به گزارش نفت دیلی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از تولید بیش از 95 درصد از تجهیزات پالایشی با فناوری بالا (HI-TEC) در داخل کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد.
عزت اله جودکی در این باره گفت: امروزه با برنامه ریزی های صنعت پالایش کشور برای احداث پالایشگاه های جدید، با نیازهای جدید پالایشگاهی روبرو هستیم که این امر نیازمند بکارگیری رویکرد ی جدید در پژوهش و فناوری این صنعت است.
وی با اشاره به این که برنامه پژوهش و فناوری صنایع پالایشی کشور برای تامین تجهیزات موردنیاز پالایشگاه های جدید از جمله پالایشگاه ملی پارس، ستاره خلیج فارس و پالایشگاه آناهیتا است، افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه حداقل 90 درصد از تجهیزات موردنیاز صنایع پالایشی که دارای فناوری بالا هستند، در داخل کشور تولید خواهد شد.
جودکی توربین های بخار، توربین های گازی، کمپرسورها و توربوکمپرسورها و انواع پمپ های با کاربردهای مختلف را از جمله تجهیزات با فناوری بالا (HI-TEC) در صنایع پالایشی خواند و افزود: برنامه ریزی های لازم برای تولید و بومی سازی این تجهیزات تا پایان برنامه پنجم توسعه انجام شده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: در این زمینه مذاکرات و گفت و گوهای متعددی با تولیدکنندگان و سازندگان داخلی تجهیزات دوار (نظیر کمپرسورها، توربین های بخار، توربین های گازی و پمپ ها) انجام شده است که شرکت هایی نظیر او.تی.سی، شرکت کمپرسور ایران، شرکت اویل کمپرسور و ... از آن جمله بوده اند.
وی با اشاره به این که تولید بخش کوچکی از تجهیزات در داخل کشور مقرون به صرفه نیست، افزود: در داخل کشور توانائی قابل توجهی در میان تولیدکنندگان داخلی وجود دارد و امیدواریم بتوانیم با همکاری با سازندگان داخلی، در ساخت تجهیزات موردنیاز این صنعت به خودکفائی کامل دست یابیم.
طبق برنامه ریزی های انجام شده در صنعت نفت، ظرفیت پالایشی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به 2.14 میلیون بشکه در روز در پایان برنامه پنجم توسعه و به 3.3 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد که معادل افزایش یک میلیون و 600 هزار بشکه ای افزایش ظرفیت پالایشی کشور است.
هم اکنون عمده مصرف سوخت کشور در حوزه حمل و نقل شامل فرآورده های بنزین و گازوییل است که با برنامه ریزی های انجام شده در صنایع پالایشی کشور برای احداث پالایشگاه های جدید و توسعه پالایشگاه های موجود، ظرفیت تولید بنزین کشور به روزانه 99.7 میلیون لیتر تا پایان برنامه پنجم و 161 میلیون لیتر تا پایان افق 1404 افزایش خواهد یافت که علاوه بر افزایش کمی، افزایش کیفی تولید با رعایت استانداردهای جهانی روز اروپا را نیز مدنظر دارد.
در حوزه تولید نفت گاز نیز، با سرمایه گذاری های پیش بینی شده، ظرفیت تولید این فرآورده نیز تا پایان برنامه پنجم توسعه به روزانه 108 میلیون لیتر و تا پایان افق 1404 به روزانه 156 میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.