پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ترانزیت روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از ایران تا سال 2030 میلادی
تاريخ خبر: شنبه، 8 مهر 1391 ساعت: 14:34

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از امکان ترانزیت روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از مسیر کشورمان تا سال 2030 میلادی خبر داد.

علی زیار صبح امروز (شنبه 8 مهر) در چهارمین کنفرانس لوله و خطوط انتقال نفت و گاز ایران که در مرکز همایش های رازی آغاز به کار کرد، گفت: تا سال 2030 میلادی با کاهش تولید نفت آمریکای شمالی و اروپا، در کشورهای آسیایی، افزایش تولید روزانه 5.2 میلیون بشکه نفت خام را شاهد خواهیم بود و کشورمان با موقعیت جغرافیایی ویژه، از این فرصت می تواند به خوبی استفاده کند.

وی با تاکید بر امکان ترانزیت روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی آن و دسترسی به آب های آزاد گفت: در بخش معاوضه و سواپ فرآورده، قابلیت سواپ روزانه 600 هزار بشکه به کشورهای همسایه به ویژه عراق وجود دارد.

زیار افزود: تجارت نفت و گاز به روش های گوناگون مانند ترانزیت یا انتقال با خطوط لوله (سواپ یا معاوضه) سبب برقراری امنیت در کشورها می شود و عاملی بازدارنده در مقابل تهدیدهای خارجی به شمار می رود.

وی تصریح کرد: نقش ایران به عنوان یک کریدور حیاتی انرژی در منطقه، نیازمند توسعه خطوط لوله انتقال نفت و گاز است.

 

مدیرعامل شرکت ملی خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: با توجه به موقعیت ژئوپولتیک ایران باید طوری سرمایه گذاری کنیم تا سایر کشورها به گسترش ترانزیت سوخت با استفاده از خطوط لوله ایران ترغیب شوند و کشورمان بتواند از این موقعیت به نحو بهتری استفاده کند.

وی تصریح کرد: نگاهی به کشورهای منطقه از جمله کشورهای همسایه ایران از نظر تجارت نفت و گاز نشان می دهد که فرصت های بسیار مناسبی برای افزایش همکاری های ایران با کشورهای منطقه در زمینه توسعه خطوط لوله نفت و گاز وجود دارد.

علی زیار با بیان این که کشورهایی همانند چین و هند تا سال 2030، 25 درصد سهم مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص خواهند داد، گفت: با توجه به این که ایران یکی از کانون های مهم انرژی و در مسیر تامین سوخت این کشورها قرار دارد، بهره برداری از موقعیت جغرافیایی کشورمان، ماموریتی مهم است که باید از هم اکنون برای آن برنامه ریزی کرد.

زیار با تاکید بر این که در قرن 21 مهار منابع انرژی و وجود خطوط لوله، تضمین کننده ثروت کشورهاست، گفت: خطوط لوله انتقال نفت و گاز و فراورده ضامن امنیت و صلح بشر است و ما می توانیم در آینده، جایگاه بهتری در این تجارت جهانی داشته باشیم.

چهارمین کنفرانس لوله و خطوط انتقال نفت و گاز ایران با هدف بررسی وضعیت، چالش ها و اهداف پیش روی این صنعت صبح امروز (8 مهر) در مرکز همایش های رازی آغاز به کار کرد و تا فردا ادامه خواهد داشت.