پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


قرارداد توسعه 3 میدان مشترک نفت و گاز در خلیج فارس به زودی امضا می شود
تاريخ خبر: دوشنبه، 3 مهر 1391 ساعت: 09:11

به گزارش نفت دیلی، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از امضای قرارداد 3 میدان مشترک نفت و گاز در خلیج فارس به ارزش 7 میلیارد دلار در آینده نزدیک خبر داد.

محسن خجسته مهر گفت: اکتشاف در نواحی مرزی از راهبردهای اساسی صنعت نفت است و هم اکنون در اطراف میدان های مشترکی که در گذشته کشف شده بود از جمله میدان های یادآوران و آزادگان، فعالیت های اکتشافی در لایه های دیگر انجام می شود.

به گفته محسن خجسته مهر هم اکنون فعالیت های اکتشافی در دریا 100 درصد و در خشکی حدود 67 درصد در نواحی مرزی انجام می شود.

وی با بیان این که در سال گذشته 12 مخزن نفت و گاز (3 میدان مشترک و 9 میدان غیر مشترک) در کشور کشف شد، گفت: در صورتی که میزان کشفیات نفت و گاز را با واحد بشکه محاسبه کنیم، سال گذشته  9 میلیارد بشکه معادل نفت خام درجا در کشور نفت و گاز کشف شده است.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری تصریح کرد: علاوه بر این، دو میلیارد بشکه نفت نیز در میدان سردار جنگل (در دریای خزر) با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری کشف شد.

خجسته مهر تصریح کرد: سکوی امیرکبیر در حال جا به جایی برای حفاری چاه توصیفی و اکتشافی در موقعیت جدید بوده که بودجه آن نیز به تصویب رسیده است.

به گفته وی هم اکنون 52 ساختار اکتشافی نفت و گاز در کشور شناسایی شده و شرکت ملی نفت ایران در حال انجام عملیات توصیفی روی آنهاست که پس از پایان فعالیت ها، این ساختارها به زودی اعلام می شود

افزایش دو برابری فعالیت های حفاری در میدان های مشترک

معاون وزیر در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری از افزایش دو برابری فعالیت های حفاری در میدان های مشترک خبر داد و گفت: در سال 89، 26 دستگاه دکل حفاری در میدان های مشترک فعال بود که این میزان سال گذشته به 53 دستگاه افزایش یافت و این مهم نشان دهنده انقلاب بزرگی در فعالیت های حفاری است.

خجسته مهر تصریح کرد: در آخرین دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی از پژوهشگاه صنعت نفت، وزیر نفت به ایشان قول داده بود که همه میادین مشترک را تعیین تکلیف خواهیم کرد و بر همین اساس در سال 90، 11 قرارداد توسعه میدان های مشترک به ارزش 15 میلیارد دلار بسته شد.

به گفته  وی هم اکنون 98 درصد میدان های مشترک تعیین تکلیف و این موضوع در خصوص میادین خشکی به صورت 100 درصد محقق شده است.

معاون وزیر نفت همچنین از افزایش تولید در میدان های مشترک خبر داد و گفت: در سال 90 نسبت به سال پیش از آن تولید نفت از میدان های مشترک 20 درصد و تولید گاز 22 درصد افزایش یافت.

سرمایه گذاری 200 میلیارد دلاری برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه

معاون وزیر در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه، ظرفیت تولید نفت خام باید به 5 میلیون و 600 هزار بشکه در روز برسد که حداکثر تولید از میدان های مشترک نیز باید انجام شود.

وی افزود: در زمینه تولید گاز تا پایان این برنامه، با بهره برداری از فازهای میدان مشترک پارس جنوبی باید به تولید روزانه یک میلیارد و 480 میلیون مترمکعب دست یابیم که این رقم 2.5 برابر رقم تولید کنونی است.

به گفته خجسته مهر، تا پایان برنامه پنجم توسعه، تولید میعانات گازی از 400 هزار بشکه در روز باید به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش و تولید گازهای همراه نفت (که هم اکنون سوزانده می شود) باید به یک پنجم وضعیت کنونی کاهش یابد.

وی سرمایه مورد نیاز برای تحقق برنامه های تولید در صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه را 200 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: تولید نفت از میدان های مشترک باید به 4 تا 5 برابر رقم کنونی و تولید گاز باید به 3.5 برابر افزایش یابد.

 

معاون وزیر نفت با بیان این که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 500 هزار بشکه به ظرفیت پالایش میعانات گازی کشور افزوده شود، گفت: بر اساس اهداف این برنامه، ظرفیت پالایشی پالایشگاه های کشور باید به 2.5 میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی پالایشگاه های گاز نیز به 1 میلیارد و 211 میلیون مترمکعب (2.3 برابر وضعیت کنونی) افزایش یابد.

به گفته خجسته مهر، سهم صادرات گاز کشور نیز تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 210 میلیون مترمکعب در روز برسد.

وی از ساخت دو پالایشگاه بزرگ میعانات گازی با سرمایه گذاری 5 میلیارد یورویی از سوی صنعت نفت خبر داد و گفت: با توجه به استراتژیک بودن ساخت این پالایشگاه ها، بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، اجازه سرمایه گذاری 5 میلیارد یورویی به وزارت نفت در این دو پالایشگاه داده شده است.

