به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از آغاز به کار طراحی و ساخت نخستین پالایشگاه ملی گاز که "امام خامنهای" نامگذاری شده است خبرداد و گفت: توسعه دو میدان گازی هالگان و سفیدباغون برای تامین خوراک این پالایشگاه با سرمایه 1.6 میلیارد دلار همزمان انجام می شود.
مهندس مهدی فکور اظهار داشت: در حال حاضر مطالعات پایه برای توسعه دو میدان و طراحی پالایشگاه ملی به اتمام رسیده است و در انتظار نهایی شدن قرارداد آن با قرارگاه خاتمالانبیا هستیم.
وی با بیان این که پژوهشگاه صنعت نفت در این پروژه ملی تامینکننده دانش فنی، قرارگاه خاتمالانبیا پیمانکار و شرکت نفت مناطق مرکزی کارفرما هستند، پیشبینی کرد که پیشنویس اولیه قرارداد با پیمانکار طرح اوایل بهمن ماه امسال نهایی شود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی افزود: طبق برنامهریزی انجام شده قرار است با حفاری 12 حلقه چاه در میدانهای هالگان و سفید باغون روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز به این پالایشگاه ارسال و فرآورش شود.
وی افزود: همچنین پیشبینی شده است که با توسعه میادین اقماری منطقه هالگان ظرفیت فرآورش این پالایشگاه به 50 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
فکور زمان مورد نیاز برای طراحی پالایشگاه امام خامنهای و ساخت آن براساس دانش فنی بومی را حداقل 3 سال اعلام کرد و گفت: در کنار پرداختن به توسعه میادین مشترک باید به امر پژوهش و دستیابی به دانشهای فنی مورد نیاز صنعت نیز توجه ویژه شود که کار ساخت پالایشگاه ملی گاز بنابر این ضرورت در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران دلیل انتخاب میدانهای هالگان و سفید باغون را برای تامین گاز مورد نیاز این پالایشگاه مستقل بودن این میادین دانست و افزود: در کار توسعه میادین مستقل حساسیتهای زمانی میادین مشترک وجود ندارد.
فکور تامین تجهیزات و قطعات مورد نیاز این پالایشگاه را یکی از دغدغههای اصلی در بومیسازی آن عنوان کرد و یادآور شد که برای رفع این دغدغه با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هماهنگیهای لازم انجام شده است.
وی با تاکید بر این که بسیاری از کشورهای جهان بدون داشتن یک قطره نفت چندین پالایشگاه در کشورهای خود ساختهاند، تصریح کرد: همین کشورها با دریافت نفت کشورهایی چون ایران و تبدیل آن به فرآوردههایی با ارزش افزوده بیشتر در کنار فروش این فرآوردهها به کشورهای صادرکننده، دانشهای فنی ساخت پالایشگاهها را نیز به چندین برابر قیمت میفروشند.
به گفته او در چنین فضایی دستیابی به دانش فنی ساخت پالایشگاههای نفت و گاز میتواند برای کشور دستاورد مهمی باشد که در آینده کشور را از این نظر بی نیاز و امکان صدور دانش فنی بومی را نیز فراهم می سازد.