پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بهره برداری از یک میدان گازی در شمال عربستان در سال آینده
تاريخ خبر: دوشنبه، 4 دی 1391 ساعت: 13:50

به گزارش نفت دیلی، بنابر اعلام مدیراجرایی شرکت سعودی آرامکو، تولید گاز از میدان میدیان عربستان سعودی احتمال دارد سال آینده میلادی آغاز شود.

خالد الفلاح، مدیراجرایی شرکت سعودی آرامکو عربستان همچنین گفت: میدان میدیان در شمال غرب عربستان سعودی در دهه 1980 کشف شده است که ذخایر بزرگ گازی دارد.

پیش بینی می شود میدان میدیان برای یک دوره 20 ساله، روزانه 75 میلیون فوت مکعب گاز و چهار هزار و 500 بشکه در روز تولید میعانات گاز داشته باشد.

دو منبع صنعتی نیز اعلام کردند: شرکت سعودی آرامکو موعد حضور در مناقصه توسعه میدان گازی «میدیان» را تا ژانویه 2013 تمدید کرد.

پس از درخواست شرکت های علاقه مند برای تمدید مهلت حضور در مناقصه توسعه میدان میدیان که 31 دسامبر (11 دی) به پایان می رسد و با تعطیلات سال نو میلادی همزمان شده است، حضور در مناقصه توسعه این میدان هم اکنون قرار است 21 ژانویه آینده (دوم بهمن) پایان یابد.

مهلت ثبت نام در مناقصه توسعه میدان میدیان نخست پایان ماه جاری میلادی (دسامبر) اعلام شده بود.

شرکت آرامکو قصد دارد یک کارخانه با ظرفیت فرآورش روزانه 75 میلیون فوت مکعب گاز و خط لوله گازی برای تامین سوخت یک نیروگاه تولید برق در غرب بندر دابا بسازد.

شرکت سعودی آرامکو، بزرگ ترین صادرکننده نفت جهان، به منظور پاسخگویی به تقاضای رو به رشد انرژی در عربستان به دنبال کشف گاز در همه نقاط این کشور است.

بندر دابا (Daba) در شمال غرب عربستان برای دریافت گاز فراساحلی و عرضه آن به سواحل غربی این کشور و تامین سوخت نیروگاه های تولید برق توسعه یافته است.

به محض تکمیل ساخت خط لوله گازی که میدان میدیان و دابا را به هم مرتبط می کند، عرضه گاز میدان میدیان به شهر تبوک در شمال غرب عربستان سال آینده آغاز می شود.

شرکت آرامکو برای دستیابی به هدف جاه طلبانه سه برابر کردن تولید کنونی گاز، باید عملیات حفاری و اکتشاف های بزرگ گازی در آب های عمیق انجام دهد یا باید در کشف ذخایر نامتعارف گازی شانس بیاورد.

شرکت آرامکو سعودی پیش تر اعلام کرده بود که قصد دارد تولید گاز خود را در دهه های پیش رو به حدود 35 میلیارد فوت مکعب افزایش دهد.

ذخایر نفت و گاز عربستان سعودی بیشتر در استان شرقی (Eastern Province) این کشور قرار دارد.

عربستان که با رشد سالانه حدود 8 درصدی مصرف برق رو به روست، قصد دارد به منظور ذخیره نفت برای صادرات و تامین سوخت نیروگاه‌های تولید برق، گاز بیشتری تولید کند.