پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اجراي موفق30 طرح پژوهشي در بزرگترين شرکت توليد گاز کشور
تاريخ خبر: سه شنبه، 3 بهمن 1391 ساعت: 13:52

به گزارش نفت دیلی، 30 طرح پژوهشی در بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز کشور با هدف بهره‌برداری بهینه از مخازن نفت و گاز اجرایی شد.

سرپرست اداره پژوهش و فناوری شرکت بهره‌برداری زاگرس جنوبی در شیراز با اعلام این خبر گفت: بیشتر این طرح ‌ها با هدف بهره‌برداری بهینه از مخازن نفت و گاز تعریف شده است.

علی منتصری اظهار داشت: برای اجرای این طرح ها از سال 88 تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه شیراز امضا شد و پس از بررسی 100 عنوان طرح 15 عنوان در اولویت قرار گرفت.

وی ساخت نوعی کامپوزیت برای ترمیم و تقویت خطوط لوله انتقال گاز را یکی از این طرح‌ها اعلام کرد و افزود: با استفاده از این کامپوزیت در کشور دیگر نیازی به خارج کردن خطوط لوله از مدار و ترمیم آنها نیست.

منتصری به ساخت ماده آمولسیون‌شکن برای فرآورش نفت سنگین در این شرکت اشاره کرد و افزود: این ماده پس از تولید در زاگرس جنوبی، در میدان چشمه خوش آزمایش شد و نتایج به دست آمده بسیار رضایت‌بخش بود.

وی افزود: پیش از این، ماده امولسیون‌شکن برای فرآورش نفت سنگین از خارج تامین میشد.

به گفته منتصری طرح اولیه تولید این ماده در کشور ثبت اختراع شد و در حال تجاری‌سازی قرار دارد.

سرپرست اداره پژوهش و فناوری شرکت بهره‌برداری زاگرس جنوبی همچنین به ساخت و بومی‌سازی افزونه‌های اسیدکاری دراین شرکت اشاره کرد و افزود: یکی از مهم ترین کاربرد افزونه‌های اسیدکاری افزایش انگیزه چاه‌هاست که موفق شدیم این کار را با استفاده از افزونه‌های بومی شده در شرکت ملی حفاری ایران آزمایش کنیم.

منتصری گفت: گاهی نتایج به دست آمده در این آزمایش‌ها از نمونه‌های خارجی موفق‌تر بود.

وی همچنین از بومی‌سازی سامانه حسگر گاز متان (نانو سنسور گاز متان) نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: این سامانه در کشور ساخته و از یک ماه پیش جایگزین نمونه خارجی آن شد.

منتصری ادامه داد: این سامانه هوشمند بومی، توانایی اتصال به حسگرهایی با برندهای مختلف دارد و همزمان با شناسایی حسگر و نوع آن قادر است غلظت گاز متان در محیط را اندازه‌گیری و در صورت لزوم اعلام هشدار کند.

وی گفت: نمونه خارجی این سامانه تنها امکان اتصال به حسگرهایی داشت که در یک شرکت خاص تولید می‌شدند؛ به این ترتیب با بومی‌سازی سامانه یاد شده وابستگی انحصاری به شرکت سازنده این سامانه‌ها برطرف شد.