پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


سامانه مکانیزه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری صنعت نفت راه اندازی می شود
تاريخ خبر: سه شنبه، 18 مهر 1391 ساعت: 13:45

به گزارش نفت دیلی، معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت از راه اندازی سامانه مکانیزه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری در وزارت نفت خبر داد و گفت: هدف از راه اندازی این سامانه، مکانیزه کردن سیستم مدیریت پروژه های پژوهشی صنعت نفت است.

دکتر محمدرضا مقدم صبح امروز (سه شنبه 18 مهر) در سمینار معرفی و کارگاه آموزشی سامانه مکانیزه یکپارچه نظام پژوهش و فناوری وزارت نفت (CPMIS) ایجاد شفافیت در اطلاعات، به حداقل رسیدن هزینه ها و بالارفتن سرعت کار در پروژه های پژوهشی را از مهم ترین ویژگی های این سامانه برشمرد.

وی استفاده حداکثری از این سامانه را نقطه عطفی برای رفع موانع فراروی پروژه های پژوهشی دانست و افزود: به کارگیری این سامانه می تواند تحولی بزرگ در پروژه های پژوهشی صنعت نفت ایجاد کند.

مقدم با تاکید بر این که استفاده از این سامانه در کلیه واحدهای پژوهش و فناوری صنعت نفت نیازمند فرهنگ و بلوغی خاص است، گفت: اگر این بلوغ در واحدهای زیرمجموعه وجود نداشته باشد، مشارکت ها در این زمینه کاهش می یابد و استفاده از سامانه به صورت عملی با شکست رو به رو می شود؛ از این رو نیازمند همکاری و مشارکت همه واحدهای پژوهشی در این زمینه هستیم.

معاون وزیر نفت به برخی شرکت های بزرگ نفتی که سازمان های خود را از سازمان هایی وظیفه مدار به سازمان هایی فرآیند مدار تغییر داده اند، اشاره و تصریح کرد: در سازمان های وظیفه مدار، هر فرد تنها به انجام وظایف محوله خود فکر می کند؛ درحالی که سازمان فرآیندمدار صرف نظر از شرح وظایف به نتیجه کار سازمان توجه دارد.

به گفته او استفاده از سامانه CPMIS می تواند وزارت نفت را از سازمانی وظیفه مدار به سازمانی فرآیندمدار که پویا و به دنبال ارزش افزوده بالاست، هدایت کند.

سامانه CPMIS با هدف جمع‌ آوری و ثبت داده‌ ها و اطلاعات بخش‌ های مختلف سازمان و پروژه در یک سیستم واحد به منظور فراهم کردن بستری مناسب برای حفظ دانش و فناوری تولیدی، افزایش قدرت تصمیم‌گیری مدیران، راه اندازی سیستم یکپارچه مدیریت پروژه و اعمال نظر مستقیم مدیران در سطوح اجرایی مجموعه به وجود آمده است.

پوشش یکپارچه نیازمندی‌ های مدیریتی پروژه‌ ها و ایجاد فضایی مناسب برای مدیریت بهینه آنها از جمله موارد کاربرد این سامانه است؛ افزون بر این، امکانات مدیریت فرآیند‏های سازمانی مانند گردش‏ کارها و فرم های پویا، به صورت کامل در این سامانه تعریف شده است.

سامانه CPMIS با دراختیار داشتن چنین امکاناتی به ابزاری ارزشمند برای پیشبرد اهداف سازمانی شباهت دارد و می تواند یکی از خدمات وزارت نفت برای پیشبرد اهداف تعالی سازمانی باشد و بسیاری از نیازهای راهبری پژوهش و فناوی این وزارتخانه را برآورده کند.