پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


میانگین بهای نفت خام به 110 دلار می رسد
تاريخ خبر: يکشنبه، 10 دی 1391 ساعت: 13:39

به گزارش نفت دیلی، بلومبرگ در تازه ترین نظرسنجی خود از تثبیت میانگین قیمت های جهانی نفت خام در سطح 110 دلار برای هر بشکه در سال آینده میلادی خبر داد.

در تازه ترین نظرسنجی خود از 30 تحلیلگر حوزه نفت و انرژی اعلام کرد: قیمت های جهانی نفت خام در سال 2013 به میانگین 110 دلار برای هر بشکه می رسد، در حالی که این رقم در سال 2012 تاکنون 111 دلار و 68 سنت برای هر بشکه بوده است.

در همین حال توسعه ظرفیت تولید نفت خام در شهر کاشینگ ایالات اوکلاهوما آمریکا سبب افزایش تولید نفت خام در آمریکای شمالی می شود.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست اخیر خود در وین اتریش (22 آذر) تصمیم گرفت سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه این سازمان را همچنان تثبیت کند.

براساس تازه ترین برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، انتظار می رود درآمدهای نفتی اعضای اوپک در سال جاری میلادی به بیش از یک تریلیون دلار برسد.

بر اساس بانک آمریکایی سیتی گروپ، رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال آینده میلادی به وسیله تولید نفت خام کشورهای غیر عضو اوپک تامین می شود.

اد مورس، رئیس بخش تحقیقات بازار کالا در بانک سیتی گروپ در نیویورک که معتقد است سطح بالای کنونی قیمت های نفت خام می تواند سبب متوقف شدن روند رشد اقتصادی جهان شود، گفت: ریسک کند شدن رشد اقتصادی جهان بسیار بالاست.

برآوردهای سیتی گروپ نشان می دهد حدود 60 درصد رشد تولید روزانه 900 هزار بشکه ای نفت خام کشورهای غیر عضو اوپک در سال 2013، از سوی تولید کنندگان در آمریکای شمالی و از ذخایر نفت شیل اویل (برداشت نفت از سنگ های رسی) در ایالت های اوکلاهاما، تگزاس و داکوتای شمالی خواهد بود.

افزایش تولید نفت خام آمریکا در سال جاری میلادی  تاکنون سبب افت 8.1 درصدی قیمت شاخص وست تگزاس اینترمدیت (دبلیو تی آی) شده است.

میانگین بهای نفت خام دبلیو تی آی در سال جاری میلادی به طور میانگین 17 دلار و 74 سنت کمتر از بهای نفت خام برنت دریای شمال بوده است که در بررسی های سالانه یک رکورد به شمار می رود.

بانک آمریکایی گلدمن ساچس در 20 دسامبر (30 آذر) اعلام کرد: اختلاف میان دو شاخص برنت و دبلیو تی آی ظرف سه ماه آینده به 14 دلار برای هر بشکه می رسد.

بنا بر نظرسنجی بلومبرگ از تحلیلگران، با توجه به  شتاب بخشی به ساخت خط لوله سی وی (Seaway) که نفت خام را از شهر کاشینگ به خلیج مکزیک انتقال می دهد،اختلاف میان دو شاخص برنت و دبلیو و تی آی به 14 دلار و 10 سنت برای هر بشکه می رسد.

دو شرکت نفتی اینترپرایز و اینبریج، سازندگان خط لوله سی وی با تکمیل این خط لوله می توانند نفت خام را از پایانه شهر کاشینگ به مجتمع پالایشی عظیم در نزدیکی هیوستون ایالت تگزاس، انتقال دهند.

این خط لوله همچنین ظرفیت انتقال روزانه 150 هزار بشکه نفت خام را خواهد داشت، با افزودن ایستگاه های پمپاژ در مسیر خط لوله و انجام تغییرات در نظر گرفته شده که پیش بینی می شود تا اوایل 2013 به پایان برسد، ظرفیت انتقال خط لوله سی وی به حدود روزانه 400 هزار بشکه خواهد رسید.

تحلیلگران بر این باورند که  با توجه به تنش های موجود در منطقه خاورمیانه که احتمال اختلال عرضه نفت را تقویت می کند و بهبود تقاضای نفت به دنبال رشد واردات چین، بهای نفت خام برنت برای سومین سال پیاپی در سال 2013 همچنان در سطح 100 دلار برای هر بشکه باقی می ماند.

بانک آمریکایی مورگان استنلی و بانک سوئیسی یو بی اس پیش بینی کردند: در پی مسائل مربوط به مذاکرات ایران و غرب بر سر مسائل هسته ای تهران و تشدید نا آرامی ها در سوریه، بهای نفت خام برنت در اواسط سال 2013 با رشد رو به رو خواهد بود.

 

جولیوس والکر، تحلیلگر حوزه انرژی در موسسه یو بی اس سیکیوریتیز ال ال سی مستقر در نیویورک که پیش بینی می کند میانگین بهای نفت برنت در سال 2013، 110 دلار برای هر بشکه خواهد بود، گفت: با توجه به تنش های موجود در منطقه خاورمیانه قیمت های نفت خام تا حدودی روند افزایشی خواهد داشت.

وی افزود: بزرگ ترین شگفتی که ممکن است در بازار رخ دهد رشد تقاضای جهانی نفت خام و رسیدن به سطحی بالاتر از سطوح پیش بینی شده خواهد بود.

با توجه به بحران مالی منطقه یورو، مشکلات بودجه ای آمریکا و نشانه هایی از کند شدن روند رشد اقتصادی در کشورهای آسیایی، افزایش قیمت های جهانی نفت خام می تواند روند بهبود شرایط اقتصادی جهان را با مشکل رو به رو سازد.

رشد درآمدهای نفتی تولید کنندگان نفت خام به تثبیت و پایداری عرضه نفت خام در سال جاری میلادی کمک کرده، در حالی که تامین اعتبار پروژه های برداشت نفت از ذخایر شیل اویل آمریکا نیز سبب رشد قابل توجه این کشور شده است.

آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین برآورد خود از رشد یک درصدی تقاضای جهانی نفت خام در سال 2013 و رسیدن به سطح روزانه 90 میلیون و 500 هزار بشکه خبر داده، در حالی که این رقم برای امسال 0.9 درصد پیش بین شده است.

بر اساس برآورد آژانس بین المللی انرژی، تقاضای نفت خام چین حدود 30 درصد از مجموع رشد تقاضای جهانی پیش بینی شده برای سال 2013 را شامل می شود.