به گزارش نفت دیلی، مسئول طرح کامپوزیت در پژوهشگاه صنعت نفت از طرحی برای جایگزینی سازههای کامپوزیتی با سازههای فلزی در سکوهای نفتی خبر داد و گفت: با پیادهسازی این طرح 10 تا 25 درصد از وزن سکوها کاسته میشود.
قادر خانبابایی تاکید کرد: علاوهبر کاهش وزن سکوها که در جابهجایی و نصب آنها بسیار تاثیرگذار است، از این طریق صرفهجویی قابل ملاحظهای حاصل میشود.
وی دستیابی به فناوری کامپوزیتهای پلیمری را یکی از برجستهترین کارهای پژوهشی در پژوهشکده علوم و فناوری پلیمر خواند و افزود: در این پژوهشکده به صورت خاص روی توسعه دانش فنی و تولید لولههای کامپوزیتی برای کاربردهای مختلف در صنعت نفت، از جمله انتقال نفت و گاز و لولههای خاص حفاری تمرکز شده است.
خانبابایی گفت: بزرگ ترین مزیت لولههای کامپوزیتی نسبت به لولههای فلزی این است که کمتر دچار خوردگی میشوند.
وی با بیان این که لولههای کامپوزیتی حداقل تا 50 سال بدون مشکل خوردگی کار میکنند، یادآور شد: لولههای فلزی با توجه به شرایط عملیاتی مورد استفاده، ممکن است همه ساله به دلیل خوردگی زیاد تعویض شوند.
مسئول طرح کامپوزیت در پژوهشگاه صنعت نفت، هزینههای رفع خوردگی در سازههای فلزی را یکی از منابع هزینهبر در صنعت نفت اعلام کرد و افزود: با استفاده از لولههای کامپوزیتی، این هزینهها به شکل قابل توجه کاهش پیدا میکند.
خانبابایی برنامههای این پژوهشکده برای عقد تفاهمنامه با انجمن کامپوزیت ایران را یادآور شد و گفت: به موجب این تفاهمنامه، همه شرکتها و کارخانههایی که قصد فروش محصولات خود به صنعت نفت را دارند، باید استانداردهای لازم را از طریق پژوهشگاه دریافت کنند.