پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


روسیه و ژاپن توافقنامه ساخت کارخانه ال ان جی امضا کردند
تاريخ خبر: يکشنبه، 19 شهريور 1391 ساعت: 14:49

به گزارش نفت دیلی، روسیه و ژاپن برای ساخت کارخانه تولید ال ان جی در منطقه خاور دور روسیه توافقنامه امضا کردند.

روسیه و ژاپن روز گذشته (18 شهریور) یک توافقنامه برای توسعه برنامه های ساخت یک کارخانه 7 میلیارد دلاری ال ان جی در سواحل اقیانوس آرام امضا کردند؛ این پروژه اجرای پروژه های ساخت خطوط لوله صادرات گاز روسیه به کشورهای همسایه ای مانند چین و کره جنوبی را به تاخیر می اندازد.

این کارخانه ال ان جی بر اساس برنامه زمانبندی شده در سال 2016 به بهره برداری می رسد و از سال 2017 نیز 10 میلیون تن تولید ال ان جی خواهد داشت که 7 میلیون تن آن به ژاپن و 3 میلیون تن دیگر به کره جنوبی عرضه خواهد شد.

شرکت گازپروم، بزرگ ترین شرکت گازی روسیه و جهان، در تلاش برای تنوع بخشی به مسیرهای صادرات گاز خود و کاهش وابستگی به بازار گاز اروپاست.

قیمت ال ان جی کمتر از قیمت گاز در قراردادهای بلندمدت شرکت گازپروم و قیمت گاز در قراردادهای این شرکت با قیمت های بالای نفت مرتبط و هماهنگ است.

میانگین قیمت فروش گاز شرکت گازپروم به اروپا احتمال دارد در سال جاری میلادی 405 تا 415 دلار برای هر هزار مترمکعب گاز باشد که این رقم حدود 4 برابر میانگین قیمت گاز در بازارهای تک محموله آمریکاست.

 

شرکت گازپروم اعلام کرد: الکسی میلر، رئیس گازپروم و آیچیرو تاکاهارا، مدیرعامل آژانس منابع طبیعی و انرژی ژاپن، یادداشت تفاهمی برای توسعه مشارکت ها در اجرای پروژه ساخت یک کارخانه ال ان جی از جمله تامین منابع مالی آن و بازاریابی گاز امضا کردند

این توافقنامه با حضور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و یوشی هیکو، نخست وزیر ژاپن که در نشست سران کشورهای سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) در شهر بندری ولادیوستوک روسیه حضور دارند، امضا شد.

پس از زلزله و سونامی دو سال پیش ژاپن و حادثه نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما، بیشتر راکتورهای هسته‌ای تعطیل شد و استفاده از سوخت‌های فسیلی در این کشور افزایش یافت.

ژاپن سال گذشته 83 میلیون تن ال ان جی (حدود یک سوم تقاضای جهانی برای ال ان جی) مصرف کرده بود.

میلر گفت: بازار آسیا-اقیانوسیه، بزرگ ترین بازار جهان به شمار می رود که تحویل گاز شرکت گازپروم به این بازار احتمال دارد در سال های آینده از صادرات گاز به اروپا فراتر رود.

الکساندر مدودوف، معاون رئیس شرکت گازپروم ژوئن گذشته گفته بود: گفت وگوها با شرکت های علاقه مند به خرید ال ان جی کارخانه ولادیوستوک شاید سال آینده میلادی آغاز شود.

بر اساس برخی برآوردها، سرمایه گذاری ها در اجرای این پروژه ال ان جی شاید به حدود 7 میلیارد دلار برسد.

پروژه ساخالین-2 در منطقه خاور دور، تنها پروژه ال ان جی روسیه به شمار می رود که ظرفیت تولید دو ترن آن به طور مشترک سالانه 9.6 میلیون تن است.

شرکت گازپروم به دنبال توسعه و ساخت ظرفیت های جدید ال ان جی برای پاسخگویی به تقاضای روبه رشد گاز است، اما با رقابت از سوی قطر و استرالیا روبه روست.

بر اساس برآوردهای موسسه جی پی مورگان، تقاضای جهانی ال ان جی از 250 میلیون تن در سال گذشته به حدود 370 میلیون تن تا سال 2018 افزایش می یابد.