پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


امکان صادرات سالانه 60 میلیارد مترمکعب گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه
تاريخ خبر: يکشنبه، 5 شهريور 1391 ساعت: 10:52

به گزارش نفت دیلی، توان صادرات گاز ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه با ظرفیت سازی در بخش تولید، پالایش و انتقال به حدود 60 میلیارد مترمکعب در سال خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که هدف گذاری برای افزایش توان صادرات گاز کشور در برنامه چهارم توسعه 27 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب بوده است، افزود: رسیدن به شاخص کمی 59 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب در سال، هدف تعیین شده برای افزایش توان صادرات این حامل انرژی(گازطبیعی) در پایان برنامه پنجم توسعه است که تلاش می شود به آن دست یابیم.

هم اکنون به لحاظ قراردادی سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر می شود و با احتساب صادرات گاز به کشورهایی چون ارمنستان، و نخجوان (به صورت سوآپ) همچنین عملیاتی شده قراردادهای گازی با کشورهایی مثل عراق، پاکستان، در یکی دو سال آینده، این حجم صادرات گاز به 30 میلیارد مترمکعب خواهد رسید.

تا پایان برنامه پنجم توسعه فازهای جدید پارس جنوبی بهره برداری و خطوط لوله جدیدی نیز احداث خواهد شد؛بنابراین با عملیاتی شدن قراردادهای جدید صادرات گاز امکان صدور سالانه 30 میلیارد مترمکعب گاز به سایر مشتریان خریدار گاز ایران وجود خواهد داشت.

جواد اوجی افزایش ظرفیت پالایش و نم زدایی به بیش از یک میلیارد و 132 میلیون مترمکعب گاز (روزانه) همچنین تولید سالانه بیش از 9 میلیون و 450 هزار تن گاز مایع (ال پی جی) هفت میلیون و 990 هزار تن اتان و سه میلیون تن گوگرد در سال را از دیگر اهداف برنامه پنجم توسعه برشمرد.

به گفته اوجی، تا پایان برنامه پنجم توسعه قرار است بیش از 12 هزار و 250 کیلومتر خط لوله فشار قوی گاز، 29 واحد تاسیسات تقویت فشار گاز جدید و 72 هزار کیلومتر شبکه گاز شهری نیز احداث و با نصب یک میلیون و 800 هزار انشعاب جدید، سه میلیون و 600 هزار خانوار جدید زیرپوشش گاز طبیعی قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: این شرکت در برنامه پنجم توسعه، گازرسانی به 212 صنعت عمده، 36 نیروگاه، 200 شهر و 9 هزار روستا را هدف گذاری کرده است.

اوجی گفت: تدوین طرح جامع شرکت ملی گاز، تامین 37 میلیارد دلار منابع مالی ، اجرای طرح های توسعه فاز دوم پالایشگاه های گازایلام، بیدبلند 2 و طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان، توسعه زیرساخت های لازم برای انتقال گازهای تولیدی فازهای جدید پارس جنوبی (احداث خطوط لوله، نهم، یازدهم) همچنین احداث ادامه خطوط ششم، هفتم سراسری گاز، دیگر اهدافی است که در دستور کار برنامه پنجم توسعه قرار گرفته است.

وی جایگزینی کنتورهای هوشمند، کاهش اتلاف گاز در شبکه از خروجی پالایشگاه ها تا توزیع در مبادی مصرف، صرفه جویی در مصارف عملیاتی گاز در بخش های پالایش، انتقال و توزیع، همچنین افزایش پایداری و راندمان تولید، انتقال و توزیع، مثبت کردن موازنه عرضه و تقاضای داخلی، تامین نیازهای صادرات گاز ، افزایش سهم گاز در بخش های تزریق، صنعت و صادرات، اجرای اصل 44 در بخش های پالایش و توزیع و حرکت های عملی برای مقابله با تحریم و تقویت خودکفایی و ساخت داخل از جمله طرح توربین ملی را دیگر اهداف و جشم انداز های صنعت گاز در برنامه پنجم توسعه برشمرد.