز به سبب محدود بودن شمار محصولاتی که عوارض برای آنها تعیین میشود، این تصمیم تاثیری بر سهام پتروشیمیها نخواهد داشت.
مهندس شریف موسوی با بیان این که خبر لغو عوارض 50 درصدی برای صادرات محصولات پتروشیمی، تأثیر مثبتی بر سهام شرکت های پتروشیمی در بورس داشته است، گفت: موضوع عوارض 20 درصدی نیز که هماکنون مطرح است، کمتر از 10 قلم محصول پتروشیمی را شامل میشود.
بر پایه اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، وی تصریح کرد: هم اکنون هیچ گونه عوارضی از پتروشیمیها برای صادرات دریافت نمیشود ولی در صورت وضع عوارض نیز به سبب محدود بودن تعداد محصولاتی که عوارض برای آنها تعیین میشود، این تصمیم تاثیری بر سهام پتروشیمیها ندارد.
مدیرعامل پتروشیمی مارون با تاکید بر این که پتروشیمی ها موفق به تحقق پیش بینی سودهای خود شدند، تصریح کرد: این اتفاق در حالی روی داد که سهامداران نگران اعمال تحریمها بودند، اما اعمال تحریمها نتوانست تحقق سود این شرکت ها را با مشکل رو به رو کند.
شریف موسوی با یادآوری موضوع ارز در صنعت پتروشیمی گفت: پتروشیمیها معمولا از اولین نرخی که برای ارز اعلام شده (ارز مرجع) استفاده میکنند؛ از این رو این موضوع تأثیـری بر روند سودآوری گروه پتروشیمی در بورس نخواهد داشت.
محمدمهدی نهاوندی، سرپرست معاونت کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت، چندی پیش از منتفیشدن موضوع اخذ عوارض 50 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی خبر داده بود.
به گفته نهاوندی، کارگروه تنظیم بازار طرحی را به هیئت دولت پیشنهاد کرده است که براساس آن، موضوع اخذ عوارض 50 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی، منتفی و بررسی اخذ عوارض، فقط برای آن دسته از محصولات پتروشیمی که تراز تجاری منفی دارند، یعنی واردات آنها بیشتر از صادرات آنهاست، حداکثـر تا سقف 20 درصد درحال بررسی است.
کارشناسان اعتقاد دارند که با توجه به تصمیم های اخیر به نظر می رسد نگرانی سرمایهگذاران درباره تأثیر اخذ عوارض 50 درصدی بر صادرات محصولات پتروشیمی برطرف شده و درصورتی که به هر ترتیب، عرضه بخش بسیار اندکی از محصولات پتروشیمی به سبب وجود تقاضای زیاد و اشتیاق خریداران داخلی در بازار داخلی صورت پذیرد، این موضوع تأثیر منفی بر سودآوری این شرکتها نخواهد داشت، زیرا قیمت فروش این محصولات در بازار داخلی با نرخهای جذاب و رقابتی انجام خواهد شد.