به گزارش نفت دیلی، دو دستگاه فرآورش و تفکیک گر سیار نفت در شرکت بهره برداری نفت وگاز کارون در مناطق نفت خیز جنوب با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز پنج شنبه (30 شهریور)، راه اندازی شد.
در آیین راه اندازی دستگاه های MOT و MOS که با حضور حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مدیران ارشد و مسئولان بخش های عملیاتی شرکت نفت و گاز کارون در موقعیت چاه شماره 139 مجتمع صنعتی شماره 5 اهواز برگزار شد، محمدجواد محمدی زاده گفت: صنعت نفت در کشور ما در ایجاد اشتغال، رشد فناوری ها و رونق اقتصادی نقش مهمی داشته و دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: فعالیتهای تولید نفت و گاز به طور ذاتی آلاینده هستند و باید تلاش شود میزان آلودگی های ناشی از نفت و گاز به حداقل ممکن برسد.
وی اظهار کرد: باید کوشش کنیم از منابع هیدروکربوری بیشترین استفاده صورت پذیرد اما این امر باید همراه با کاهش آلودگی ها و توسعه پایدار باشد.
محمدی زاده گفت: در سال های اخیر وزارت نفت و به طور اساسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که فعالیت عملیاتی آن در پنج استان تمرکز دارد نسبت به رعایت مسائل و ضوابط زیست محیطی توجه ویژهای داشتهاند.
رییس سازمان محیط زیست کشور، افزود: در سال های گذشته توسعه اقتصادی با توسعه پایدار همراه نبود به این صورت که چاه حفر میشد و مورد بهره برداری قرار میگرفت اما درباره جلوگیری از آثار مخرب آن بر روی محیط زیست، آب، خاک و هوا، تمهیدات لازم پیش بینی نمی شد، اما هم اکنون مناطق نفت خیز جنوب، وزارت نفت و واحدهای HSE با دغدغه مسائل مربوط به حفاظت محیط زیست را دنبال میکنند و آلودگی در حد چشمگیری کاهش یافته است.
همچنین مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون نیز با بیان این که یکی از اهداف اساسی ساخت دستگاه های فرآورش سیار و تفکیک گر سیار نفت توجه به مسائل زیست محطیی بوده است، گفت: هم اکنون 400 پروژه با اعتبار 4 هزار و 500 میلیارد ریال در این شرکت تعریف شده است.
محسن دهانزاده، با اشاره به راه اندازی اولین دستگاه فرآورش سیار نفت (MOT) در مناطق نفت خیز جنوب در حوزه عملیاتی شرکت نفت و گاز کارون در سال 1378، افزود: تاکنون با به کار گیری از دستگاه در تعمیر چاه ها یک میلیون بشکه نفت که قبل از آن به گودال های سوخت انتقال و سوزانده می شد،جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: دستگاه تفکیکگر سیار نفت (MOS) نیز بدون هیچ هزینه ای و تنها با استفاده از کالاهای موجود در انبارهای مازاد پروژه ها طراحی و ساخته شده است.
دهانزاده اظهار کرد: ظرفیت این دستگاه 3 هزار بشکه نفت در روز است و همانند دستگاه فرآورش سیار قابلیت حذف آلاینده ها در درون چاه را دارد و پس از تصفیه، نفت عاری از هرگونه آلودگی را به واحدهای بهره برداری هدایت میکند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون گفت: تمام آلاینده های نفتی در این شرکت هم اکنون به صفر رسیده است و شرکت های دیگر نیز در همین راستا قدم بر میدارند.
وی همچنین از راه اندازی فاز دوم پالایشگاه شیرین سازی گاز این شرکت در آینده نزدیک خبر داد و افزود: با راه اندازی این فاز ، گازهایی که هم اکنون پیرامون اهواز سوزانده می شود نیز جمع آوری و پس از فرآورش به عنوان خوراک به واحدهای رازی ارسال انتقال می یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در حاشیه این آیین از تاسیس دانشکده محیط زیست از سوی این سازمان با همکاری وزارت نفت، در استان خوزستان خبر داد.
محمدی زاده گفت: طبق رایزنی های صورت گرفته، توافقات لازم برای احداث این دانشکده با وزیر نفت انجام شده است.