به گزارش نفت دیلی، مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت طی احکامی جداگانه اعضای کمیسیون دائمی و شورای تخصصی علم و فناوری کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت از مخازن نفت و گاز کشور را منصوب کرد.
اصغر مولایی (رییس دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه شریف)، سید علیرضا طباطبایی نژاد (نماینده دانشگاه سهند تبریز)، علی وطنی (نماینده دانشگاه تهران)، عبدالنبی هاشمی (رئیس دانشکده نفت تهران)، محمد مهدی نژاد نوری (معاون وزیر علوم)، سیدشهاب الدین آیت الهی (رییس مرکز تحقیقات پیشرفته ازدیادبرداشت از مخازن نفتی دانشگاه شیراز) و مهدی ایران نژاد از سوی وزیر نفت به عنوان اعضای کمیسیون دائمی کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت از مخازن نفت و گاز کشور منصوب شده اند.
وزیر نفت همچنین علیرضا بهرامیان، ریاض خراط، سید شهاب الدین آیت الهی، رامین روغنیان، سید علیرضا طباطبایی نژاد، سید جلال موسوی، بهرام دبیر و محسن مسیحی را به عنوان اعضا شواری تخصصی علم و فناوری این کنسرسیوم و محمدرضا مقدم (معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت) را به عنوان رئیس این کمیسیون منصوب کرده است.
براساس این گزارش، کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت در راستای عمل به ماده 130 قانون برنامه پنجم به منظور افزایش یک درصد ضریب برداشت از مخازن نفت و گاز کشور روز دوشنبه 8 خرداد ماه سال جاری با حضور وزیران نفت و علوم آغاز به کار کرد.
اهم فعالیتهای این کنسرسیوم شامل مواردی چون انتقال یافتههای علمی، پژوهشی و فناوری به صنعت نفت، موسسات و بنگاههای اقتصادی، کمک به نیازسنجی پژوهشی ازدیادبرداشت از مخازن نفت و گاز کشور، موسسات، شرکتها، بنگاهها و اجرای طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی، تامین و ارائه خدمات آزمایشگاهی، مطالعاتی، کارگاهی و نمایشگاهی مورد نیاز، ایجاد ارتباط میان سازمانهاو موسسات دولتی و خصوصی و بنگاههای اقتصادی و دانش آموختگان مخترعان، محققان و نوآوران صنعت بالادست نفت است.
البته تشکیل صندوق توسعه فناوری و نوآوری در زمینه ازدیادبرداشت، ایجاد زمینههای راهاندازی و گسترش کنسرسیومهای مولد دانش در این زمینه و بسترسازی برای ایجاد اشتغال مولد دانش آموختگان بخش بالادستی نفت و ارایه مشاوره در زمینههای کارآفرینی، اشتغال و تجاریسازی اختراعات و نتایج تحقیقات نیز بخش دیگری از فعالیتهای این کنسرسیوم خواهد بود.
کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز کشور متشکل از شش دانشگاه برتر کشور در این زمینه (صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، سهند تبریز، شیراز، تهران و صنعت نفت) و به همت معاونت های پژوهش و فناوری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران شکل گرفته است.