پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ژاپن در اندیشه واردات گاز با خط لوله از روسیه
تاريخ خبر: سه شنبه، 16 آبان 1391 ساعت: 13:22

 به گزارش نفت دیلی، شرکت های ژاپنی در حال بررسی طرح واردات گاز از روسیه با خط لوله هستند.

روزنامه آشاهی ژاپن گزارش داد: شرکت های ژاپنی توکیوگس، پترولیوم اکسپلوریشن (Petroleum Exploration) و نیپون استیل سومیکین اینجینیرینگ (Nippon Steel & Sumikin Engineering) به منظور پاسخگویی به نیازهای رو به رشد سوخت ژاپن در حال بررسی طرح ساخت یک خط لوله گازی از جزیره ساخالین تا ژاپن هستند.

این روزنامه به نقل از منابع آگاهی که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش داد: این شرکت های ژاپنی طرح امکان سنجی ساخت خط لوله ای به طول 1400 کیلومتر (840 مایل) از روسیه به ژاپن را که هزینه آن بین 300 تا 400 ین (3.73 میلیارد دلار) برآورد شده است، به پایان رسانده اند.

روزنامه آشاهی همچنین اعلام کرد: چنانچه طرح ساخت این خط لوله تصویب شود، اجرای آن 5 تا 7 سال طول می کشد.

در پی زلزله و سونامی دو سال پیش در ژاپن، این کشور مجبور شد بسیاری از نیروگاه های اتمی خود را تعطیل کند و همین مسئله سبب شد واردات ماهانه ال ان جی این کشور به طور ثابت افزایش یابد.

سخنگوی شرکت توکیو گس گفت: تنوع بخشی به منابع تامین گاز اهمیت دارد، به همین منظور با مشارکت دو شرکت پترولیوم اکسپلوریشن و نیپون استیل سومیکین اینجینیرینگ نشستی برای بررسی این پروژه گازی برگزار کرده ایم.

وی با بیان این که هیچ تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است از ارائه جزئیات این بررسی ها از جمله قیمت گاز خودداری کرد.

روزنامه آشاهی گزارش داد: واردات ال ان جی از پایانه ای که قرار است در بندر ولادیوستک روسیه ساخته شود، برای دولت ژاپن در اولویت قرار دارد.

ویتالی مارکلوف، معاون رئیس شرکت گازپروم روسیه پیش تر گفته بود: این شرکت قصد دارد ساخت یک خط لوله صادرات گاز به ژاپن را تنها پس از آن که کارخانه ال ان جی «ولادیوستک» ساخته شد، بررسی کند.

این کارخانه ال ان جی بر اساس برنامه زمانبندی شده در سال 2016 به بهره برداری می رسد و از سال 2017 نیز 10 میلیون تن تولید ال ان جی خواهد داشت که 7 میلیون تن آن به ژاپن و 3 میلیون تن دیگر به کره جنوبی عرضه خواهد شد.

وی افزود: شرکای ژاپنی موضوع ساخت این خط لوله گازی را در گفت وگوهای اخیر با ما مطرح کرده اند که دو طرف در این باره به توافق رسیده اند، اما ساخت یک کارخانه ال ان جی در اولویت قرار دارد.