پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تولید جهانی نفت خام ظرف پنج سال آینده افزایش می یابد
تاريخ خبر: يکشنبه، 23 مهر 1391 ساعت: 13:42

به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین برآورد خود با وجود پیش بینی افزایش عرضه جهانی نفت خام تا سال 2017 از کند شدن رشد تقاضای این ماده خبر داد.

آژانس بین المللی انرژی در گزارش چشم انداز میان مدت خود درباره بازارهای جهانی نفت خام پیش بینی کرد تقاضای جهانی نفت خام در سال 2017 با افزایش سالانه 1.2 درصد، از روزانه 89 میلیون بشکه در سال گذشته به 95 میلیون و 700 هزار بشکه در روز می رسد.

بر اساس این برآورد، تولید جهانی نفت خام ظرف پنج سال آینده با افزایش سالانه یک میلیون و 500 هزار بشکه به 102 میلیون بشکه در روز می رسد.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد با توجه به این که تولید کنندگان در سراسر جهان به دلیل مسائل ژئوپولیتیک تولید خود را افزایش می دهند، انتظار نمی رود قیمت های جهانی نفت خام بیش از این کاهش یابد.

ماریا فن در هوفن، رئیس آژانس بین المللی انرژی در ارائه گزارش چشم انداز میان مدت بازار نفت اعلام کرد: رشد تقاضای جهانی نفت خام کند شده است و همچنان آینده آن با تردید رو به رو خواهد بود.

وی افزود: کشورهای عضو سازمان توسعه و همکارهای اقتصادی (او یی سی دی) با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند به خصوص نگرانی از بحران بدهی ها در منطقه مالی یورو و نشانه هایی از کند شدن روند اقتصادی چین هنوز وجود دارد.

آژانس بین المللی انرژی نماینده بسیاری از مصرف کندگان بزرگ جهان از جمله آمریکا، آلمان و ژاپن به شمار می آید و به 28 کشور صنعتی جهان درباره مسائل انرژی مشاوره می دهد.

آژانس بین المللی انرژی سال گذشته میلادی برای جبران توقف عرضه نفت خام لیبی در بازارهای جهانی و تلاش برای کاهش قیمت های جهانی نفت خام، 60 میلیون بشکه نفت از ذخیره سازی های خود روانه بازارهای جهانی کرد.

رشد عرضه جهانی نفت خام

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: عرضه جهانی نفت خام ظرف پنج سال آینده روزانه با 9 میلیون و 300 هزار بشکه افزایش رو به رو خواهد بود.

افزایش برداشت نفت خام از ذخایر ماسه های نفتی کانادا و تولید نفت خام از سنگ های سخت (light-tight crude) و افزایش تولید نفت خام عراق به ترتیب 40 و 20 درصد از رشد عرضه جهانی نفت خام را شامل می شود.

آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی درباره مصرف جهانی نفت خام را نسبت به برآورد پنج ساله پیشین خود روزانه 500 هزار بشکه کاهش داد.

آژانس همچنین در گزارش ماهانه بازار نفت خود پیش بینی برای تقاضای جهانی نفت خام در سال آینده میلادی را ثابت نگه داشت.

بر اساس این برآورد، تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی به پایین ترین رقم در هشت ماه گذشته رسید.

آژانس بین المللی انرژی همچنان به وجود تردیدها درباره روند رشد اقتصادی جهان و تشدید ریسک های ژئوپولیتیک منطقه ای اشاره داشت.

بنابر این ارزیابی، در پی رشد عرضه نفت خام اعضای اوپک به دلیل خطر اختلال عرضه درپی تنش های سیاسی، عملیات نگهداری خارج از برنامه یا شرایط بد جوی، انتظار می رود قیمت های جهانی نفت خام با کاهش زیادی رو به رو نشود.

این گزارش نشان می دهد قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی روزانه با هفت درصد رشد همراه بوده است.

ریسک افزایش قیمت نفت

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: در حالی که پیش تر رشد ظرفیت مازاد تولید اوپک به طور معمول کاهش قیمت های جهانی نفت خام را به دنبال داشت اما هم اکنون با توجه به بالا رفتن ریسک خطرهای زیست محیطی حتی با وجود افزایش ظرفیت مازاد تولید اوپک می توان شاهد رشد قیمت های جهانی نفت خام بود.

برآوردها نشان می دهد ظرفیت مازاد تولید اوپک در سال 2017 به روزانه هفت میلیون بشکه می رسد، در حالی که این مقدار در سال گذشته میلادی دو میلیون و 800 هزار بشکه در روز بود.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند با توجه به افزایش عرضه جهانی نفت خام ظرف پنج سال آینده می توان شاهد افت قیمت های این ماده بود اما سطح قیمت ها همچنان نسبت به گذشته بالاست.

انتظار می رود پالایشگران ظرف پنج سال آینده روزانه هفت میلیون بشکه به ظرفیت تولید فرآورده های تقطیری خود بیفزایند که این مقدار از تقاضا فراتر می رود.

ظرفیت بهره گیری از پالایشگاه ها در سال 2017 به 79 درصد می رسد، در حالی که این رقم در بازه زمانی 2006 تا 2008، 83 درصد بوده است.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، بازندگان اصلی افزایش ظرفیت های پالایشی، کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی خواهند بود.

تحولات در روند عرضه  نفت خام در سراسر جهان سبب تغییر معادلات نفتی جهان می شود و بر تجارت جهانی نفت خام تاثیر می گذارد.

آمریکای شمالی که تاکنون در صف بزرگ ترین وارد کنندگان نفت خام جهان قرار داشت ظرف پنج سال آینده به سوی خودکفایی گام بر می دارد، در حالی که روسیه و خاورمیانه نفت کمتری به اروپا صادر خواهند کرد و بیشتر محموله های نفتی آنها برای پالایشگران داخلی و کشورهای در حال توسعه آسیایی ارسال می شود.