به گزارش نفت دیلی، رئیس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره گفت: هماکنون 6 تا 7 میلیون فوت مکعب گاز از میدان لاوان برداشت میشود که در نیروگاهها و بویلرهای منطقه، جایگزین سوخت گازوییل شده است.
عباس رجبخانی تاکید کرد: با استفاده از گاز طبیعی به جای گازوییل در نیروگاهها و بویلرهای منطقه، روزانه 100 میلیون تومان صرفه جویی میشود.
وی با بیان این که هماکنون 4 حلقه چاه در میدان گازی لاوان حفاری شده است، تصریح کرد: از این تعداد چاه حفاری شده، دو حلقه آماده بهرهبرداری است که البته از یک حلقه آن در قالب طرح تولید زودهنگام روزانه 6 تا 7 میلیون فوت مکعب گاز برداشت میشود.
رجبخانی گفت: این چاه توان تولید روزانه 24 میلیون فوت مکعب گاز را دارد.
تولید گاز، پیش زمینه تشکیل هاب جدید پتروشیمی در لاوان
رجبخانی با اشاره به حدود 6 تا 7 تریلیون فوت مکعب ذخیره درجای میدان گازی لاوان گفت: با بهرهبرداری کامل این میدان، زمینه برای ایجاد یک هاب پتروشیمی در این منطقه فراهم می شود.
وی با بیان این که زمان ایجاد هاب پتروشیمی در منطقه لاوان برای چهار سال آینده برنامهریزی شده است، گفت: دستیابی به ارزش افزوده بالا از گاز تولیدی این میدان و ساخت مجتمعهای پتروشیمی با هدف جلوگیری از خام فروشی، از جمله اهداف توسعه این میدان است.
تامین سوخت پالایشگاه لاوان
رئیس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره به درخواست شرکت پالایش نفت لاوان برای دریافت 12 میلیون فوت مکعب گاز اشاره کرد و گفت: در پی درخواست پالایشگاه، توافق کردیم با ساخت خطوط لوله انتقال از سوی پالایشگاه، حجم گاز مورد نیاز آنها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: هم اکنون بخشی از نیاز این پالایشگاه با استفاده از گازهای ترش همراه میادین نفتی منطقه تامین میشود ولی برای حذف هزینههای شیرینسازی، درخواست اختصاص بخشی از گاز شیرین میدان گازی لاوان ارائه شده است.
رجبخانی با بیان این که پالایشگاه نفت لاوان 10 سال پس از استخراج نفت از این منطقه در قالب یک واحد تقطیر تاسیس شده است، افزود: هدف از تاسیس این واحد تقطیر، تولید نفتکوره برای نفتکشهای عبوری از لاوان بوده است.
به گفته او این پالایشگاه روزانه 40 هزار بشکه نفت به عنوان خوراک از میادین نفتی منطقه لاوان دریافت و به فرآوردههای نفتی تبدیل میکند.
رجبخانی به برنامه افزایش خوراک این پالایشگاه به 50 هزار بشکه در روز اشاره کرد و گفت: این برنامه همسو با طرح توسعه پالایشگاه در دست اجرا قرار گرفته است.
قرارداد 6 میلیارد دلاری توسعه میدان گازی لاوان و ساخت مجتمعهای پتروشیمی دی ماه سال گذشته میان شرکت نفت فلات قاره ایران (کارفرما) و یکی از شرکتهای پیمانکار داخلی منعقد شده است.
ذخیره درجای گاز طبیعی میدان لاوان 9.5 تریلیون فوت مکعب و از این میزان 6.2 تریلیون فوت مکعب گاز قابل برداشت است؛ به عبارت دیگر سقف تولید گاز این میدان روزانه 750 میلیون فوت مکعب و حجم تولید میعانات گازی 11 هزار بشکه برآورد شده است.
حفاری 15 حلقه چاه، احداث تاسیسات جداسازی، تثبیت و شیرینسازی میعانات گازی، احداث مخازن میعانات گازی و احداث خطوط لوله جریانی، از جمله اقدام هایی است که باید در این میدان انجام شود.
گاز میدان لاوان در لایه گازی در امتداد میدان گازی پارس جنوبی قرار دارد. 80 درصد از مخزن گاز میدان لاوان در خشکی قرار دارد و فقط 20 درصد از آن در حاشیه ساحلی این جزیره واقع شده است.