پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اعطای امتیاز اکتشاف بلوک نفتی عمان به شرکت مجارستانی
تاريخ خبر: سه شنبه، 21 شهريور 1391 ساعت: 15:31

به گزارش نفت دیلی، خبرگزاری رسمی عمان از امضای توافقنامه توسعه یک بلوک نفتی خشکی میان دولت عمان و شرکت نفت و گاز ام او ال مجارستان خبر داد.

دولت عمان به منظور توسعه بلوک خشکی 66 یک قرارداد اکتشاف و مشارکت در سود با شرکت ام او ال امضا کرد.

شرکت ام او ال عمان، زیر شاخه شرکت مجاری ام او ال حق امتیاز اکتشاف، توسعه و برداشت نفت از بلوک خشکی 66 با مساحتی نزدیک به پنج هزار کیلومتر مربع را به عهده خواهد داشت.

روزنامه تایمز آو عمان نیز در گزارشی اعلام کرد: شر کت ام او ال در نظر دارد برای اجرای برنامه های اکتشافی در بلوک 66 ظرف 4 تا 6 سال آینده 30 میلیون دلار سرمایه گذاری کند.

شرکت ام او ال در حال برنامه ریزی برای حفر دو حلقه چاه اکتشافی در بلوک خشکی 66  در استان جنوبی ظفار عمان است.

ساندور فاسیمون، معاون رئیس شرکت ام او ال، پس از امضای توافقنامه توسعه بلوک 66 با حضور محمد بن الرحمی، وزیر نفت و گاز عمان، اعلام کرد: ذخایر نفتی این بلوک خشکی حدود 200 میلیون بشکه برآورد شده است.

وی با بیان این که سرمایه گذاری های ام او ال در بلوک 66 از رقم 30 میلیون دلار فراتر می رود، گفت: شرکت ام او ال پیش تر در سال 2006  برای توسعه بلوک 43B با دولت عمان توافقنامه ای امضا کرده بود.

بر اساس توافق دو طرف، شرکت ام او ال بررسی لرزه نگاری های قدیمی در بلوک 66، انجام لرزه نگاری های دو بعدی و سه بعدی جدید و حفر چاه های اکتشافی را به عهده خواهد داشت.

صالح الانبوری، مدیر عامل موسسه مدیریت سرمایه گذاری های صنعت نفت و گاز (Management Petroleum Investment) در گفت و گو با روزنامه تایمز آو عمان اعلام کرد: ما در حال نهایی کردن تاریخ امضای توافقنامه های اکتشاف نفت در دو بلوک خشکی 38 و 66 هستیم.

وی همچنین اعلام کرد: وزارت نفت و گاز عمان در حال آماده سازی مراحل برای برگزاری مناقصه واگذاری قراردادهای اکتشافی چهار بلوک خشکی (56،57،58 و 43A) و سه بلوک فراساحلی (18،41 و 59) است.

صالح الانبوری تصریح کرد: هم اکنون 30 درصد مجموع تولید نفت خام عمان به وسیله شرکت های نفتی بین المللی و 70 درصد آن به وسیله شرکت توسعه نفت عمان (پی دی او) برداشت می شود.

عمان، یکی از تولیدکنندگان کوچک غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حوزه خلیج فارس به شمار می آید، اما بهای نفت خام صادراتی این کشور، شاخصی برای حدود 12 میلیون بشکه نفتی است که از کشورهای عمده صادرکننده نفت در حاشیه خلیج فارس به آسیا صادر می شود.

آمارهای دولت عمان حاکی از آن است که 60 درصد از درآمدهای این کشور از محل فروش نفت تامین می شود؛ در حالی که بیشتر میدان های نفتی عمان هم اکنون به نیمه دوم عمر خود وارد شده اند یا در آستانه ورود به آن هستند.