به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر امور دارایی سودان جنوبی از احتمال از سرگیری تولید نفت این کشور در دسامبر سال جاری میلادی خبر داد.
ماریال آوو یول سه شنبه (31 مرداد) اعلام کرد: انتظار می رود بخشی از تولید نفت خام سودان جنوبی در دسامبر 2012 از سر گرفته شود و در ژوئن 2013 به ظرفیت کامل برسد.
پیش تر پاگان آموم، رئیس تیم مذاکره کننده سودان جنوبی برای حل اختلاف نفتی با سودان ابراز امیدواری کرده بود پس از امضای یک توافقنامه موقت میان دولت های سودان جنوبی و سودان برای حل اختلاف دو طرف درباره تعرفه ترانزیت نفت، تولید نفت خام این کشور تازه استقلال یافته در ماه سپتامبر از سر گرفته شود.
دو سودان 13 مرداد ماه درباره این که سودان جنوبی برای ترانزیت نفت خام خود از خطوط لوله شمالی چه مقدار باید بپردازد، به توافق رسیدند، اما بالا گرفتن اختلاف نفتی دو طرف سبب شد تا تولید روزانه 350 هزار بشکه ای نفت خام سودان جنوبی در ماه ژانویه متوقف شود.
افزون بر اختلاف نظر درباره تعرفه ترانزیت نفت سودان جنوبی از طریق خاک سودان، دو کشور درباره برخی مناطق نفت خیز مرزی خود نیز، درگیری های جدی دارند.
سودان جنوبی چندی پیش با مطرح کردن اتهام سرقت محموله های نفتی خود با ارزش 815 میلیون دلار از سوی دولت سودان، تولید روزانه 350 هزار بشکه ای نفت خود را در ماه ژانویه متوقف کرد.
صادرات نفت خام از درآمدهای اصلی این دو کشور آفریقای به شمار می آید، به ویژه سودان جنوبی که 98 درصد درآمدهای خود را از محل فروش نفت به دست می آورد.
دو سودان قرار است مذاکرات خود را یک شنبه آینده (پنجم شهریور) در آدیس آبابا از سر گیرند.
معاون وزیر امور دارایی سودان جنوبی همچنین تصریح کرد: با وجود نهایی شدن توافقنامه دو طرف، تولید نفت خام سودان جنوبی به زودی از سر گرفته نمی شود.
وی افزود: پس از امضای توافقنامه نهایی، تعمیر تاسیسات تولید نفت آسیب دیده سودان جنوبی، بازگشت شرکت های خارجی و کارکنان آن ها به این کشور و تعمیر خطوط لوله و تاسیسات صدور نفت ماه ها به طول می انجامد.
یول گفت: وزارت نفت و معادن سودان جنوبی انتظار دارد تولید نفت خام مخلوط "دار" در ماه دسامبر آغاز می شود و پیش بینی می شود نخستین پرداختی در ماه ژانویه صورت گیرد و تولید نفت خام مخلوط نیل پیش از ژوئن 2013 از سر گرفته شود.
سودان جنوبی پس از استقلال در سال گذشته میلادی، حدود سه چهارم از کل ظرفیت تولید نفت سودان سابق را تصاحب کرد؛ اما با توجه به دوری از دریا، مجبور است نفت خود را از طریق خاک سودان به دریای سرخ انتقال دهد.
ظرفیت روزانه تولید نفت سودان پیش از تجزیه، حدود 450 هزار بشکه بود که هم اکنون 360 هزار بشکه از آن سهم سودان جنوبی شده است.