پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ضرورت توسعه فرهنگی برای کاهش چالش های پیشرفت صنایع تکمیلی پتروشیمی
تاريخ خبر: شنبه، 25 شهريور 1391 ساعت: 14:28

به گزارش نفت دیلی، چالش های پیش روی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با توسعه فرهنگی کاهش خواهد یافت.

رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار کرد: بزرگ ترین چالش موجود فرهنگ توسعه صنعت است و از این نظر نیز توسعه متوازن در استان های کشور نداشته ایم، به ویژه در استان های مرزی و محروم این مشکل شدیدتر است به طوری که  سرمایه گذاران تمایل کمتری به حضور در مناطق مرزی دارند.

محمد زیار افزود: رسانه های گروهی می توانند با اطلاع رسانی دقیق یک عزم ملی را برای سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی پتروشیمی به ویژه در مناطق محروم و استان های مرزی به وجود آورند.

وی تصریح کرد: ما در دفتر توسعه صنایع تکمیلی برنامه جامع آگاه سازی و اطلاع رسانی در خصوص صنایع تکمیلی پتروشیمی را آماده کرده ایم و باید تمام مدیران محلی استان ها کمک کنند و فرهنگ توسعه صنعت را هم در سطح مدیران و هم کارگران ارتقا دهند .

زیار ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات تعدد متولی و بازیگران در صنایع تکمیلی پتروشیمی است که ایجاد هماهنگی میان آنها کار سختی است .

رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار کرد: مرز بین فعالیت های وزارت نفت و وزارت صنعت برای توسعه صنایع تکمیلی به طور کامل شفاف نیست و توسعه زنجیره ارزش در حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی نیز در اساسنامه پتروشیمی دیده نشده است .

وی افزود: در دولت باید برای این مسئله تصمیم گیری شده و استراتژی موردنظر نیز از سوی وزارت نفت برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی تدوین شود.

زیار ادامه داذ: یکی دیگر از چالش های ما بحث مشکل توزیع مناسب مواد اولیه بین صنایع تکمیلی پتروشیمی و  به طور کلی نظام تنظیم بازار است .

وی گفت: پیش از این بر اساس پروانه هایی که صادر می شد مواد اولیه در اختیار شرکت ها قرار می گرفت و این باعث صدور بی رویه پروانه های بهره برداری شد البته اکنون سایت بهین یاب مقداری از مشکلات را حل کرده اما به هر حال لازم است نظام تنظیم بازار به صورت پروانه محور اصلاح شود و راه های جدید مورد بررسی قرار گیرد.

زیار اظهار کرد: به عنوان مثال، ایجاد یک سامانه هوشمند می تواند جریان قیمت گذاری، فروش و  ورود و خروج  مواد اولیه و محصولات زنجیره پتروشیمی از بالا دست تا پایین دست را به طور کامل ساماندهی و کنترل کند، زیرا ممکن است برخی شرکت ها با توجه به خصوصی بودن به دور از چشم دولت، بخشی از محصول را وارد بازار آزاد کرده و از طریق بورس عرضه نکنند که این، خود چالش های زیادی را در بازار پدید می آورد و باید برای جلوگیری از این کار سازکارهای جدیدی برای سیستم عرضه و تقاضا اندیشیده شود.

وی تصریح کرد: بنابر این باید با استفاده از فناوری های نوین و بهره مندی از نظام های جدید فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک جلوی بسیاری از ناهماهنگی ها در عرضه محصولات پتروشیمی را گرفت.

رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت: یکی دیگر از مشکلات نبود اطلاعات و آمار صحیح و جامع و به روز در حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی است که وجود این آمار به عنوان لازمه اصلی و زیرساخت اصلی برنامه ریزی و سیاستگذاری بسیار حیاتی است.

زیار ادامه داد: چالش دیگر این حوزه کمبود نقدینگی و پایین بودن بهره وری در راستای تولید کالاهای با مزیت صادراتی و نیز ضعف ساختاری در صادرات محصولات صنایع تکمیلی پتروشیمی چه به لحاظ نرم افزاری و چه سخت افزاری است و برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی باید با همراهی تمام وزارتخانه های ذیربط این مشکلات مرتفع شود.