به گزارش نفت دلی، شرکت ملی حفاری ایران با هدف رعایت استانداردهای زیست محیطی، تجهیز و به کارگیری سامانه کنترل پسماند را روی تمام دستگاه های حفاری این شرکت در دست اجرا دارد.
رئیس اداره کنترل پسماند حفاری شرکت ملی حفاری ایران انا در این باره توضیح داد: این شرکت در چهارچوب سیاست های شرکت ملی نفت ایران و با هدف ساخت، پالایش و تنظیم پارامترهای سیال حفاری با کمترین آسیب زیست محیطی و بر اساس استانداردهای روزآمد اقدام به تاسیس اداره ای جداگانه در این خصوص نموده است.
مهندس مرید پوربابادی گفت: پس از تشکیل مدیریت سیالات در شرکت ملی حفاری، اولین مجموعه سامانه کنترل پسماند حفاری در سال 1387 در دستگاه حفاری 54 فتح و در میدان نفتی آزادگان به منظور کاهش ضایعات حفاری و جلوگیری از آلودگی محیط زیست به کارگرفته شد.
وی افزود: از آن زمان تاکنون 9 مجموعه این تجهیزات تامین و در دستگاه های حفاری مستقر در مناطق عملیاتی خارک، آزادگان، آذر، کیش، خراسان رضوی و اهواز استفاده شده است.
پوربابادی شمار چاه هایی که در حفاری آنها سامانه مدیریت پسماند به کارگیری شده، 40 حلقه عنوان و اظهار کرد: تاکنون در مناطق عملیاتی آزادگان 17 حلقه، آبتیمور 3 حلقه، جفیر یک حلقه، اهواز 11 حلقه،خارک 7 حلقه و سروستان یک حلقه چاه با به کارگیری سامانه پیشرفته تصفیه سیال حفاری تکمیل شده و در پروژه 13 حلقه چاه گازی در بخش خشکی جزیره کیش نیز درحال اجراست.
رئیس اداره کنترل پسماند حفاری شرکت ملی حفاری ایران گفت: در این سامانه سیال حفاری کنترل و جمع آوری شده، مایعات آن پس از جداسازی و بازیافت، بار دیگر در چرخه استفاده قرار می گیرد و مواد جامد با انجام فرآیندهای لازم به شکل تثبیت شده به محل دفن ضایعات انتقال داده می شود
وی کاهش هزینه تهیه مواد شیمیایی، جلوگیری از وارد شدن سیالات حفاری به محیط زیست و آب های سطحی و درآمدزایی را از شمار مزیت های کاربرد مدیریت پسماند برشمرد.
پوربابادی افزود: هم اکنون بیش از یکصد کارشناس و کارشناس ارشد با گذراندن دوره های آموزشی فنی و تخصصی در زمینه سیالات و مدیریت پسماند در این بخش فعالیت دارند.
رئیس اداره کنترل پسماند حفاری شرکت ملی حفاری ایران درباره بومی سازی تجهیزات و قطعات این سامانه اظهار کرد: مدیریت پسماند حفاری با همکاری مدیریت پژوهش و فناوری شرکت و سازندگان و تولیدکنندگان داخلی اقدام به ساخت بخشی از قطعات و بومی سازی آنها کرده است و روند بومی سازی تجهیزات کاربردی در این بخش باشتاب ادامه دارد.
وی گفت: تا پایان امسال 6 مجموعه دیگر سامانه کنترل پسماند حفاری در دکل های حفاری راه اندازی می شود و بر اساس نیاز کارفرمایان و بررسی های انجام شده، تامین 7 مجموعه نیز در دست اقدام است که انتظار می رود پس از تایید شاخص های فنی و تامین اعتبار، شمار آنها به 22 مجموعه افزایش یابد.
پوربابادی افزود: با تلاش متخصصان داخلی، دانش به کارگیری سامانه های پیشرفته سیال حفاری در کشور بومی شده و مقدمات کار در بحث طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز نیز در حال انجام است و در آینده نزدیک با همکاری شرکت های متقاضی تمام دستگاه های حفاری به این سامانه مجهز خواهد شد.
شرکت ملی حفاری ایران، یکی از شرکت های بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران است که در بیش از سه دهه فعالیت خود تلاش کرده است استانداردهای زیست محیطی را در اجرای پروژه های حفاری و خدمات فنی این صنعت رعایت کند و هم اکنون دستورعمل ها، مقررات و برنامه های مربوط به ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس ای) به دقت در این شرکت اجرا می شود.