پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


احداث کارخانه های کوچک ال ان جی با هدف گازرسانی به نقاط دور دست کشور
تاريخ خبر: چهارشنبه، 9 اسفند 1391 ساعت: 14:53

به گزارش نفت دیلی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با تاکید برضرورت ایجاد واحدهای مایع سازی گاز طبیعی در مقیاس کوچک(مینی ال ان جی) برای گازرسانی به نقاط دور دست،از تعیین سه موقعیت مکانی برای ایجاد این واحدها در سه استان کشورخبر داد.

دکتر سعید پاک سرشت در حاشیه برگزاری"هفتمین گردهمایی پژوهشگران صنعت گاز با موضوع تجاری سازی"در تشریح جزییات این خبر گفت: ایجاد واحدهای مینی ال ان جی در نزدیکی خطوط انتقال گاز این امکان را ایجاد می کند که بتوان بدون احداث شبکه، نقاط دور دست کشور را نیز از گاز طبیعی بهره مند ساخت.

وی زمینه لازم برای نیل به این هدف را دستیابی به دانش فنی طراحی، ساخت و احداث واحدهای مینی ال ان جی در کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به مطالعات پایه و کاربردی انجام شده در این زمینه و ضرورت وجود آنها برای تامین انرژی نقاط دور دست، همچنین تصویب آن در هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران، استان های کرمانشاه، ایلام و مازندران (منطقه چالوس) به عنوان گزینه های پیشنهادی برای ایجاد یک واحد مینی ال ان جی در نظر گرفته شده اند.

پاک سرشت تصریح کرد: با توجه به جمیع شرایط، استان ایلام به عنوان گزینه نهایی برای احداث یک واحد مینی ال ان جی انتخاب خواهد شد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با بیان این که پیش بینی می شود طراحی، ساخت و نصب این واحد مینی ال ان جی از زمان عقد قرارداد با شرکت پیمانکار 24 ماه زمان را به خود اختصاص دهد، ظرفیت این واحد مایع سازی گازطبیعی را 150 تن در روز اعلام کرد.

پاک سرشت تاکید کرد: ایجاد واحدهای مینی ال ان جی با جلوگیری از هزینه های احداث شبکه و انشعاب در نقاط دور افتاده کشور، ارزش اقتصادی قابل توجهی را عاید کشور خواهد کرد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، مایع سازی گازطبیعی (ال ان جی) را از یکی از موارد کلیدی صنعت گاز کشور برشمرد و گفت: دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت واحدهای ال ان جی در کشور ازجمله برنامه های کلان و زمان بر است که شرکت ملی گاز ایران برای نیل به آن گام های را برداشته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت دستیابی به دانش فنی مایع سازی گازطبیعی، ایجاد یک واحد تولید ال ان جی در مقیاس بزرگ در منطقه پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران طراحی ایجاد واحد مایع سازی گاز طبیعی از جمله مراحل مهم و زمان بر است،از این رو پیش بینی می شود از زمان عقد قرارداد با پیمانکار، دست کم سه سال زمان برای احداث این واحد بزرگ زمان صرف شود.