به گزارش نفت دیلی، قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از تولید بیش از ١٨٠ میلیون تن محصول پتروشیمی تا پایان سال ١٤٠٤ در کشور خبر داد.
محمد حسن پیوندی با تاکید بر این که توسعه صنایع تکمیلی در صنعت پتروشیمی در گرو توسعه و افزایش تولید در بخشهای بالادستی صنعت نفت است، گفت: پنج تا هفت درصد از هیدرو کربن تولیدی در کشور به عنوان خوراک وارد صنعت پتروشیمی می شود، اما این میزان هیدروکربن امسال ضمن اشتغالزایی بسیار با بیش از ٤٤ میلیون تن کالا، ٤٠ درصد از صادرات غیر نفتی کشور را تشکیل می دهد.
وی افزود: امروزه برای توسعه صنایع تکمیلی به محصولات میانی در صنعت پتروشیمی نیاز داریم، هم اکنون نقشه راه این صنعت طی ١٠ سال آینده در قالب ٦ جلد کتاب تدوین شده است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: بر اساس نقشه راه صنعت پتروشیمی محصولات میانی پتروشیمی با سرمایه گذاری بخش خصوصی تولید می شود، در عین حال دولت باید با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی حمایت خود از بخش خصوصی در این زمینه را ادامه دهد.
وی صنعت پتروشیمی را ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی در ایران دانست و گفت: اگر می توانستیم در زمان خصوصی سازی انسجام صنعت پتروشیمی را حفظ کنیم، هم اکنون این صنعت رشد بیشتری داشت.
یکی از محورهای اصلی سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری به صنعت نفت در همه بخشها، جلوگیری از خام فروشی است، بلایی که بیش از ١٠٧ سال گریبان این صنعت بزرگ را گرفته است.
سالهاست که دانسته ایم، آن چیزی که غیر از نفت خام ما را از تک محصولی و ضربه پذیر بودن دور و در حاشیه ی امن اقتصاد جهان قرار می دهد، توسعه ی پایدار یعنی ایجاد ارزش افزوده و تن به کار گروهی دادن و از همین داشته های محدود بیشترین و ماندگارترین صرفه را به جامعه تزریق کردن است.
در این میان صنعت پتروشیمی می تواند بیشترین خدمت را به جامعه ی اقتصادی ایران بکند، این صنعت توانایی و این امکان را دارد که با فرآوری، تولید و عرضه محصولاتی با ارزش افزوده بسیار زیاد، نقش مهمی در ارتقا جایگاه اقتصادی ایران، رفع بیکاری و اشتغالزایی و درآمدزایی بازی کند.
اکنون با این اشاره ای گذرا و اجمالی می توان به گفته کارشناسان اقتصادی اعتماد بیشتری کرد و گفت هر یک شغل در صنعت پتروشیمی، حداقل ١٤ نفر ایرانی را می تواند مشغول به کار کند، با این حساب اگر نیمی از این ١٤ نفر را دارای خانه و خانواده در نظر گیریم و تصور کنیم که هر خانواده حداقل از سه نفر تشکیل شده است، به رقمی می رسیم که بی هیچ اغراقی قابل توجه و تامل است، از این روست که وزارت نفت ایران از یک سو برنامه توسعه ٧٥ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی تا هشت سال آینده و از سوی دیگر به تولید رسیدن کامل پارس جنوبی ظرف سه سال آینده را هدف گذاری کرده است؛ این دو می توانند نوید بخش پیشرفت سریع صنعت پتروشیمی و در نتیجه ایران در سالهای آینده باشند.