پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


دو پروژه کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت وارد فاز اجرایی شد
تاريخ خبر: يکشنبه، 28 آبان 1391 ساعت: 12:25

به گزارش نفت دیلی، معاون منابع هیدروکربوری مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران از آغاز فعالیت‌های اجرایی 2 پروژه ازدیاد برداشت در کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت خبر داد و گفت: این دو پروژه از پروژه‌های مهم و اولویت‌دار صنعت بوده‌اند.

کریم زبیدی شامگاه گذشته (شنبه 27 آبان) در نشست کمیته‌های تخصصی کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت این دو پروژه را شامل دستیابی به تکنیک تعمیم دادن نتایج آزمایشگاهی روش‌های ازدیادبرداشت به گستره مخازن کربناته و تهیه بانک بومی میکروبی از میکروارگانیسم موجود در میدان‌های نفتی مناطق نفت‌خیز جنوب و بررسی قابلیت استفاده از آنها در ازدیادبرداشت میکروبی اعلام کرد.

وی با بیان این که تاکنون نزدیک به 21 پروژه در کنسرسیوم تعریف شده است، گفت: برای نتیجه‌بخشی بیشتر، این پروژه‌ها در شش گروه دسته‌بندی شده و قرار است براساس اولویت و اهمیت اجرا شود.

زبیدی مطالعات آزمایشگاهی و تئوری، مشکلات مربوط به رسوب آسفالتین و واکس، تزریق گازهای هیدروکربوری، غیرهیدروکربوری و آب، فرازآوری مصنوعی، انگیزش چاه و ایجاد شکاف هیدرولیکی و مطالعات خواص سنگ، سیال، ترشوندگی و افزایش مقیاس خاص را از جمله این دسته‌بندی‌ها برشمرد.

عضو کمیسیون تخصصی علم و فناوری کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت از مخازن نفت و گاز کشور با تاکید براین که تجمیع شش دانشگاه برای اجرای پروژه‌های ازدیادبرداشت در جهان کم‌نظیر است، گفت: نمونه این کنسرسیوم در بسیاری از کشورهای دنیا ایجاده شده است ولی نه با این توان بالا و تخصصی.

وی اظهار امیدواری کرد که فعالیت‌های کنسرسیوم به حدی گسترش پیدا کند که در کنار رفع‌ نیازهای صنعت نفت، بتوان خدمات فنی و دستاورهای علمی آن را صادر کرد.

وزیر نفت در این نشست احکام اعضای کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت از مخازن نفت و گاز کشور و اعضای کمیته‌های تخصصی آن را ابلاغ کرد. اساسنامه کنسرسیوم و آیین‌نامه‌های اجرایی آن نیز در این نشست از سوی وزیر و اعضای کنسرسیوم تحلیل و بررسی شد.