خجسته مهر ساخت خط لوله 9 و 11 اینچ سراسری گاز به طول 1800 کیلومتر همچنین خط لوله صادرات گاز به عراق را از دیگر برنامه های وزارت نفت بر اساس برنامه پنجم توسعه اعلام کرد.

به گفته معاون وزیر نفت، برای اجرای طرح های شرکت ملی پالایش و پخش به 22 هزار میلیارد تومان، طرح های پتروشیمی به 48 هزار میلیارد تومان و طرح های گاز به 43 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

خجسته مهر حفظ جایگاه ایران در اوپک و ارتقای این جایگاه را یکی از اهداف مهم وزارت نفت خواند و گفت: برداشت حداکثری از میدان های مشترک، از راهبردهای اساسی وزارت نفت است که بر این اساس 251 طرح اولویت دار در این صنعت تعریف شده و عمده آنها در زمینه میدان های مشترک است.

وی با بیان این که ضروری است ظرفیت نصب شده در مجتمع های پتروشیمی به بیش از 100 میلیون تن برسد، گفت: تا کنون این ظرفیت به 54 میلیون تن رسیده است.

خجسته مهر دستیابی به دانش فنی مورد نیاز صنعت نفت، افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفت و گاز، افزایش ضریب پالایشی و تکمیل زنجیره پایین دستی را از مهم ترین راهبردهای وزارت نفت اعلام کرد.

او با تاکید بر این که اهداف و برنامه های صنعت نفت بر اساس نقشه راه این صنعت و برنامه پنجم توسعه تنظیم شده است، گفت: نقشه راه وزارت نفت به عنوان طرح تحول صنعت نفت در سال 90 به صورت دقیق بازنگری و شاخص های آن غنی شده است.

خجسته مهر تصریح کرد: در سال 94 (پایان برنامه پنجم توسعه) تولید گاز از پارس جنوبی به 3.2 برابر تولید فعلی افزایش خواهد یافت.

تزریق روزانه 112 میلیون مترمکعب گاز به میدان های نفتی

معاون وزیر نفت از تولید 720 میلیون مترمکعب گاز در سال 90 در کشور خبر داد و گفت: 112 میلیون مترمکعب از این میزان به میدان های نفتی و 600 هزار بشکه آب نیز به میدان های نفتی در خلیج فارس تزریق شده است.

افزایش 250 میلیون مترمکعبی تولید گاز در پارس جنوبی تا پایان سال 92

خجسته مهر سرمایه موردنیاز برای اجرای طرح های پارس جنوبی را 71 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: تا کنون 41 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای طرح های پارس جنوبی جذب و 17 میلیارد دلار آن از سال 90 تا کنون در میدان گازی پارس جنوبی جذب و سرمایه گذاری شده است.

معاون وزیر در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری از راه اندازی 8 فاز پارس جنوبی با هدف افزایش 250 میلیون مترمکعبی تولید گاز در این میدان مشترک تا پایان سال آینده خبر داد و گفت: هر فاز پارس جنوبی سالانه 3 هزار میلیارد تومان سودآوری برای کشور به همراه دارد.

وی پیشرفت فازهای پارس جنوبی در سال 90 را نسبت به سال 89 قابل توجه خواند و گفت: بیشترین پیشرفت فازهای 35 ماهه حدود 55 درصد اعلام شده است.

خجسته مهر از اختصاص 21 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای پروژه های پارس جنوبی در سال جاری خبر داد و گفت: موفق شده ایم 7 میلیارد دلار از اعتبار موردنیاز برای اجرای طرح های این میدان گازی را از محل صندوق توسعه ملی تامین کنیم که تا کنون 5 میلیارد دلار آن نهایی شده و مابقی آن نیز در حال نهایی شدن است.

48 میلیارد دلار بودجه سرمایه ای وزارت نفت در سال 91

 

معاون وزیر نفت بودجه سرمایه ای وزارت نفت در سال 91 را 48 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: بخشی از این بودجه از محل بودجه سنواتی، انتشار اوراق مشارکت، منابع خارجی از جمله بیع متقابل و فاینانس بین المللی، سایر موسسه های مالی و منابع بانک مرکزی تامین خواهد شد.

وی سرمایه گذاری انجام شده در صنعت نفت را در سال گذشته 26 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: 20 هزار میلیارد تومان این رقم، برای اجرای پروژه های بالادست تخصیص داده شد.

خجسته مهر گفت: سال گذشته دو هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت ارزی و ریالی صنعت نفت در کشور منتشر شد.

انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در صنعت نفت

وی از صدور مجوز انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی در سال جاری در صنعت نفت خبر داد و گفت: سه هزار میلیارد تومان از این میزان در شرکت ملی نفت منتشر خواهد شد.

خجسته مهر یادآور شد: به زودی نخستین اوراق برای شرکت فلات قاره و مناطق نفت خیز جنوب هریک به میزان 750 میلیارد تومان منتشر می شود.

به گفته خجسته مهر، 1500 میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز برای شرکت های اروندان، نفت مرکزی و پارس جنوبی منتشر و رقم باقی مانده اوراق نیز، میان دیگر شرکت های اصلی صنعت نفت توزیع خواهد شد.