پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


روسیه از خط لوله گازی ایران-پاکستان حمایت می کند
تاريخ خبر: شنبه، 15 مهر 1391 ساعت: 13:31

 به گزارش نفت دیلی، وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد روسیه از پروژه ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان حمایت می کند.

حنا ربانی کار، وزیر امور خارجه پاکستان، روز گذشته (14 مهر) همچنین گفت: کشورش از داشتن روابط خوب با روسیه خرسند است و روابط این دو کشور در آینده نیز توسعه می یابد.

وی یادآور شد: سخنگوی پارلمان روسیه به زودی به پاکستان سفر می کند و این سفر به تقویت روابط میان دو کشور کمک خواهد کرد.

حنا همچنین اظهار کرد: مسکو از عضویت دائم پاکستان در سازمان همکاری شانگهای (اس سی او) حمایت می کند.

در نشست میان دولتی کمیته مشترک روسیه و پاکستان در 20 شهریور گذشته، مقام های دو کشور درباره همکاری در ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران به توافق رسیدند.

این نشست بخشی از ابتکار عمل روسیه و پاکستان برای ایجاد یک روابط کاری بهتر و باز کردن فصل جدیدی از همکاری های میان دو کشور بود.

پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.

طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر می کند.

پاکستان برای از بین بردن شکاف میان عرضه و تقاضای گاز در داخل، افزون بر شتاب دهی به اجرای پروژه واردات گاز از ایران، به دنبال توسعه میدان های گازی در داخل است.

شرکت او ام وی اتریش به دنبال مشارکت در طرح توسعه میدان گاز لطیف در پاکستان است و قصد دارد 5 هزار و 700 بشکه معادل نفت در روز تولید داشته باشد.

او ام وی روز گذشته همچنین اعلام کرد: این رقم حدود 2 درصد از کل تولید این شرکت در سال گذشته میلادی است.

شرکت او ام وی به همراه شرکای خود، شرکت انی ایتالیا و شرکت پی پی ال آمریکا 140 میلیون دلار (107 میلیون یورو) در حفر چاه های جدید و ساخت یک خط لوله گازی برای متصل کردن میدان لطیف با کارخانه تصفیه ساوان سرمایه گذاری خواهد کرد.

جاپ حاجسکیس، رئیس اکتشاف و تولید شرکت او ام وی در بیانیه ای گفت: تصمیم برای توسعه میدان لطیف که برای مدتی به تعویق افتاده بود و در پی سیاست جدید نفتی پاکستان از نظر اقتصادی امکان پذیر شد.