پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


از سرگیری تولید شیل گس باوجود مخالفت های زیست محیطی در انگلیس
تاريخ خبر: شنبه، 25 آذر 1391 ساعت: 14:49

به گزارش نفت دیلی، عملیات کشف شیل گس (تولید گاز از سنگ های رسی) در انگلیس از سرگرفته می شود.

با پایان یافتن ممنوعیت استفاده از فناوری «شکست هیدرولیک»، (hydraulic fracturing) در انگلیس، به شرکت کادریلا ریسورسز اجازه داده شد تا از این فناوری که سال 2011 سبب بروز زلزله شده بود، دوباره استفاده کند.

حفاری های سال گذشته شرکت کادریلا برای تولید گاز رسی سبب بروز دو زلزله و تعلیق این حفاری ها از سوی وزارت انرژی و تغییرات اقلیمی شکست هیدرولیکی انگلیس شد.

اد داوی، معاون وزیر انرژی و تغییرات اقلیمی انگلیس در لندن گفت: این کشور برای جلوگیری از خطر بروز زمین لرزه در زمان توسعه گازهای رسی، انجام بازرسی ها و نظارت هایی را تنظیم کرده است.

وی افزود: شیل گس می تواند به انگلیس در تنوع بخشی به سبد انرژی آن کمک کند.

 

فناوری «شکست هیدرولیک» شامل تزریق آب حاوی مواد شیمیایی درون سازه های گاز رسی با فشار بالاست که به گفته منتقدان، این عملیات خطر آلودگی سفره های آبی و بروز زمین لرزه را به همراه دارد.

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد کشورش باید مرکز انقلاب شیل گس باشد.

با این حال منتقدان می گویند: این برنامه ها دسترسی به اهداف تغییرات اقلیمی را ناشدنی و انگلیس را در زمان افزایش قیمت های گاز با خطر رو به رو می کند.

بنا بر اعلام یک مشاور دولتی، رشد هزینه های گاز بیشتر سبب افزایش صورت حساب های مصرف کنندگان انرژی می شود تا حمایت از سوخت پاک.

بنابر اعلام دفتر وزیر انرژی انگلیس، شرکت آی گس انرژی، دارت انرژی، بی جی گروپ، سلتیک انرژی و ریچ کول سیم گس انگلیس از جمله شرکت هایی هستند که مجوز کشف گاز رسی در این کشور را در اختیار دارند.

بررسی های زمین شناسی انگلیس نشان می دهد ذخایر شیل گس این کشور در خشکی 5.3 تریلیون فوت مکعب (150 میلیارد مترمکعب) است که می تواند برای تامین مصرف گاز یک و نیم سال این کشور کافی باشد؛ با این حال، شرکت های کشف شیل گس انگلیسی مانند کادریلا ریسورسز، حجم ذخایر شیل گس این کشور را بیش از 200 تریلیون فوت مکعب اعلام کرده است.

اعتراض های محیط زیستی درباره استفاده از فناوری تولید گازهای رسی که بر کیفیت آب آشامیدنی تاثیر می گذارد و خطر بروز زلزله های کوچک را در پی دارد، به منع آشکار تولید این نوع گازها در فرانسه و بلغارستان منجر شده است.