به گزارش نفت دیلی، رئیس خدمات مهندسی ابزار دقیق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از تغییر سیستم های کنترل قدیمی مراکز انتقال نفت به سیستم های جدید پی.ال.سی خبر داد.
منصور بداخانیان در این باره گفت: تغییر سیستم های کنترل قدیمی به سیستم های جدید پی.ال.سی در بیشتر مراکز انتقال نفت در دست اقدام و اجرای آن در مناطق شمال، شمال غرب، لرستان، اصفهان و فارس تقریبا به اتمام رسیده است.
وی افزود: در مناطق شمال شرق و خوزستان نیز پیمانکار درحال اجرای پروژه بوده و درنقاط باقیمانده مناطق غرب، جنوب شرق، تهران و مرکزی نیز اجرای این طرح در مراحل برگزاری مناقصه است.
رئیس خدمات مهندسی ابزار دقیق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان این که سیستم های کنترل موجود به دلیل قدمت و ناکارایی لازم، همچنین نبود قطعات یدکی، نیاز به تعویض داشته اند، گفت: با تغییر سیستم ها به PLC، قابلیت اعتماد و کارایی آنها بالاتر رفته و نیاز به تعمیرات در آنها کمتر خواهد شد.
بداخانیان تصریح کرد: با تغییر این سیستم ها، انجام اصلاحات به راحتی امکان پذیر خواهد بود که تمام این موارد در نهایت منجر به پایداری بیشتر خطوط و فراهم شدن زمینه لازم برای اجرای طرح SCADA خواهد شد.
رئیس خدمات مهندسی ابزار دقیق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بر ضرورت آموزش کارکنان برای آشنایی و تسلط بر سیستم های جدید پی.ال.سی تاکید کرد و گفت: دوره های آموزشی مرتبط و بلندمدتی با همکاری اداره آموزش و برنامه ریزی در اصفهان برگزار شد که بسیار مفید بوده و سطح علمی کارشناسان مناطق را ارتقا داده است، به نحوی که هم اکنون بیشتر اصلاحات و تمامی تعمیرات روی سیستم PLC از سوی کارشناسان مناطق انجام می شود.
در سیستمهای اتوماسیون وظیفه اصلی کنترل به عهده PLC است که با گرفتن اطلاعات از طریق پایانه های ورودی، وضعیت ماشین را حس کرده و نسبت به آن پاسخ مناسبی برای ماشین فراهم میکند.
سیستم کنترلی PLC همچنین شامل یک واحد پردازشگر مرکزی (CPU) نیز هست که برنامه کنترلی موردنظر را اجرا میکند.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و به همین میزان فرآورده در کشور جابه جا می کند و حجم بسیار وسیعی از انتقال نفت و فرآورده را در کشور به عهده دارد.
این شرکت، انتقال دو سوم (حدود 67 درصد) از فرآورده کشور را با خطوط لوله به عهده دارد و یک سوم باقیمانده (حدود 33 درصد) با روش های دیگر نظیر تانکر و راه آهن منتقل می شود که از نظر ایمنی، سرعت و دقت، قابل مقایسه با انتقال به وسیله خطوط لوله نیست، در بخش نفت خام نیز 70 درصد ظرفیت نفت خام پالایشگاه ها به وسیله خطوط لوله تامین می شود.
انتقال نفت و فرآورده به وسیله بیش از 14 هزار کیلومتر خطوط لوله در سراسر کشور، کاری حساس و دقیق در مناطق جغرافیایی و آب و هوایی مختلف است که به فعالیت و نظارت مستمر و شبانه روزی نیاز دارد و در تمام طول سال با بازرسی و کنترل دقیق و پیوسته خطوط، بدون وقفه انجام می شود.