پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


امکان برداشت روزانه 3 میلیون مترمکعب گاز از مخزن سراجه از ماه آینده
تاريخ خبر: دوشنبه، 22 آبان 1391 ساعت: 14:10

به گزارش نفت دیلی، مخزن ذخیره سازی سراجه قم با هماهنگی شرکت نفت مناطق مرکزی، آماده برداشت روزانه 3 میلیون مترمکعب گاز (در اوج مصرف) از آذر ماه امسال خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران پیش از ظهر امروز (دوشنبه 22 آبان) در دیدار اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی در سراجه قم، با بیان این که حجم کلی این مخزن برای ذخیره سازی گاز در آن 3 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب است، افزود: تا کنون بیش از 700 میلیون مترمکعب گاز در مخزن سراجه تزریق شده است.

جواد اوجی سقف تزریق گاز در این مخزن را 7 میلیون مترمکعب در روز و برداشت روزانه از آن را 9 میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد.

وی موقعیت مکانی مخزن سراجه قم را استراتژیک خواند و گفت: نزدیکی و دسترسی آسان این مخزن به خطوط انتقال گاز اصلی، همچنین نزدیک بودن آن به استان تهران و استان های شمال غرب کشور، مزیت های مهمی به شمار می آید، به ویژه آن که مخزن در فصول سرد سال پشتیبان مطمئنی برای تامین گاز در کشور خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با ضروری خواندن بهره گیری دست کم 40 مخزن ذخیره سازی گاز در کشور  گفت: با وجود این تعداد مخزن، امکان ذخیره سازی و برداشت روزانه 60 تا 70 میلیون مترمکعب گاز در کشور فراهم خواهد شد که این مهم با توجه به افزایش تولید و مصرف گاز در سال های آتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مخزن سراجه قم در 40 کیلومتری شرق شهرستان قم قرار دارد؛ این مخزن از جمله مخازن هیدروکربوری و از قابلیت ذخیره سازی 1.5 میلیارد مترمکعب گاز در فاز اول و 3.3 میلیارد مترمکعب گاز در فاز دوم برخوردار است.

قرار است در فاز نخست روزانه 7.3 میلیون مترمکعب گاز به مخزن سراجه قم تزریق و در ماه های سرد سال روزانه 9.8 میلیون متر مکعب گاز از آن برداشت شود.

با بهره برداری از نخستین مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم، جمهوری اسلامی ایران در میان 34 کشور دارنده فناوری ذخیره سازی گاز در رتبه 19 قرار می گیرد و با بهره برداری از دیگر طرح های ذخیره سازی تا پایان برنامه پنجم توسعه، به رتبه پنجم ارتقا می یابد.

اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، پیش از این و روزهای اول و دوم آبان ماه در سفر به عسلویه، از آخرین روند توسعه میدان مشترک پارس جنوبی نیز بازدید کرده بودند.