پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بهره برداری کامل سیستم مکانیزه نگهداری و تعمیرات صنعت نفت تا پایان سال
تاريخ خبر: شنبه، 11 آذر 1391 ساعت: 13:50

 به گزارش نفت دیلی، سیستم مکانیزه نگهداری و تعمیرات تجهیزات صنعت نفت (IPCMMS)، با تمهیدات و اقدامات انجام شده تا آخر سال جاری در همه پالایشگاه های نفت راه اندازی خواهد شد.

مدیر پروژه CMMS شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این باره گفت: این نرم افزار با هدف صیانت از سرمایه های ملی، افزایش ایمنی، حفظ محیط زیست و بهداشت حرفه ای، افزایش عمر تجهیزات، تضمین دوام و پایداری تولید، کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات و بروز رسانی اطلاعات مدیریتی و اجرایی در پالایشگاه های نفت کشور پیاده سازی شده است.

محجوبی با اشاره به این که هزینه نگهداری و تعمیر تجهیزات پالایشگاه ها سالانه به طور تقریبی 1.6 درصد ارزش آن پالایشگاه تخمین زده می شود، افزود: سود و صرفه اقتصادی حاصل از پیاده سازی این نرم افزار بسیار چشمگیر است.

وی تاکید کرد: این پروژه در 5 فاز تعریف شده است و در فاز یک آن سیستم مکانیزه نگهداری و تعمیرات تجهیزات بهینه پس از بررسی نرم افزارهای مطلوب و استفاده از بهترین تجارب کشورها در این باره با کمک متخصصان داخلی و استفاده از مهندسی معکوس طراحی شد.

محجوبی افزود: در فاز 2 این پروژه برنامه نویسی و طراحی نرم افزار CMMS انجام و در واحد پایلوت برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.

مدیر پروژه CMMS با اشاره به این که در فاز 3، بومی سازی این نرم افزار در 8 پالایشگاه دیگر در حال اجراست، گفت: با اتمام این فاز 85 درصد این پروژه به بهره برداری می رسد.

 

وی فاز 4 این پروژه را شامل طراحی سیستم جامع در شرکت ملی پالایش و پخش برای نظارت بر فعالیت این سیستم در پالایشگاه ها و فاز 5 را شامل طراحی سیستم های اختیاری عنوان کرد و گفت: این دو فاز در مجموع 15 درصد این پروژه را تشکیل می دهد.

محجوبی با بیان این که 19 ماژول برای این سیستم در سه کلاس تعریف شده است، گفت: کلاس یک این نرم افزار که شامل سیستم های مدیریت دستور کار، مدیریت منابع انسانی، برنامه ریزی های نگهداری و تعمیرات و بازرسی، تعمیرات پیشگیرانه، مدیریت ابزار و انبار می باشد، مهر ماه امسال در همه پالایشگاه های کشور پیاده سازی شد.

مدیر پروژه سیستم های مدیریت کالیبراسیون، پیگیری فعالیت ها و گردش کار، خرید کالا و مواد، اورهال، بازرسی فنی، تعمیرات پیشگیرانه و مبتنی بر شرایط، پیمانکاری و کارگاه های تعمیراتی را از ماژول های کلاس 2 و ماژول های هزینه های تعمیراتی، مدیریت بازرسی بر مبنای ریسک RBI و نت مبتنی بر قابلیت اطمینان RCM و آرشیو فنی را از ماژول های بسته 3 برشمرد و گفت: در حال حاضر تست پذیرش همه ماژول ها در کلاس 2 و 3 غیر از ماژول RBI و cost انجام شده و در واحد پایلوت اکثر پالایشگاه ها در حال پیاده سازی است.

پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، وی افزود: این نرم افزار مبتنی بر Best Practice و استانداردهای جهانی بوده و بیش از 120 نفر از متخصصان 4 شرکت اصلی و شرکت های زیر مجموعه آنها در بازنگری و تکمیل طراحی ماژولهای کلاس 2 و 3 همکاری داشته اند.

مدیر پروژه CMMS با بیان این که در حال حاضر با تعامل مؤثر با مدیریت های ذیربط در گاز و پتروشیمی این نرم افزار در چند پالایشگاه گاز و مجتمع پتروشیمی در حال پیاده سازی است، تصریح کرد: شرکت های نفتی که تمایل به استفاده از این نرم افزار را دارند، می توانند از طریق نماینده خود در کمیته نظام نگهداری و تعمیرات وزارت نفت موضوع را پیگیری نمایند.