به گزارش نفت دیلی، شیر کنترل فشار سیالات فرآورده های نفتی با خلاقیت مهندسان ابزار دقیق خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال بومی سازی شد.
رئیس واحد ابزار دقیق منطقه شمال با بیان این که شیر کنترل فشار در امنیت بهره برداری ایستگاه های فشارشکن و تاسیسات، اهمیت خاص دارد، چگونگی بازسازی و نصب شیر کنترل فشار در مرکز تاسیسات ساری را تشریح کرد.
علی جعفر آقایی گفت: با بررسی های واحد تعمیرات و تست روی شیر کنترل فشار نصب شده که از کشورهای خارجی تهیه شده بود، مشخص شد که شیر جدید قابلیت و ظرفیت عبور فلوی خط را ندارد و فشار ورودی غیر قابل کنترل است.
وی افزود: با بررسی های دقیق مشخص شد که اشکال از عدم تطابق سایز TRIM SET با مشخصات فشار و فلوی سیال است و در نتیجه نارکارآمدی آن برای مهندسان ابزار دقیق محرز شد.
رئیس واحد ابزار دقیق شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال تاکید کرد: با توجه به نیاز مبرم تاسیسات به شیر کنترل و طولانی شدن فرآیند جایگزینی، موضوع تغییر سایز از طریق ساخت یک ست جدید پیگیری و با تهیه متریال خام و ارائه طرح جدید به تراشکاری سپرده شد و چهار قطعه ساخته شده روی بدنه شیر کنترل نصب شد.
جعفر آقایی تصریح کرد: با نصب این قطعات و بهره برداری آزمایشی آن، فلو سیال تا بیش از 400 متر مکعب بر ساعت تست شد و نشان داد که مشکل اساسی فلو برطرف شده است.
وی افزود: اکنون پس از 30 سال از تاسیس این تاسیسات، شیر کنترل آن به صورت خودکار در سرویس قرار گرفت؛ به طوری که می توان فشار را به درستی روی چهار فرآورده نفتی تنظیم کرد.
آقایی گفت: هم اکنون خط 12 اینچ ری – ساری تحت کنترل و سیستم مونیتورینگ پیشرفته قرار گرفته و شیر کنترل سه مرکز ورسک، لاجیم و ساری که در سال جاری بازسازی شده اند، به صورت خودکار بهره برداری می شوند.
رئیس واحد ابزار دقیق منطقه شمال افزود: این مراکز تحت نظارت سیستم SCADA که از سوی کارکنان واحد ابزار دقیق طراحی و ایجاد شده است، از مرکز منطقه مانیتور می شوند و قابل فرمان دهی هستند.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و به همین میزان فرآورده در کشور جا به جا می کند و حجم بسیار وسیعی از انتقال نفت و فرآورده را در کشور به عهده دارد.
این شرکت، انتقال دو سوم (حدود 67 درصد) از فرآورده کشور را با خطوط لوله به عهده دارد و یک سوم باقیمانده (حدود 33 درصد) با روش های دیگر نظیر تانکر و راه آهن منتقل می شود که از نظر ایمنی، سرعت و دقت، قابل مقایسه با انتقال به وسیله خطوط لوله نیست، در بخش نفت خام نیز 70 درصد ظرفیت نفت خام پالایشگاه ها به وسیله خطوط لوله تامین می شود.
انتقال نفت و فرآورده به وسیله بیش از 14 هزار کیلومتر خطوط لوله در سراسر کشور، کاری حساس و دقیق در مناطق جغرافیایی و آب و هوایی مختلف است که به فعالیت و نظارت شبانه روزی نیاز دارد و در تمام طول سال با بازرسی و کنترل دقیق و پیوسته خطوط، بدون وقفه انجام می شود