به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران درباره برنامه های سند چشم انداز صنعت انتقال گاز نیز گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه، طول خطوط لوله فشار قوی انتقال گاز کشور از 35 هزار کیلومتر کنونی به بیش از 64 هزار کیلومتر خواهد رسید.
رضا الماسی امروز (شنبه 8 مهر) در چهارمین همایش خطوط لوله نفت و گاز افزود: بر اساس پیش بینی ها همچنین شمار تاسیسات تقویت فشار گا نیز از 67 ایستگاه کنونی به 150 ایستگاه افزایش خواهد یافت که این موضوع جمهوری اسلامی ایران را در ردیف دارندگان وسیع ترین شبکه های انتقال گاز دنیا قرار خواهد داد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: بر اساس آمارهای رسمی، تا کنون بیش از یک میلیون و 535 هزار کیلومتر خط لوله در جهان احداث شده است که 72 درصد آن را خطوط لوله انتقال گاز تشکیل می دهد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: احداث این میزان خط لوله انتقال گاز، نشان دهنده اهمیت صنعت انتقال گاز از طریق خط لوله است.
وی گفت: حجم گاز تولیدی جهان روزانه بیش از 3 هزار و 276 میلیون مترمکعب است که 16 درصد آن در کشورهای خاورمیانه تولید می شود.
الماسی همچنین با بیان این که یک سوم از گاز تولیدی جهان (یک میلیارد مترمکعب) در میان کشورها مبادله و تجارت می شود، گفت: بیش از دو سوم این مقدار گاز در دنیا به وسیله خط لوله و 10 درصد بقیه نیز با توجه به دوری مسافت، به وسیله کشتی های ال ان جی بر به نقاط مختلف دنیا حمل می شود.
وی با بیان این که احداث خطوط طولانی انتقال گاز در جهان، نشان دهنده اهمیت و جایگاه خط لوله در جا به جایی گاز است، تصریح کرد: احداث خطوط لوله انتقال گاز هم اکنون نیز گزینه ای مناسب برای انتقال این حامل انرژی در دنیا به شمار می آید.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان این که 90 درصد گاز تولیدی جهان به وسیله خط لوله جابه جا می شود، بر اهمیت دستیابی به فناوری های جدید در صنعت انتقال گاز به وسیله خط لوله تاکید کرد.
وی گفت: انتقال گاز به وسیله خط لوله و توجه ویژه به ساخت، بهره برداری و نگهداشت آن، از ضرورت های مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان این که بخش خصوصی نیز بیش از پیش باید وارد عرصه صنعت انتقال گاز شود، اظهار کرد: بخش خصوصی و بخش دولتی و همکاری قوی تر این بخش ها با یکدیگر می تواند چشم انداز صنعت گاز در کشور را پویاتر و پررونق تر سازد.
الماسی همچنین بر همکاری بخش های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی کشور با شرکت انتقال گاز تاکید کرد و گفت: با توجه به رتبه دوم ایران از نظر در اختیار داشتن ذخایر گاز، باید تلاش شود در بخش علمی نیز رتبه ای شایسته این جایگاه کسب کنیم و این مهم با همکاری بخش های علمی و دانشگاهی کشور امکان پذیر خواهد بود.
وی با بیان این که آینده انرژی از آن گاز طبیعی خواهد بود، گفت: باید تلاش کنیم با بهره گیری از فناوری های نوین، در بخش ساخت خطوط لوله و نگهداشت آن به جایگاه بالاتری در این صنعت دست یابیم و استفاده از بخش خصوصی می تواند کمک مهمی در این زمینه به حساب آید.