به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با توجه به ضرورت بازنگری سیاستهای تولید ال.ان.جی و مزیتهای نسبی ایران در انتقال گاز، صادرات گاز از طریق خط لوله در مقایسه با با ال.ان.جی اولویت دارد.
احمد قلعهبانی در تشریح دیدگاه خود درباره صادرات گاز و سیاست تولید و صادرات ال.ان.جی، افزود: سیاستهای تولید ال.ان.جی باید مطالعه بیشتری شود.
وی با بیان اینکه ایران برای تبدیل گاز به ال.ان.جی و صادرات آن با کشتی نیاز به مطالعات بیشتری است، تأکید کرد: باید بر ساخت و توسعه واحدهای ال.ان.جی مطالعات کارشناسی بیشتری انجام شود، همچنین بررسی بیشتر بر روی سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه در این حوزه ضروری است.
به گفته معاون وزیر نفت، صادرات گاز با خط لوله با توجه به مزیتهای نسبی که در منطقهایران وجود دارد، به نظر میرسد در مقایسه با تولید و صدور ال.ان.جی برتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به هزینههایی که قرار است برای سرمایهگذاری در تولید و صادرات ال.ان.جی انجام شود، صادرات گاز با خط لوله مناسبتر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآورشد: صادرات گاز ایران به کشورهای ترکیه، ارمنستان (به صورت تهاتر)، سوآپ گاز از آذربایجان به نخجوان و واردات گاز از ترکمنستان در حال انجام است، ضمن آن که قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان نیز امضا شده و صادرات گاز به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی نیز در دست بررسی است.
بنابراین گزارش، شرکت ملی نفت ایران برای دستیابی حضور ایران در بازار ال.ان.جی جهان، هماکنون 6 طرح در دست اجرا و مطالعه دارد.
پرشین ال.ان.جی با ظرفیت 16.2 میلیون تن در سال، پارس ال.ان.جی با ظرفیت 10میلیون تن در سال، ایران ال.ان.جی با ظرفیت 10.8 میلیون تن، همچنین پارس شمالی با ظرفیت 20 میلیون تن در سال، گلشن ال.ان.جی با ظرفیت تولید 10میلیون تن در سال و دو پروژه با اندازه کوچک و حجم تولید کلی سه میلیون تن در سال، طرحهایی هستند که برای دستیابی به هدف تعیین شده در سال 2015 میلادی تعریف شدهاند.
با اجرای برنامه تولید سالانه بیش از 70 میلیون تن ال.ان.جی در سال 1394 (2015 میلادی)، ایران به یک عرضه کننده اصلی ال.ان.جی در بازارهای جهانی تبدیل میشود