پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


توتال در تاجیکستان گاز تولید می کند
تاريخ خبر: سه شنبه، 8 اسفند 1391 ساعت: 13:35

   به گزارش نفت دیلی، شرکت توتال به دنبال تولید گاز در تاجیکستان برای صادرات این ماده به چین است.

شرکت تزیس پترولیوم (Tethys Petroleum) کانادا اعلام کرد: شرکت سرمایه گذاری توتال با شرکت ملی نفت چین و تزیس پترولیوم، که در ماه دسامبر 2012 تشکیل شد، به دنبال تولید گاز از منطقه بوختار تاجیکستان است.

بنابر اعلام شرکت تزیس پترولیوم، ذخایر گازی این بلوک 114 تریلیون فوت مکعب برآورد شده و دو برابر ذخایر اثبات شده گازی نروژ است.

دیوید رابسان، مدیر اجرایی شرکت تزیس گفت: منطقه بوختار از لحاظ ساختار زمین شناسی با میدان گازی یولتان جنوبی (گالکینیش) ترکمنستان و مناطق تولید گاز ازبکستان مشترک است.

ازبکستان و ترکمنستان هم اکنون به چین گاز صادر می کنند.

میخاییل بورل، معاون رئیس شرکت توتال در امور آسیای میانه گفت: مجوز توسعه منطقه بوختار در شرق حوزه آمودریا، جایی که ترکمنستان به اکتشاف های بزرگ گازی دست یافته است، قرار دارد.

موفقیت در تولید گاز در تاجیکستان که تاکنون تولید اندک نفت و گاز داشته است، مانع برآورده شدن جاه طلبی های روسیه برای عرضه گاز به چین خواهد بود.

بنابر اعلام شرکت تزیس، مجوز توسعه منطقه بوختار که منطقه ای به وسعت 35 هزار کیلومتر مربع را شامل می شود و بزرگ تر از بلژیک است، 27.5 میلیارد بشکه ذخایر نفت و گاز دارد.

شرکت تزیس هم اکنون نفت سبک از چاه های کم عمق در تاجیکستان تولید می کند.

شرکای طرح توسعه منطقه بوختار قصد دارند ظرف دو سال آینده حدود 80 میلیون دلار در بخش اکتشاف موادهیدروکربوری بوختار سرمایه گذاری کنند.

پیش بینی می شود نخستین حلقه چاه در این منطقه در زودترین زمان ممکن سال 2014 حفر شود؛ این حلقه چاه شاید در عمق بیش از 6 کیلومتری زمین حفر شود.

رابسان اظهار کرد: نمونه برداری های شرکت تزیس نشان می دهد که در چاه های عمیق تر احتمال دارد نفت خیلی سبک یا گاز خیلی مرطوب کشف شود.

وی گفت: در تاجیکستان منطقه ای وجود دارد که بیشتر پنبه و هندوانه در آن کاشته می شود و هیچ حفاری نفت و گاز در آن صورت نگرفته است.

این مقام ارشد اظهار کرد: تاجیکستان هم اکنون یک کشور مستقل به شمار می رود و خواهان توسعه منابع نفت و گاز خود است.

رابسان اظهار کرد: با کشف ذخایر گازی در تاجیکستان، تولیدکنندگان گاز تولیدی در این کشور را با یک خط لوله موجود یا با یک خط لوله جدید به چین ترانزیت خواهند کرد.

به گفته وی، این تولیدکنندگان شاید گاز را با خط لوله طراحی شده ترنس افغان تا هند نیز انتقال دهند.

تاجیکستان هم اکنون برای تأمین نیاز خود به گاز، به طور کامل به واردات این سوخت از همسایه غربی خود ازبکستان وابسته است.

کشور مسلمان نشین تاجیکستان با حدود هفت میلیون و 500 هزار نفر جمعیت، فقیرترین عضو کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق به شمار می آید و درآمد آن به صادرات پنبه و آلومینیوم همچنین دستمزد حدود یک میلیون کارگر مهاجر این کشور وابسته است.